Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Οταν η αγορά τιμωρεί πριν από τους δικαστές

Τελικά η αγορά, μέσα από την κρίση που περνάει και η ίδια, αποφάσισε να τιμωρήσει πρώτη τις ομάδες και τους προέδρους για το άθλιο και πειραγμένο ποδοσφαιρικό προϊόν που σερβίρουν τα τελευταία χρόνια στον κόσμο.
Οταν η αγορά τιμωρεί πριν από τους δικαστές
Γράφει ο Νίκος Ασημακόπουλος...
ΟΠΟΙΕΣ αποφάσεις και αν πάρουν οι ποινικοί και οι αθλητικοί δικαστές, η πιο τσουχτερή τιμωρία αρχίζει να έρχεται από εκείνους που τα προηγούμενα χρόνια αγόραζαν πανάκριβα αυτό το κάτι σαν μπάλα που παίζεται στη Ελλάδα. Ηδη ο ένας μετά τον άλλο κόβουν λεφτά, δίνοντας και τη μεγαλύτερη απόδειξη πως αυτό που λέμε δυσφήμηση του ποδοσφαίρου υπάρχει, πια, στη συνείδηση των περισσότερων φιλάθλων, ανεξάρτητα από τις τελικές καμπάνες που θα πέσουν, ή δεν θα πέσουν.
ΤΑ ΚΑΠΟΥ 11% λιγότερα λεφτά που αποφάσισε να πληρώσει η συνδρομητική Nova στους 16 της Α' Εθνικής για το πρωτάθλημα που τελείωσε, είναι απλώς η πρώτη γεύση και για τα άλλα που έρχονται. Κρατηθείτε:
**Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θα πρέπει να περιμένει, πια, από τη Nova λιγότερα ακόμη και από τα 8 εκατομμύρια ευρώ που του έδινε η ΕΡΤ τα προηγούμενα χρόνια.
**ΠΑΛΙ η ΕΡΤ ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να δώσει την επόμενη σεζόν στη Nova τα 4 εκατομμύρια που πλήρωσε φέτος για να πάρει τα στιγμιότυπα των αγώνων της Α' Εθνικής που έδειχνε στην «Αθλητική Κυριακή» της, το οποίο σημαίνει ότι το πιθανότερο να μη συνεχίσει να δείχνει και την εκπομπή.
* Ο ΟΠΑΠ αρνείται να υπογράψει, πλέον, κεντρική συμφωνία με όλες τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας (μιλάμε για ποσό που έφτασε τη φετινή χρονιά τα 17 εκατομμύρια ευρώ) και προφανώς θα συνεχίσει να δίνει λεφτά μόνο στις ομάδες που δεν θα είναι μπλεγμένες με τα στημένα.
** ΕΠΙΣΗΣ ο ΟΠΑΠ αποφασίζει να μη δώσει διαφήμιση των προϊόντων του στις φανέλες των ομάδων της Σούπερ Λίγκας. Αν σκεφτεί κανείς πως στο περσινό πρωτάθλημα μόνο ο Παναθηναϊκός, ο Πανιώνιος και η Λάρισα είχαν καταφέρει να βρουν διαφήμιση για τη φάνελα τους έξω από τον ΟΠΑΠ, ενώ όλοι οι υπόλοιποι βολεύτηκαν με «Πρότο», «Λόττο», «Τζόκερ», «Κίνο» και «Πάμε Στοίχημα», καταλαβαίνει πόσο μεγάλο θα είναι το πρόβλημα για όλες τις ομάδες στο πρωτάθλημα, που θ' αρχίσει, όταν αρχίσει.
**ΠΑΛΙ ο ΟΠΑΠ θ' αποφασίσει, απ' όσο λένε, να μη δώσει ούτε στην ΕΠΟ λεφτά για τη επόμενη περίοδο, αν δεν φτιάξει αυστηρότερο ΚΑΠ και δεν αρχίσει να τιμωρεί παραδειγματικά ομάδες που βρίσκονται κατηγορούμενες, είτε για κρούσματα βίας είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο.
ΟΠΩΣ καταλαβαίνετε, το ένα φέρνει τ' άλλο και τα χαμένα λεφτά αρχίζουν να τσούζουν περισσότερο από κάθε άλλη τιμωρία. Ισως, μάλιστα, αυτό να είναι και το καλό της ιστορίας: να καταλάβουν όλοι ότι, αν δεν φτάσει η υπόθεση ποινικά και (κυρίως) πειθαρχικά ώς το τέλος της, αν δοθεί δηλαδή η εντύπωση στον περισότερο κόσμο ότι κάποιες ομάδες γλίτωσαν, επειδή είχαν μπάρμπα στα κέντρα των αποφάσεων ή γιατί μέτρησε το όνομά τους και η δύναμη των οργανωμένων οπαδών τους, τότε του χρόνου θα πάει η ροχάλα σύννεφο, θα αδειάσουν τα γήπεδα και κανένας σοβαρός επιχειρηματίας δεν θα αποφασίζει να σκοτώσει τα ωραία του λεφτά μέσα σε τέτοια γήπεδα και για τέτοια παιχνίδια.
Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: