Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Ο «χορηγός» Σισέ και η μοναξιά του Γόντικα!!

Σχεδόν 10 εκατ. ευρώ κερδίζει (προσθετικά) ο ΠΑΟ από την πώληση του Γάλλου, ενώ ο προεδρεύων πασχίζει ουσιαστικά μόνος του να κουμαντάρει την ΠΑΕ.
Ο «χορηγός» Σισέ και η μοναξιά του Γόντικα
Γράφει ο Π. Παναγιωτάς...
Η (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) πώληση του Τζιμπρίλ Σισέ στη Λάτσιο αφενός φέρνει στο ταμείο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός περίπου 5,5 - 6 εκατ. ευρώ, αφετέρου δίνει μια επιπλέον ανάσα της τάξης των 4 εκατ. ευρώ που θα ήταν οι (μέγιστες) απολαβές του γάλλου διεθνούς σταρ με όλα τα πιθανά μπόνους συν τα χρήματα που απαιτεί η εφορία. Ετσι ο γάλλος σούπερ σταρ, εκτός από ηγέτης και αρχηγός του Τριφυλλιού, αποκτά φεύγοντας ακόμη ένα «παράσημο» καθώς μετατρέπεται και σε μέγα... χορηγό της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου ενισχύοντας το ταμείο του ποδοσφαιρικού Τριφυλλιού με ένα ποσό που ουδείς από τους μεγαλομέτοχους έχει βάλει την τελευταία διετία!
Την ίδια στιγμή ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της ΠΑΕ κ. Δημήτρης Γόντικας πασχίζει να κινηθεί μεταγραφικά αλλά ουσιαστικά δεν υπάρχει διοίκηση για αποφάσεις-εγκρίσεις και προσπαθεί να συγκαλέσει ΔΣ για να πάρει το «ΟΚ» για κάποιες κινήσεις, με προϋπόθεση πάντα ότι θα πουληθεί ο Σισέ.
Φαίνεται ότι μαζί με τους σούπερ σταρ του Τριφυλλιού αποχωρούν και οι διοικητικοί παράγοντες αφήνοντας μόνο του τον κ. Γόντικα να χειριστεί τα «φλέγοντα» θέματα. Από τη μία αποχώρησαν ήδη οι Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σίντνεϊ Γκοβού, Λουίς Γκαρσία και Μαρσέλο Μάτος ενώ στο σφυρί έχει βγει και ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ και από την άλλη, η τετραμελής διοικούσα επιτροπή έχει γίνει... διμελής, καθώς οι κκ. Γιώργος Νίκας και Τζόνι Βεκρής έχουν αποχωρήσει αφήνοντας μόνους τους κκ. Γόντικα και Αδαμάντιο Πολέμη.
Ο κ. Γόντικας, ο οποίος έχει στο πλευρό του τον τεχνικό σύμβουλο της ομάδας κ. Γιάννη Σαμαρά έχει υποσχεθεί στον πορτογάλο προπονητή του Παναθηναϊκού κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα ότι οι παίκτες που θα αποχωρήσουν θα αντικατασταθούν. Ποιος ή ποιοι θα καλύψουν τα γκολ του Σισέ; Ποιος ή ποιοι θα κληθούν να καλύψουν το κενό στο δεξί άκρο της επίθεσης που άφησε αρχικά ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και ακολούθως ο Γκοβού που ουδέποτε πρόλαβε να προσαρμοστεί; Ποιος ή ποιοι θα αναλάβουν τον ρόλο του «στρατηγού» στον αγωνιστικό χώρο που είχε ο Ζιλμπέρτο;
Δεδομένου ότι ήδη έχει ξεκινήσει η προετοιμασία και το μοντάρισμα της ομάδας για τη νέα σεζόν γίνεται αντιληπτό ότι απαιτούνται γενναίες αποφάσεις, καθώς χρειάζεται να γίνουν μεταγραφές παικτών που θα αποτελέσουν τη ραχοκοκαλιά της ομάδας η οποία θα διεκδικήσει την είσοδό της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και την επιστροφή της στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος.
Είναι εύκολο να γίνεται από κάποιους κριτική για τις ικανότητες και τις ποδοσφαιρικές γνώσεις του άλλοτε διεθνούς βολεϊμπολίστα κ. Γόντικα, ωστόσο ο προεδρεύων αντιπρόεδρος προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί μόνος του έχοντας στα χέρια του την «καυτή πατάτα» του Παναθηναϊκού, τη στιγμή που οι μεγαλομέτοχοι έχουν μετατραπεί σε αμέτοχους (χρηματοδοτικά αλλά και διοικητικά)...
Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: