Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Φραγκούλης Φράγκος στο Metropolis: «Ο ΠΑΟΚ δε σταυρώνεται με τίποτα»!

Ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ, Φραγκούλης Φράγκος, μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για την αγαπημένη του ομάδα, τον ΠΑΟΚ, την απομάκρυνση του Πάμπλο Γκαρσία, το γηπεδικό θέμα, αλλά και την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στην «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ.

Αρχικά αναφέρθηκε στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, συνδυάζοντάς το με την αποπομπή του Γκαρσία:

«Ο Κατσουράνης μπορούσε να διεμβολίσει την αντίπαλη άμυνα, αλλά δεν έπαιζε εκεί που έπρεπε. Κι εδώ φάνηκε και το τεράστιο λάθος της απουσίας του Πάμπλο Γκαρσία, του φυσικού ηγέτη αυτής της ομάδας, που μπορεί να πλησίαζε προς το τέλος της καριέρας του, αλλά μπορούσε να προσφέρει ακόμη».

Για το ποιος ευθύνεται για την απομάκρυνση Γκαρσία τόνισε:

«Η διοίκηση ακολουθεί τις εισηγήσεις του προπονητή. Το πώς θα γίνει ο χειρισμός των παικτών είναι θέμα προπονητή. Τη σημαία δεν την απαξιώνεις με αυτό τον τρόπο. Μπορούσε ο Γκαρσία να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα με τις πάσες του. Σέβομαι τον Δώνη ως άνθρωπο, αλλά μέχρι εκεί».

Για τη διαμάχη του ΠΑΟΚ με τον Γιώργο Δώνη:

«Πρέπει με ευγενικό τρόπο να βρεθεί λύση, να σταματήσει η διελκυστίνδα των αντιπαραθέσεων και να μην πάνε στα δικαστήρια. Αν συνέβη κάποια εισβολή στο σπίτι, αυτό είναι βαρβαρότητα και δεν πρέπει να συμβαίνει. Δεν πρέπει να αμφισβητήσουμε το ήθος και τον επαγγελματισμό του Δώνη, στον ΠΑΟΚ όμως δε βγήκε η χημεία και το διαζύγιο πρέπει να γίνει με τον καλύτερο τρόπο. Επειδή είναι και Μεγάλη Πέμπτη, δεν πρέπει να κάνουμε σταύρωση για κανέναν. Πρέπει να επικρατήσει αγάπη, θέληση και κοινωνική αλληλεγγύη», είπε και συνεχίζοντας τόνισε:

«Ο ΠΑΟΚ δε σταυρώνεται με τίποτα! Θα περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, θα παίξει στην Ευρώπη και θα πάρει τίτλους! Θα πρέπει να κατακτήσει τίτλους, ακόμη και ευρωπαϊκούς! Αν δε βάζουμε όραμα, δεν κάνουμε τίποτα! Να δώσουμε ελπίδα στον κόσμο και όλοι θα δουλέψουν στο γήπεδο. Για το στόχο του Τσάμπιονς Λιγκ δεν πιστεύω βιάστηκε ο Ιβάν. Είπε ότι έβαλε τον στόχο αυτό, δε σημαίνει ότι πρέπει να το κάνει τώρα. Όλα στο ποδόσφαιρο είναι δυνατά. Το να βάζεις στόχους, είναι το καλύτερο. Όλα μπορούν να γίνουν. Με Έλληνες ποδοσφαιριστές, όπως στην ομάδα του ?70. Δεν υστερεί σε τίποτα ο Έλληνας».

Για το θέμα της κατασκευής νέου γηπέδου:

«Βλέπω να σηκώνεται μια δεύτερη κερκίδα πάνω από αυτή που υπάρχει και να διπλασιάζεται η χωρητικότητα του γηπέδου, εννοείται εφόσον είναι εφικτό αυτό και πάρει άδεια. Αν το γκρεμίσεις, θα μπεις σε περιπέτειες. Έχω πάει στη Μαδρίτη, το Μπερναμπέου είναι στο κέντρο της πόλης. Τα μεγάλα γήπεδα είναι εκεί που είναι η ιστορία τους. Σε μια Ελλάδα που στερείται υποδομών, δεν υπάρχει μετρό και δε γίνεται να βγεις έξω από την
πόλη».

Για το παρασκήνιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το πώς πρέπει να αντιμετωπίσει τον Μαρινάκη ο Σαββίδης υπογράμμισε:

«Θα πρέπει να αποφασίσουμε ότι πρέπει να αφήσουμε να λειτουργήσει η αξιοκρατία. Είναι προς όφελος του κάθε κ. Μαρινάκη να αφήσουν όλοι τον αθλητισμό να προχωρήσει και να ανέβει το επίπεδο όλων των ομάδων. Δε χρειάζεται ο Σαββίδης να μπει σε αυτή τη διαδικασία, απλά να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να φτιάξει τις υποδομές και μια δυνατή ομάδα. Δεν ξέρω αν ελέγχονται όλα, αλλά αν συμβαίνει, είναι λυπηρό και πρέπει να σταματήσει. Θεωρώ όμως ότι όταν έχεις δυνατή ομάδα, είσαι και ισχυρός. Ακόμη δεν την έχουμε κάνει δυνατή την ομάδα, για να αντιπαρέρχεται όλες τις δυσκολίες. Δεν είναι πάντα στημένη η διαιτησία. Δε μου αρέσει η λέξη παρασκήνιο. Πρέπει οι έντιμοι να βγουν μπροστά».

Για τη συνέχεια του ΠΑΟΚ στα πλέι-οφ:

«Καλά το λέτε στο ρεπορτάζ σας. Οφείλουν όλοι να ξυπνήσουν. Θέλω η ομάδα μου να κερδίσει σε 15 μέρες και να βγει πρώτη στα πλέι-οφ».

Για τις σχέσεις του με τον Ιβάν Σαββίδη και την επιστολή που συνυπέγραψε για τον Γκαρσία, είπε μεταξύ άλλων και με χιούμορ:

«Ο Ιβάν έκανε πρόοδο στα ελληνικά, εγώ έχω πτυχίο στα ρωσικά αλλά δεν τα έχω καλλιεργήσει πολύ και με έχουν αφήσει… Η επιστολή εκείνη προέτρεπε στο ότι η συμπεριφορά μας πρέπει να είναι διαφορετική απέναντι σε έναν άνθρωπο που αγαπάει τον ΠΑΟΚ. Οι ηγέτες είναι πραγματικοί ηγέτες, όταν κάνουν διορθωτικές κινήσεις. Αν κρίνει ο Σαββίδης ότι πρέπει να την κάνει, ας την κάνει κι εμείς θα είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς. Θα χαρώ ιδιαίτερα αν γίνει η προσέγγιση και πάλι. Ένας άνθρωπος που βλέπει όρθιος τον αγώνα, όπως ο Ιβάν και δεν κάθεται στην πολυθρόνα, ξέρει πολλά από ποδόσφαιρο. Και αυτό δείχνει και αγάπη».

Τέλος, για τον επόμενο προπονητή του ΠΑΟΚ επεσήμανε:

«Οι εκπρόσωποι της ομάδας πήγαν ταξίδια και είδαν πώς οργανώνονται οι ομάδες σε ευρωπαϊκές χώρες. Όταν όλα αυτά μπουν σε εφαρμογή και έχουμε σκάουτερ ανθρώπους που ψάχνουν για ταλέντα, όλα θα γίνουν καλύτερα. Δεν μπορεί ο Αστέρας να έχει καλύτερους παίκτες από μας. Ας ψαχτούμε γιατί δεν τους βρίσκουμε. Για παράδειγμα, ο Βλαχοδήμος από την Ξάνθη δεν έπρεπε να πάει στο κάτω λιμάνι, αλλά στο πάνω»….
Πηγή: metrospor.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: