Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Νόμος είναι το δίκαιο του Ιβάν

Ποιος είχε δίκαιο, τελικά δεν κατάλαβα. Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης.
Ο κόσμος και όχι αποκλειστικά μερίδα των οργανωμένων που γκρίνιαζαν και αποδοκίμαζαν τις επιλογές και τη στρατηγική του Δώνη ή ο πρόεδρος Ιβάν που στήριζε τον προπονητή και δεν ήθελε να ακούσει τις κραυγές και τους ψιθύρους των οπαδών του «Δικεφάλου»;
Το να πηγαίνεις κόντρα στον κόσμο επειδή έχεις βάλει τα λεφτά και ενδεχομένως επειδή θέλεις να στείλεις το μήνυμα για το ποιος κάνει κουμάντο από εδώ και πέρα στον σύλλογο, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχεις δίκαιο ή ότι οι επιλογές σου είναι και οι σωστές.
Τώρα με την απομάκρυνση του Δώνη ο πρόεδρος Ιβάν βρέθηκε δυο φορές εκτεθειμένος. Μια γιατί αποδείχθηκε περίτρανα ότι η μουρμούρα των οπαδών δεν ήταν άνευ αντικειμένου ή προϊόν εσφαλμένης νοοτροπίας που πηγάζει από το αμαρτωλό παρελθόν και άλλη μία γιατί αποδείχθηκε ότι η περίφημη στήριξη στον προπονητή ήταν… χάρτινη. Αν ήταν πραγματική η συζήτηση για την αντικατάσταση ή όχι του προπονητικού τιμ, θα αναβάλλονταν στη λήξη της αγωνιστικής περιόδου!
Ο Ιβάν βάζει τα λεφτά και είναι το απόλυτο αφεντικό. Γεγονός αναμφισβήτητο. Αυτό που αμφισβητείται είναι το πλάνο, η στρατηγική, ο σχεδιασμός για την ομάδα. Δυο χωριστά κεφάλαια που αν δεν συναντηθούν, τότε η επενδυτική προσπάθεια μοιραία θα καταρρεύσει.
Ο Ιβάν χρησιμοποιεί μέχρι στιγμής την τακτική του μαστίγιου και του καρότου. Μια τακτική που πολύ φοβάμαι ότι θα του γυρίσει μπούμερανγκ.
Από τη μία… κοντρίτσες με τον κόσμο και από την άλλη χάιδεμα στα αφτιά με εξαγγελίες του τύπου: Πάμε για κατάκτηση του Τσάμπιονς Λίγκ σε λίγα χρόνια ή έρχονται παικταράδες εκατομμυρίων στον ΠΑΟΚ ή ακόμα... αναχρονιστικές και αναμασημένες τακτικές που στοχεύουν στη διαιτησία, την καραμέλα που όλοι έχουν στο παρελθόν πιπιλίσει. Πρακτικές που υποτίθεται ότι στοχεύουν στο γκρέμισμα του κατεστημένου.
Αν μιλάμε πάντως για το ίδιο κατεστημένο η υιοθέτηση ανάλογων πρακτικών όχι μόνο δεν το γκρέμισαν αλλά ούτε το γρατζούνισαν. Ζει και βασιλεύει και το football στην Ελλάδα κυριεύει!
Στον ΠΑΟΚ, όπως συνηθίζουν να λένε στη Θεσσαλονίκη, οφείλουν να κάνουν τούμπα τα χαρτιά, να το πάρουν αλλιώς και πιο κλειστά μη βρουν! Πράγμα που σημαίνει χαμηλά οι τόνοι! Και κυρίως προς το παρόν αποφυγή των μεγάλων προσδοκιών που ταΐζουν ανέξοδα των μεγαλοϊδεατισμό των οπαδών προϊόν χρόνιας στέρησης τίτλων και διακρίσεων.
Την «πάτησαν» στην πόλη πολλοί εύρωστοι επιχειρηματίες με-γάλου βεληνεκούς πριν τον Ιβάν, επειδή δεν είχαν πλάνο, πρόγραμμα και ποδοσφαιρική αναπτυξιακή πολιτική. Ο κόσμος μύρισε λεφτά και πάνω στην τρέλα του άρχισε να ζητεί πρωταθλήματα, Κύπελλα, Σούπερ Κάπ, διηπειρωτικά, Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ, παικταράδες, προπονητάρες, τον ουρανό με τα άστρα.
Και όλα αυτά γιατί δεν βγήκε ένας πρόεδρος να τους κόψει τον βήχα από την αρχή. Να τους κάνει ξεκάθαρο το πρόγραμμά του, να θέσει ένα οργανόγραμμα οριοθετώντας το χρονικά. Η συμπεριφορά της διοίκησης του ΠΑΟΚ αυτά τα ήξεις αφήξεις είναι που προβληματίζουν μια μερίδα οπαδών του «Δικεφάλου» και μια άλλη την πιο αιθεροβάμονα να ζητεί Τσάμπιονς Λιγκ… χθες!
Με το χτίσμο και τη δημιουργία μιας ομάδας με παρόν και μέλλον οφείλει να ασχοληθεί συστηματικά και μεθοδικά ο Ιβάν, προσγειώνοντας τον κόσμο στα δεδομένα και τις προτεραιότητες που αυτός θέτει. Αυτό σημαίνει κάνω πραγματικά κουμάντο!
Πηγή: SportDay

Δεν υπάρχουν σχόλια: