Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Στον μικρό τελικό …Ρεάλ – Μπάρτσα 3-0!!

Κλάσικο περιμέναμε στον τελικό, αλλά οι δύο αιώνιοι της Ισπανίας ήταν για μικρό τελικό. Λιώμα έγιναν από το ζευγάρι του τελικού, Μπάγερν – Ντόρτμουντ. «Ντου στα Αποδυτήρια» μετά τους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Εδώ δεν είναι μόνο ότι είδαμε τους ημιτελικούς, για τους οποίους μπορούμε να πούμε κι άλλα τις επόμενες μέρες. Κι εννοείται να αναλύσουμε παραπάνω το ζευγάρι του τελικού μετά τις πανάξιες προκρίσεις της Μπάγερν και της Ντόρτμουντ. Παρακολουθήσαμε, λοιπόν, και το… κλάσικο σ’ αυτές τις αναμετρήσεις. Τις δυο αιώνιες αντιπάλους της Ισπανίας.
Από καραμπόλα
Και να πω κάτι; Αυτό που είδα εγώ τουλάχιστον. Πολύ καλύτερη ήταν η Ντόρτμουντ και στα δυο παιχνίδια. Τ’ αλατιού την έκανε την Ρεάλ του Μουρίνιο. Η Ρεάλ, όμως, τουλάχιστον προσπάθησε. Πάλεψε. Έφαγε ένα γκολ στην Γερμανία, ισοφάρισε. Έστω κι αν μετά άρπαξε άλλα τρία.
Και στην ρεβάνς η Ντόρτμουντ ήταν μια κλάση ανώτερη, όμως η Ρεάλ τα έδωσε όλα. Ίδρωνε μήπως και βάλει κανένα γκολ, έστω κι από καραμπόλα. Στην αρχή έκανε ευκαιρίες, στο τέλος έβαλε δυο γκολ κι έφυγε με το κεφάλι ψηλά. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε, σου λένε. Κάτι είναι κι αυτό. Το συνολικό σκορ ήταν 4-3, στο γκολ…
Μια χύμα κατάσταση
Κι από την άλλη βλέπεις μια Μπαρτσελόνα να πετάει λευκή πετσέτα σε δυο σερί παιχνίδια. Πάει στο Μόναχο, τρώει τέσσερα και δεν κάνει μια, δυο φάσεις. Μια χύμα κατάσταση. Ασορτί Βιλανόβα και παίκτες. Τραγική εικόνα που δεν περιμένεις να την δεις από μια Μπαρτσελόνα.
Ούτε για δείγμα
Γίνεται η ρεβάνς στο Καμπ Νου και η Μπάγερν είναι δυο ταχύτητες πάνω. Δείχνει από το πρώτο λεπτό ότι μπορεί να βάλει όσα θέλει. Και η Μπαρτσελόνα; Μηδέν επί μηδέν, μηδέν. Να θέλει να βάλει ένα, δυο γκολ μήπως αρχίσει να το πιστεύει, αλλά να μην κάνει ούτε μια ευκαιρία για δείγμα.
Μια κλάση πάνω
Και μέσα σ’ όλα αυτά, με την Μπάρτσα να κινδυνεύει να φάει άλλα τέσσερα, ο Μέσι να μένει στον πάγκο, λες και υπήρχε περίπτωση όποιος άλλος έπαιζε να είναι καλύτερος. Όχι τραυματίας, όχι ανέτοιμος, αλλά με μισό πόδι να παίζει ο Μέσι είναι μια κλάση πάνω απ’ όλους τους άλλους στην επίθεση.
Η απλή ήττα έγινε διασυρμός
Ο Τσάβι; Ο Ινιέστα; Όσο χάλια κι αν είναι, δεν τους βγάζεις. Γιατί; Επειδή η απλή ήττα θα γίνει διασυρμός. Λευκή πετσέτα, λοιπόν. Ή μήπως θα βγάζανε τα κάστανα από την φωτιά τα πιτσιρίκια που στο πρώτο τράκο πέφτανε κάτω; Πού να κερδίσουνε μονομαχία αυτά τα παιδάκια απέναντι στα θηρία της Μπάγερν; Ούτε απλή νίκη, λοιπόν, ήταν έτοιμη να κάνει η Μπαρτσελόνα στην τραγική κατάσταση που βρίσκεται αυτή την εποχή, για να μην πω σε όλο το δεύτερο μισό της χρονιάς.
Με 7-0 διασύρεσαι…
Όταν, λοιπόν, το κοντέρ γράφει Μπάγερν – Μπαρτσελόνα 7-0 στα δυο παιχνίδια, τότε δεν μιλάμε για έναν απλό αποκλεισμό. Εδώ λέμε ότι η Μπάγερν έκανε πάρτι! Και η Μπαρτσελόνα διασύρθηκε! Δεν μπορούσε να αντιδράσει σε τίποτα απ’ όσα έγιναν. Μπροστά στο κοινό της απόψε έφαγε τρία γκολ και θα μπορούσε να έχει φάει άλλα τόσα.
Γι’ αυτό λέω. Τραγωδία και η Ρεάλ, αλλά δεν έφυγε τόσο ταπεινωμένη από το γήπεδο. Έδειξε τουλάχιστον λίγο εγωισμό και μέχρι την τελευταία στιγμή ήθελε να φανεί σκληρή. Στον μικρό τελικό το πήρε άνετα το χάλκινο μετάλλιο από την Μπάρτσα. Με τα τρία που έβαλε στην Ντόρτμουντ, με 3-0 τους κέρδισε τους αιώνιους αντιπάλους…
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: