Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Λο: «Πάμε να το πάρουμε πάλι!»

Ο Έισι Λο δεν… μασάει τα λόγια του. Όπως είπε ο Αμερικανός γκαρντ στο sport-fm.gr, ο Ολυμπιακός θα πάει στο Λονδίνο για να κάνει το repeat, γιατί πολύ απλά δεν έχει να φοβηθεί κανέναν και τίποτα!

Λο: «Πάμε να το πάρουμε πάλι!»
Σίγουρα, η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον ημιτελικό της Ευρωλίγκας, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, θέλει τη ρεβάνς για τον περσινό χαμένο τελικό της Κωνσταντινούπολης. Επίσης, η ρωσική ομάδα διαθέτει και φέτος αρκετό ταλέντο και είναι από τα φαβορί της διοργάνωσης…

Αλλά, ο Έισι Λο, μιλώντας στο www.sport-fm.gr, τόνισε πως και οι πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας έχουν το ταλέντο και τους παίκτες, ώστε να μην τους φοβίζει τίποτα, γιατί ο στόχος τους είναι να διατηρήσουν τα ευρωπαϊκά σκήπτρα!

Η φετινή χρονιά ήταν μεγάλη και δύσκολη για τον Ολυμπιακό, λόγω των αυξημένων παιχνιδιών στο καλεντάρι της Ευρωλίγκας, όμως ο Έισι Λο έσπευσε να δηλώσει πανέτοιμος για την αγγλική πρωτεύουσα: «Προσωπικά νιώθω μια χαρά. Προφανώς υπάρχει κούραση και… μελανιές από τα πολλά παιχνίδια φέτος, αλλά εγώ –όπως και όλη η ομάδα- νιώθω πανέτοιμος για το Λονδίνο», για να συμπληρώσει πως η πρόκριση στους «4» καλύτερους της Ευρώπης ήταν στους στόχους της ομάδας: «Από την αρχή είχαμε θέσει ως στόχο την πρόκριση στο Final 4 του Λονδίνου και γι’ αυτό είμαι πολύ χαρούμενος που τα καταφέραμε. Πλέον, ανυπομονώ για αυτή τη νέα πρόκληση, τον ημιτελικό, που θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά εμείς είμαστε έτοιμοι να παίξουμε το καλύτερο μπάσκετ που μπορούμε για να πάρουμε και το φετινό τρόπαιο».

Η εικόνα των πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδας χαρακτηρίστηκε από σκαμπανεβάσματα φέτος, με αποτέλεσμα αυτό να αγχώσει μερικούς φίλους τους. Όχι, όμως τους… παίκτες: «Δεν φοβηθήκαμε σε κανένα σημείο φέτος. Πήραμε τις νίκες εκεί που θέλαμε. Στον πρώτο γύρο κάναμε επτά σερί νίκες, στο TOP 16 ηττηθήκαμε στο ΣΕΦ από τη Σιένα, ωστόσο πήγαμε στην Ιταλία και νικήσαμε. Γενικά δείξαμε πως μπορούμε να… τακτοποιούμε τις εκκρεμότητές μας. Και αυτό είναι το κλειδί της ομάδας μας. Ξέρουμε να παίρνουμε τις νίκες εκεί που θέλουμε».

Αντίπαλος του Ολυμπιακού στον ημιτελικό θα είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία επιθυμεί τη ρεβάνς για τον περσινό τελικό: «Θα είναι δύσκολο το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ. Πέρυσι, ήταν το απόλυτο φαβορί και όλοι περίμεναν να νικήσει στον τελικό, αλλά πήραν την πιο “άσχημη γεύση” και γι’ αυτό φέτος θα ανυπομονούν να παίξουν μαζί μας, ώστε να πάρουν τη ρεβάνς. Όμως, από την άλλη πιστεύω πως είμαστε καλύτερη ομάδα φέτος –σε σχέση με πέρυσι- και απλά θα πρέπει να βγούμε στο παρκέ για 40 λεπτά και να πάρουμε τη νίκη. Μπορεί να είχαμε σκαμπανεβάσματα τη φετινή σεζόν, αλλά τη δεδομένη στιγμή πιστεύω πως παίζουμε καλό μπάσκετ. Φυσικά και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας παίζει αρκετά καλά, γι’ αυτό προκρίθηκε και εκείνη στο Final 4. Πέρυσι, μας είχε νικήσει δύο φορές, αλλά σε ένα τέτοιο παιχνίδι παίζει ρόλο το ποιος θα παίξει καλύτερα και είμαι σίγουρος πως θα είμαστε πάλι εμείς!».

Το ταλέντο και η εμπειρία της ΤΣΣΚΑ είναι αδιαμφισβήτητα, αλλά και πάλι ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να φοβάται τίποτα: «Δεν έχω παρακολουθήσει αρκετά την ΤΣΣΚΑ φέτος και γενικά ξέρω κάποια πράγματα, από αυτά που ακούω. Ξέρω, όμως, πως έχουν και φέτος μία καλή ομάδα. Έχουν ακόμα τον Κρστιτς, ο οποίος είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Επίσης, τον Σόνι Ουίμς, τον Άαρον Τζάκσον, τον Παπαλουκά… Έχει γενικά πολύ καλό και έμπειρο ρόστερ. Έχουν ταλέντο, αλλά και εμείς έχουμε ταλέντο. Έχουμε βαθύ ρόστερ και μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε κάθε “ματς-απ”».

Δεν υπάρχουν σχόλια: