Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Όταν η ΑΕΛ έγραψε ιστορία…!!

Σαν σήμερα, η ΑΕΛ κατακτούσε το πρωτάθλημα Ελλάδας, γράφοντας με «χρυσά» γράμματα ιστορία. Έτσι η θεσσαλική ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση, θέλοντας να θυμηθεί εκείνο το «έπος».

Όταν η ΑΕΛ έγραψε ιστορία…
Ήταν 1η Μαΐου 1988 όταν η ΑΕΛ ανέβαινε στην κορυφή και πανηγύριζε την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος.

Μια ημέρα δόξας, περηφάνειας και γιορτής.

Μπορεί να έχουν περάσει από τότε 25 χρόνια, όμως κανείς στην Λάρισα δεν ξεχνά εκείνη την χρονιά. Πόσω μάλλον η ΠΑΕ που εξέδωσε ανακοίνωση για εκείνο το «έπος».

Σε αυτήν υπογραμμίζεται πως ναι μεν αυτή την στιγμή η ομάδα δεν βρίσκεται εκεί που ονειρεύονται οι φίλοι της όμως… «Η ΑΕΛ δεν μπορεί παρά να επιστρέψει. Αργά ή γρήγορα…»

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Πέρασαν κιόλας 25 χρόνια από την ημέρα που η ΑΕΛ έγραψε «χρυσή» ιστορία και με το μοναδικό κατόρθωμά της άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα της στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ήταν Πρωτομαγιά του ’88 όταν οι «11 αετοί του Ολύμπου» ανέβηκαν στην υψηλότερη κορυφή κατακτώντας το πρωτάθλημα Ελλάδος. Ένα επίτευγμα, ανεπανάληπτο μέχρι σήμερα, που σηματοδότησε την «ποδοσφαιρική επανάσταση» και έδωσε «σάρκα και οστά» στο όραμα μιας ολόκληρης πόλης. Η ΑΕΛ, η ομάδα που εκπροσωπεί έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς νομούς της χώρας, έγινε σύμβολο γιατί πήγε κόντρα στο ρεύμα και κατάφερε να ανατρέψει την «καθεστηκυία τάξη» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Εικοσιπέντε χρόνια μετά, μπορεί το σήμερα της ομάδας να μην είναι αυτό που όλοι μας ονειρευόμαστε, αλλά η κληρονομιά του ’88 – όχι μόνο της κατάκτησης του τίτλου, αλλά και του τρόπου με τον οποίο επιτεύχθηκε – παραμένει βαθιά ριζωμένη και μας δίνει την πίστη ότι με τέτοιο «ποδοσφαιρικό DNA» στα κύτταρά της η ΑΕΛ δεν μπορεί παρά να επιστρέψει. Αργά ή γρήγορα…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: