Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Ψυχρός, αλλά δίκαιος τελικός!!

O Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για την πρόκριση της Μπάγερν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ψυχρός, αλλά δίκαιος τελικός!
Τόσο απλά, τόσο σκληρά, τόσο γερμανικά. Η Μπάγερν το καθάρισε εύκολα. Δεν είναι τέλος εποχής για τη Μπάρτσα. Πως να είναι όταν έχει τον Μέσι. Φέτος δεν της πήγαν καλά τα πράγματα. Ντεφορμέ στα δυο ματς με τη Μπάγερν και τέλος. Οπως είπε και ο Μπουτραγένιο μετά τον αποκλεισμό της Ρεάλ από την Ντόρτμουντ, «στο Τσάμπιονς Λιγκ ένα τέταρτο κακού ποδοσφαίρου είναι αρκετό για να σε αφήσει νοκ άουτ». Και λιγότερο θα λέγαμε εμείς.

Η Μπάρτσα αποκλείστηκε στο Μόναχο και όχι στη ρεβάνς. Ολα αυτά περί ανατροπών και όλων των σχετικών απλά τα λες για να τα πεις. Κανείς δεν το πίστευε. Αλλωστε με τη Μπάγερν έπαιζε και όχι με την... Γκροϊτερ Φιρτ. Δεν είναι σε καλή κατάσταση η Μπαρτσελόνα, είναι σε σούπερ η Μπάγερν και κάπου εκεί τελειώνουν τα πάντα. Σε τέτοιο επίπεδο με τις ισορροπίες να είναι λεπτές δεν θέλει και πολύ να σου στραβώσει μια σειρά.

Στη ρεβάνς του «Καμπ Νόου» φάνηκε από την αρχή ότι η Μπαρτσελόνα δεν μπορούσε. Δεν το πίστεψε ποτέ. Και ο Μέσι να έπαιζε δεν θα άλλαζε κάτι. Ο Αργεντίνος είναι επηρεασμένος από τον τραυματισμό του και αυτό φάνηκε και στη Βαυαρία. Δεν αναιρεί τίποτα για τη Μπαρτσελόνα αυτός ο αποκλεισμός. Ηχηρός μεν, αλλά αυτά συμβαίνουν. Κανείς δεν έχει συμβόλαιο με τους τίτλους. Η Μπάγερν είναι πιο σταθερή και αποφασισμένη.

Δεν είχε τα προβλήματα των Καταλανών φέτος και πάει δίκαια στον τελικό. Θα το πάρει; Είναι γερμανικός τελικός. Με την Ντόρτμουντ όλα είναι πιθανά. Το σίγουρο είναι πως στο τέλος της μέρας γίνεται αντιληπτό πως στον τελικό του Λονδίνου πάνε οι δυο καλύτερες ομάδες της χρονιάς. Μπορεί πολλοί να ήθελαν «ελ κλάσικο» στο «Γουέμπλει», αλλά άλλο τι σου αρέσει και διαφορετικό ποιος παίζει καλύτερα. Η Μπάγερν πάει για τρίτη φορά την τελευταία τετραετία στον τελικό και θέλει επιτέλους να πάρει τον τίτλο. Δεν έχει τίποτα εξασφαλισμένο απέναντι σε αυτή την Ντόρτμουντ, αλλά βάσει ονόματος και φανέλας έχει το ελάχιστο προβάδισμα στα προγνωστικά. Πάνω από όλα όμως οφείλεις να της αναγνωρίσεις ότι φέτος είναι η απόλυτη ποδοσφαιρική μηχανή. Γερμανική από την αρχή ως το τέλος. Ψυχρή, αλλά επαγγελματική.

Η Μπαρτσελόνα είναι πάντα εδώ. Αν λύσει τα προβλήματα στην άμυνά της και στον πάγκο της τότε πάλι εδώ θα είναι την επόμενη χρονιά. Και αυτή και η Ρεάλ. Για φέτος οι Γερμανοί είναι καλύτεροι. Εστω και οριακά. Η επόμενη χρονιά είναι μια άλλη ιστορία. Ετσι ήταν κι έτσι θα είναι πάντα στο ποδόσφαιρο και γενικά στον αθλητισμό. Σεβασμός στους Ισπανούς για τα όσα έχουν πετύχει και μπορούν, βαθιά υπόκλιση για τα όσα έδειξαν φέτος οι Γερμανοί... Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: