Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Τρελαίνει τα… κομπιουτεράκια η Μπάγερν!!

Στην επίθεση «πετάει φωτιές». Στην άμυνα «τρώει σίδερα». To sport-fm.gr αναλύει τα εκπληκτικά νούμερα της Μπάγερν Μονάχου μετά από 47 επίσημες αναμετρήσεις που έχει δώσει στη φετινή σεζόν.

Τρελαίνει τα… κομπιουτεράκια η Μπάγερν!
Το 4-0 κόντρα στην Μπαρτσελόνα πιστοποίησε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκονται φέτος οι Βαυαροί.

Μετά από αυτό το ματς, η ομάδα του Γιουπ Χάινκες έφτασε για φέτος τα 134 τέρματα στην επίθεση, την ώρα που η άμυνα, η οποία για κάποιο διάστημα στις αρχές του 2013 παρουσίασε και μια «κοιλιά» έχει δεχτεί μόλις 25 σε 47 παιχνίδια.

Νούμερα που πέρα από κάθε αμφιβολία προκαλούν δέος και πανικό στον αντίπαλο.

Η Μπάγερν μετά τους δύο πρώτους μήνες στη σεζόν μοιάζει ολοένα και πιο ακαταμάχητη. Εξασφάλισε τον τίτλο, έξι αγωνιστικές πριν το τέλος, έχει 20 πόντους διαφορά από την Ντόρτμουντ, βρίσκεται στον τελικό του Κυπέλλου και με το… 1,5 πόδι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πολλοί ήδη αναρωτιούνται αν ήταν αναγκαία η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, από τη στιγμή που ο Χάινκες έχει φτιάξει μια ομάδα που προσφέρει ονειρικό θέαμα. Ωστόσο η… αύρα και μόνο του Γκουαρντιόλα φαίνεται πως έχει ευεργετήσει τους Βαυαρούς. Από την ώρα που ανακοινώθηκε η συμφωνία με τον πρώην τεχνικό της Μπαρτσελόνα, η Μπάγερν έχει κερδίσει τα 19 από τα 20 παιχνίδια που έδωσε έκτοτε, χάνοντας μόνον από την Άρσεναλ εντός έδρας με 2-0.

Η Μπάγερν έχει δώσει συνολικά 47 παιχνίδια (30 για το Πρωτάθλημα, 11 για το Τσάμπιονς Λιγκ, 5 για το Κύπελλο και 1 για το Σούπερ Καπ). Ο μέσος όρος της στο σκοράρισμα ανά παιχνίδι είναι 2.85 τέρματα, ενώ επιτρέπει στον αντίπαλο, 0.53 ανά αγώνα. Είναι εντυπωσιακό πάντως, πως ύστερα από το κάζο με την Άρσεναλ, φάνηκε να βελτιώνεται ακόμα περισσότερο και στην άμυνα της, μιας και στα δύο ματς με την Γιουβέντους, αλλά και στο ένα με την Μπαρτσελόνα, δεν έχει δεχτεί γκολ.

Κι όλα αυτά ενώ υπολείπονται ακόμα 4 ματς για την Μπουντεσλίγκα, ο επαναληπτικός ημιτελικός με την Μπάρτσα και μάλλον και τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και ο τελικός του Κυπέλλου Γερμανίας.

Η τετράδα των Μάντζουκιτς, Γκόμεζ, Πιζάρο και Μίλερ (που παίζει ως μπαλαντέρ σε πολλές θέσεις στην επίθεση) έχουν σημειώσει τα 70 από τα 134 των Βαυαρών. Με τον σκόρερ των δύο χθεσινών τερμάτων πάντως να έχει μια περισσότερο πολυσύνθετη παρουσία με συνολικά 20 γκολ (12 πρωτάθλημα, 7 Τσάμπιονς Λιγκ, 1 Σούπερ Καπ) και 15 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Μάντζουκιτς είναι πρώτος σκόρερ συνολικά με 21 σε όλες τις διοργανώσεις για τους Βαυαρούς φέτος, ενώ Γκόμεζ με 16 και Πιζάρο με 13 ακολουθούν στο σκοράρισμα.

Ακόμα ένα μεγάλο όπλο για την Μπάγερν είναι τεράστια συνεισφορά και της μεσαίας γραμμής και των ακραίων της, αλλά και των πλάγιων μπακ στην ανάπτυξη της ομάδας.Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο Φίλιπ Λαμ που μπορεί να μην έχει σκοράρει, αλλά έχει μοιράσει 16 ασίστ για τους συμπαίκτες του, όσες και ο Φρανκ Ριμπερί που έχει και εννέα γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Σπουδαία δουλειά γίνεται από τον Σβαϊνστάιγκερ που έχει 9 γκολ και 11 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά και του Κρόος με 9 γκολ και 8 ασίστ.

Όσο γι’ αυτόν που έχει κάνει τεράστια διαφορά στο κέντρο είναι ο Βάσκος, Χάβι Μαρτίνεθ που καταπίνει ατελείωτα χιλιόμετρα. Ο Ρόμπεν έχει 10 γκολ και 12 ασίστ, παρά τον πιο περιορισμένο χρόνο συμμετοχής του στην φετινή σεζόν, ωστόσο έχει καλύψει επάξια το κενό του τραυματία Τόνι Κροος. Πολλές λύσεις επιθετικά, αλλά και με τις σέντρες του, όπως το 4ο γκολ που σέρβιρε στον Τόμας Μίλερ, έχει δώσει ο Αλάμπα με 5 τέρματα φέτος (2 εκ των οποίων στο Τσάμπιονς Λιγκ).

Αναλυτικά τα γκολ και οι σκόρερς της Μπάγερν ανά διοργάνωση

Πρωτάθλημα (89 τέρματα)

15 Μάντζουκιτς
12 Μίλερ
10 Γκόμεζ
8 Ριμπερί
7 Σβαϊνστάιγκερ
6 Πιζάρο, Κροος
4 Ρόμπεν
3 Αλάμπα, Γκουστάβο Λουίζ, Σακίρι
2 Μπόατενγκ, Χάβι Μαρτίνεθ, Ραφίνια
1 Ντάντε, Τίμοστσουκ
(4 τέρματα έχουν σημειωθεί με αυτογκόλ αντιπάλων)

Τσάμπιονς Λιγκ (26 τέρματα)

7 Μίλερ
4 Πιζάρο
3 Κροος
2 Μάντζουκιτς, Γκόμεζ, Ρόμπεν, Σβαϊνστάιγκερ, Αλάμπα
1 γκολ Ριμπερί, Σακίρι

Κύπελλο (17 τέρματα)

4 Ρόμπεν, Γκόμεζ
3 Σακίρι, Πιζάρο, Μάντζουκιτς

Σούπερ Καπ (2 τέρματα)
Μίλερ+ΜάντζουκιτςΠηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: