Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Η Ευρώπη παίζει μπάλα

Γεμάτο ντέρμπι, τα αποτελέσματα των οποίων ενδέχεται να κρίνουν τις μάχες των τίτλων σε αρκετά πρωταθλήματα, είναι το ποδοσφαιρικό Σαββατοκύριακο ανά την Ευρώπη.

Στην Premiership (28η αγων.), την ίδια ώρα που Άρσεναλ και Μπέρμιγχαμ θα μάχονται για τον πρώτο τίτλο του 2011 παίζοντας στον τελικό του λιγκ καπ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα προσπαθεί να αυξήσει τη διαφορά από τους διώκτες της. Οι "κόκκινοι διάβολοι" έδωσαν δικαιώματα τις τελευταίες αγωνιστικές, αλλά αν φύγουν με τους τρεις βαθμούς από την έδρα της Γουίγκαν θα αποκαταστήσουν εν πολλοίς την τάξη. Εύκολο, θεωρητικά πάντα, έργο έχει η τρίτη Μάντσεστερ Σίτι, φιλοξενώντας την αδύναμη εκτός έδρας Φούλαμ, ενώ η Λίβερπουλ στην προσπάθειά της να εξασφαλίσει μια θέση στην πρώτη 6άδα αντιμετωπίζει την ουραγό Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο.

Στην Primera Division (25η αγ.), η Μπαρτσελόνα καλείται να περάσει νικηφόρα από μια σκληρή έδρα όπως αυτή της Μαγιόρκα προκειμένου να διατηρήσει (αν όχι να μεγαλώσει) το +5 από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Όλα αυτά μάλιστα λίγες ημέρες πριν από τον επαναληπτικό με την Άρσεναλ, ο οποίος θα κρίνει το μέλλον των "μπλαουγκράνα" στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η "βασίλισσα" πηγαίνει σ' ένα αφιλόξενο γι' αυτήν έδαφος, καθώς εκδράμει στη Γαλικία για να παίξει με τη Λα Κορούνια. Η "Ντέπορ", μπορεί να μάχεται για την αποφυγή του υποβιβασμού, αλλά πάντα δυσκολεύει τους "μερένχες". Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται η κόντρα της Αθλέτικ με τη Βαλένθια στο Μπιλμπάο, ενώ η Βιγιαρεάλ που βρίσκεται ανάμεσά τους στη βαθμολογία, δοκιμάζεται στην Καντάμπρια απέναντι στη Σανταντέρ. Ατλέτικο Μαδρίτης και Σεβίλλη κοντράρονται μεταξύ τους για ένα τρίποντο που θα τις ξαναβάλει στο παιχνίδι της Ευρώπης.

Στη Serie A (27η αγ.), το δευτεριάτικο ντέρμπι στο "Σαν Σίρο" αναμένεται είτε να κρίνει είτε να φουντώσει τη μάχη του τίτλου. Η Μίλαν έχει το πλεονέκτημα του +3, αλλά η Νάπολι καραδοκεί. Οι "ροσονέρι" με νίκη θα κάνουν το αποφασιστικό βήμα για την ανάκτηση των πρωτείων στη γειτονική χώρα, μόνο που οι "παρτενοπέι" έχουν βάλει ψηλά τον πήχη και θέλουν να επαναλάβουν το θαύμα του 1990. Το Χ2 μοιάζει ιδανικό αποτέλεσμα για την Ίντερ, η οποία θα έχει ήδη παίξει με την Σαμπντόρια στη Γένοβα. Οι τρίτοι "νερατζούρι" έκλεισαν την ψαλίδα από την κορυφή, αλλά ακόμη υπολείπονται των πρωτοπόρων. Το... καρέ συμπληρώνει η Λάτσιο, η οποία έχει εξίσου δύσκολο έργο, μια και δοκιμάζεται στην Σαρδηνία απέναντι στην υπολογίσιμη Κάλιαρι.

Στην Bundesliga (24η αγ.), δεν αποκλείεται να μάθουμε αν η Ντόρτμουντ κατακτήσει τον τίτλο μετά από εννέα χρόνια. Η Μπορούσια φιλοξενείται στην "Αλιάντζ Αρίνα" από την Μπάγερν Μονάχου και σε περίπτωση που δεν χάσει, δύσκολα θα συναντήσει άλλα εμπόδια στο δρόμο προς την κορυφή. Σε διαφορετική περίπτωση τόσο η Λεβερκούζεν, που παίζει στη Βρέμη με την παραπαίουσα Βέρντερ, όσο και η ομάδα του Λουίς φαν Χαάλ θα εξακολουθούν να ελπίζουν στην ολική ανατροπή. Το Ανόβερο που παρακολουθεί τη μάχη από την τέταρτη θέση πηγαίνει να παίξει εκτός έδρας με τη Ζανκτ Πάουλι, ενώ η Χόφενχαϊμ υποδέχεται τη Μάιντζ, σε ένα παιχνίδι με άρωμα Ευρώπης.

Στo Championnat (25η αγ.), η πρωτοπόρος Λιλ καλείται να αντέξει στους κραδασμούς που επέφεραν η ήττα από τη Μονπελιέ κι ο αποκλεισμός στο Europa League από την Αϊντχόφεν. Το ντέρμπι με την ανεβασμένη Λιόν δεν έρχεται την κατάλληλη στιγμή, αλλά τώρα είναι που θα ξεχωρίσουν οι άνδρες από τα παιδιά. Η δεύτερη Ρεν υποδέχεται τη Λανς και καιροφυλακτεί για πιθανές απώλειες των "λιλουά", ενώ η Μαρσέιγ θα ψάξει τους τρεις βαθμούς στη Λοραίνη, αντιμετωπίζοντας τη Νανσί. Στην παρέα των διεκδικητών του τίτλου ανήκει και η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία παίζει με την Τουλούζ στο "Παρκ ντε Πρενς".

Στην Scottish Premiership (28η αγ.), η Σέλτικ πήρε τα ηνία, μετά το θρίαμβο στο "old firm" της προηγούμενης Κυριακής, κι απέναντι στη Μάδεργουελ δεν θέλει να λαθέψει. Αν το κάνει, η Ρέιντζερς θα είναι εκεί για να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία, καθώς αντιμετωπίζει στο "Άιμπροξ" τη Σεντ Τζόνστον. Τη 10η εκτός έδρας νίκη της ψάχνει η τρίτη της βαθμολογίας Χαρτς, παίζοντας στο "Πίτοντρι" με την ανεβασμένη Αμπερντίν.

Στην Eredevisie (25η αγ.), η Αϊντχόφεν έχει τη δυνατότητα να κρατήσει το πλεονέκτημα έναντι της Τβέντε και ταυτόχρονα να... τελειώσει τον Άγιαξ από τη μάχη του τίτλου. Σε περίπτωση νίκης του "Αίαντα" η κατάσταση θα μπλέξει πολύ. Άλλωστε ούτε η πρωταθλήτρια ομάδα του Μισέλ Πρεντόμ έχει εύκολο έργο, παίζοντας εκτός έδρας με την Άλκμααρ.

Στην 1 Liga (21η αγ.), η Πόρτο εξακολουθεί να έχει το προβάδισμα. Αλλά θα κλειδώσει σε μεγάλο βαθμό τον τίτλο αν περάσει νικηφόρα από την απόρθητη έδρα της υπολογίσιμης Ολιανένσε. Η Μπενφίκα ποντάρει στους γηπεδούχους προκειμένου η διαφορά από την κορυφή να ψαλιδιστεί ακόμη περισσότερο. Άλλωστε το έργο τον "αετών" απέναντι στη Μαρίτιμο προμηνύεται απλό. Στη μάχη της τρίτης θέσης η Σπόρτινγκ έχει σαφώς πιο δύσκολη αποστολή, μια και δοκιμάζεται στα Νησιά Μαδέιρα, όμως η Γκιμαράες έπεσε στην παγίδα χάνοντας εντός από την Ακαδέμικα.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος




 




 
























Δεν υπάρχουν σχόλια: