Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Μπάγερν, Εζίλ και οι «ομορφιές» των αριθμών!!

Το τριήμερο που τα βράδια μας γέμισαν με ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο πέρασε. Εκτός από μπάλα όμως, είχαμε και τις «ομορφιές» των αριθμών. Το sport-fm.gr βρήκε και σας παρουσιάζει μερικές.

Μπάγερν, Εζίλ και οι «ομορφιές» των αριθμών!
Οι αριθμοί λένε την αλήθεια; Πολλές φορές ναι. Άλλες, πάλι όχι.

Όταν όμως, φέρνουν στην επιφάνεια ρεκόρ -όχι απαραίτητα μεγάλα- αλλά και στατιστικά που κάνουν τα παιχνίδια και τις καριέρες των ποδοσφαιριστών πιο πικάντικα, φτιάχνουν «ομορφιές»!

Όπως είχε και το τριήμερο (18/2-20/2) ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, το οποίο μας κράτησε συντροφιά και μας επανέφερε σε αυτό που πάνω-κάτω νιώθουμε όλοι οι εξαρτημένοι από την στρογγυλή «θεά».

Καλά τα πρωταθλήματα. Καλά τα διάφορα Κύπελλα. Καλές και οι εμβόλιμες αγωνιστικές. Αλλά σαν το Champions League και τις μαγικές βραδιές υψηλής ποδοσφαιρικής ποιότητας δεν έχει.

Το sport-fm.gr σας φέρνει στο πιάτο μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα «κολπάκια» των αριθμών.

Άρσεναλ-Μπάγερν Μονάχου

##Ο Μεσούτ Εζίλ έγινε ο πρώτος Γερμανός που χάνει παραπάνω από ένα πέναλτι στην ιστορία του Champions League. Παράλληλα, γίνεται ο μοναδικός παίκτης που αστοχεί από την άσπρη βούλα δύο φορές σε μία σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

##Ο Άριεν Ρόμπεν έχει κερδίσει μέχρι στιγμής τα περισσότερα (3) πέναλτι στη διοργάνωση.

## Η κάρτα που δέχτηκε ο Ζέζνι είναι η 100η που έχει δεχτεί η Άρσεναλ υπό τις οδηγίες του Αρσέν Βενγκέρ. Με 50 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές και απέναντι σε 42 διαφορετικούς αντιπάλους.

##Στο περσινό Άρσεναλ-Μπάγερν το σκορ είχε ανοίξει ο Τόνι Κρόος. Στο φετινό αυτός που βάζει το πρώτο γκολ της αναμέτρησης είναι και πάλι ο Γερμανός χαφ! Το δεύτερο γκολ το σημείωσε ο Τόμας Μίλερ. Οι συμπτώσεις συνεχίζονται καθώς και πέρυσι είχε συμβεί το ίδιο ακριβώς! Πρώτα ο Κροος και μετά ο Μίλερ.

##Το γκολ του Τόνι Κροος είναι το 100ο τέρμα που πετυχαίνει η Μπάγερν στη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις.

Πέναλτι

##Στο μέχρι τώρα Champions League -αλλά και στα πέντε μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης-, όποιος παίκτης κερδίζει πέναλτι και αναλαμβάνει την εκτέλεσή του, μόνο το 63% των προσπαθειών καταλήγει στα δίχτυα. Ακούς, Εζίλ;

Τότεναμ

## Η Τότεναμ στο ματς απέναντι στην Ντνίπρο δέχτηκε γκολ στο πρώτο ημίχρονο, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην πορεία της στο Europa League, συμπεριλαμβανομένου και των προκριματικών ματς.

Νάπολι

## Η Νάπολι σε οκτώ αναμετρήσεις σε Αγγλία, Ουαλία και Σκωτία δεν είχε νικήσει ποτέ (επτά ήττες και μία ισοπαλία). Το σερί συνεχίζεται, καθώς και με αντίπαλο την Σούονσι έμεινε στην ισοπαλία (0-0).

##Άγιαξ

Ήττα με τρία γκολ διαφορά στο ημίχρονο (3-0 από την Σάλτσμπουργκ), είχε να υποστεί ο Άγιαξ από τις 21 Νοεμβρίου 2012 και την αναμέτρηση με την Ντόρτμουντ (4-1).

Οσβάλντο

##Ο Ντάνι Οσβάλντο σκοράρει, στο ντεμπούτο του για την Γιουβέντους, σε 58 μόλις λεπτά. Για την Σαουθάμπτον που αγωνίστηκε που αγωνίστηκε για 863 έβαλε μόλις τρία! Μάλλον δεν του πολυάρεσε εκεί. Ταυτόχρονα, το προηγούμενο γκολ του Ιταλού ήταν το 2007 όταν και σκόραρε απέναντι στη ΑΕΚ.

Κουαρέσμα

##Πέτυχε γκολ στις δύο από τις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις της Πόρτο στην Ευρώπη, ενώ προηγουμένως είχε να σημειώσει τέρμα σε ευρωπαϊκό ματς από το 2012. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: