Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Άναψε πράσινο για δεύτερη θέση!!

Ο Παναθηναϊκός βρήκε φάρμακο στις πληγές του με μία ακόμη νίκη επί του Ολυμπιακού και βλέπει καθαρά το στόχο της δεύτερης θέσης. Το www.sport-fm.gr καταγράφει με… ονόματα τους λόγους της επιτυχίας.

Άναψε πράσινο για δεύτερη θέση
Το καλύτερο… παυσίπονο έχει γίνει για τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός. Σε μία ακόμη περίοδο κρίσης, μετά τις τρεις σερί ήττες στην Ευρωλίγκα, μία νίκη επί του «αιωνίου» αντιπάλου ήρθε και πάλι να επαναφέρει την ηρεμία. Οι «πράσινοι» κέρδισαν με 66-62 το παιχνίδι και παράλληλα το δικαίωμα να αισθάνονται πιο ασφαλείς για την πρόκρισή τους στα προημιτελικά, αλλά και να πιστεύουν πως θα καταλάβουν τη δεύτερη θέση που εξασφαλίζει πλεονέκτημα έδρας στα play offs.

inner

Η άμυνα ήταν και πάλι το «κλειδί». Αυτή που φέτος σε τέσσερις αγώνες με τον Ολυμπιακό δέχεται από τους «ερυθρόλευκους» μόλις 56 πόντους κατά μέσο όρο, τη στιγμή που ο μέσος όρος τους στην Ευρωλίγκα είναι 78,3. Και αυτή η νίκη είναι προϊόν της δουλειάς συγκεκριμένων ανθρώπων. Το www.sport-fm.gr στέκεται στους πρωταγωνιστές της επιτυχίας:

-Αργύρης Πεδουλάκης: Αντιμέτωπος για μια ακόμη φορά με την κριτική, μετά τις τρεις σερί ήττες στην Ευρωλίγκα, έδωσε απαντήσεις. Ο Παναθηναϊκός παρά τα προβλήματα των Γκιστ και Ούκιτς είχε άριστο πλάνο στην άμυνα κι έκανε τα απαραίτητα στην επίθεση για να κερδίσει. Εξουδετέρωσε ξανά (γιατί σύμπτωση επαναλαμβανόμενη δεν υφίσταται) τον Σπανούλη, «έπαιξε» με την κακή ψυχολογία των παικτών του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ δίνοντας κάποια σουτ, «χτύπησε» στις αδυναμίες του αντιπάλου κι έφτασε στην έκτη νίκη επί του Γιώργου Μπαρτζώκα στις επτά τελευταίες αναμετρήσεις του. Ο «Άρτζι» ξέσπασε στη συνέντευξη Τύπου αφήνοντας αιχμές για όσους αποδίδουν τις νίκες του Παναθηναϊκού σε τύχη, διαιτησία ή mind games.

-Στεφάν Λάσμε: Ότι είναι σπουδαίος αμυντικός, το γνωρίζουμε. Ο Γκαμπονέζος σέντερ εξελίσσεται πλέον και σε επιθετικό όπλο. Πέτυχε 18 υπερπολύτιμους πόντους για τον Παναθηναϊκό, μόλις δύο λιγότερους από το ρεκόρ του στη διοργάνωση, ενώ διανύει την πιο παραγωγική περίοδο της καριέρας του. Στο Top 16 έχει 12,7 πόντους ανά αγώνα (με 65,4% στα δίποντα και 84% στις βολές), ενώ ουδέποτε στην επαγγελματική καριέρα του δεν είχε πάνω από 11 πόντους ανά αγώνα, ακόμη και παίζοντας σε χαμηλότερο επίπεδο.

-Ρόκο Ούκιτς: «Δεν μπορεί να τρέξει, να πηδήξει, να φρενάρει», δήλωσε ο Αργύρης Πεδουλάκης για τον Κροάτη γκαρντ, που όμως θύμισε κάτι από τον περσινό πολύ καλό του εαυτό, όταν δεν είχε λαβωμένους αχίλλειους. Επιδεικνύοντας αυταπάρνηση, καθώς έπαιζε με πόνους και συχνά-πυκνά αναγκαζόταν να ζητήσει ο ίδιος αλλαγή, είχε 14 πόντους, 3 ασίστ, κανένα λάθος αλλά και πολύ καλή άμυνα στον Σπανούλη.

-Δημήτρης Διαμαντίδης: Δεν ήταν πολύ πιο εύστοχος από το αντίπαλο δέος, τον Βασίλη Σπανούλη (2/12 ο ένας, 2/9 ο άλλος), αλλά ο συγκεκριμένος παίκτης δεν είναι ποτέ αρνητικός. Είχε 8 ασίστ και μόλις 2 λάθη, ενώ πήρε κι ένα φάουλ-χρυσάφι με προσωπική ενέργεια από τον Ντάνστον, που αποδείχτηκε καθοριστικό.

-Γιόνας Ματσιούλις: Επιθετικά ήταν σε κακή μέρα (3π. με 1/5 σουτ και 1/2 βολές). Όμως αμυντικά, με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο που ταλαιπωρήθηκε από τον Περπέρογλου, ήταν εξαιρετικός. Είχε 5 καθοριστικά κλεψίματα, αλλά και την πολύ καλή άμυνα στην τελευταία επίθεση του Λοτζέσκι πιέζοντας τον αντίπαλό του από την αρχή της φάσης μέχρι και το σουτ.

-Αντώνης Φώτσης: Λόγω του προβλήματος του Γκιστ, αλλά και με τον Μαυροκεφαλίδη να παίζει ελάχιστα και τον Μπατίστ καθόλου, επιστρατεύτηκε για 33 λεπτά και αντεπεξήλθε πολύ καλά. Μπορεί να μην πρόσφερε πέρα από ένα τρίποντο στην επίθεση, αλλά έβγαλε ενέργεια, ενώ βοήθησε σε άμυνα και ριμπάουντ.

Ξεκούραση και ενίσχυση

Ο Παναθηναϊκός πλέον κοιτάζει μπροστά γνωρίζοντας πως ακόμη έχει πολύ δρόμο μπροστά του για να φτάσει στο ζητούμενο, που πέραν της πρόκρισης είναι και το πλεονέκτημα έδρας. Στις επτά εναπομείνασες αγωνιστικές θα έχει μία επιπλέον λύση στην περιφέρεια, αφού ο Ζακ Ράιτ που φτάνει το μεσημέρι στην Αθήνα για να ενσωματωθεί άμεσα.

Στο μεταξύ και πριν από το σημαντικό ματς της επόμενης Πέμπτης με την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο στην Ιταλία υπάρχει το παιχνίδι της Κυριακής με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Ο Αργύρης Πεδουλάκης προανήγγειλε πως θα ξεκουράσει παίκτες, όπως άλλωστε έχει την πολυτέλεια να κάνει έχοντας εξασφαλίσει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο της Α1. Γκιστ και Ούκιτς αναμένεται να μην παίξουν καθόλου, ενώ ανάσες θα πάρουν κι άλλοι παίκτες.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: