Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Δεν πούλησαν τον Στέφενς οι επιλογές του!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για το σωστό διάβασμα του αγώνα με τη Μπενφίκα από τον Στέφενς και  το... θαύμα που ψάχνει πλέον ο ΠΑΟΚ στη Λισσαβόνα.
Είναι μεγάλο ξενέρωμα να χάνεις έτσι και για έναν λόγο παραπάνω όταν βλέπεις για πρώτη φορά την ομάδα να διαβάζει τόσο καλά ένα παιχνίδι. Πάνω που πίστευα πως ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να ακυρώσει τον αντίπαλό του, το έκανε απέναντι στη καλύτερη ομάδα που συνάντησε με τον πλέον εμφατικό τρόπο.
Ο ΠΑΟΚ προφανώς και είχε μικρότερη τύχη άμα το πήγαινε στη λογική «όσα πάνε κι όσα έρθουν», κάτι που προφανώς αντιλήφθηκε και ο Στέφενς σε ένα παιχνίδι που όπως το διάβασε του πήγε. Για τον Στέφενς βέβαια, είναι η βραδιά του αν. Αν είχε ξεκινήσει τον Λούκας, αν είχε ξεκινήσει τον Στοχ, αν, αν, αν. Το αν όμως δεν παίζουν μπάλα.
Το σκέφτηκε φυσιολογικά, τρεις μέσοι με συνείδηση ανασταλτική κυρίως, δύο επιθετικά μπακ που θα είχαν κάλυψη όταν θα ανέβαιναν, δύο εξτρέμ που ακολουθούν τα μπακ τους που κάνουν 30 με 40 ανεβάσματα στο παιχνίδι και αυτό που χρειαζόμασταν ήταν να είναι σε καλή μέρα Ολίσε και Νίνης έτσι ώστε να βγάλουν συνεργασίες με τους μπακ και να ταϊστεί ο Κλάους. Κάπου εκεί, το χάσαμε. Ο Νίνης δεν τράβηξε δημιουργικά, ο Ολίσε ήταν καλύτερος αλλά δεν έκανε μεγάλη διαφορά και χάι λάιτ του ήταν το ότι έσβησε τον Μάξι Περέιρα.
Η Μπενφίκα είχε την κατοχή, αλλά πρώτο σουτ στην εστία ήταν του Μάρκοβιτς στο 82΄. Το γκολ εννοείται πως δεν το μετράω, αφού ο Λίμα είναι δύο μέτρα οφσάιντ. Ήταν ένα παιχνίδι που ακυρώθηκε ο ένας από τον άλλο, όμως ο ΠΑΟΚ έχει δύο τελικές στην εστία και οι Πορτογάλοι μία.
Το θέμα είναι πως του Στέφενς του πήγαινε μια χαρά, θα φόρτωνε τον ΠΑΟΚ μεσοεπιθετικά στο 70΄με Στοχ και Λούκας και θα μπορούσε να έχει αυτή τη στιγμή το δικό του 1-0. Στη χειρότερη για αυτόν, το 0-0 που εγώ το υπέγραφα αν μου το έλεγαν πριν το παιχνίδι. Με δεδομένο και το τι έγινε στο Τσάμπιονς Λιγκ με γηπεδούχους και φιλοξενούμενους, ο βοηθός τείνει να κρίνει μία σειρά, μπροστά στα μάτια του Μισέλ Πλατινί. Μάλλον επηρεάστηκε από αυτά του Σαρρή που δεν άκουσε και λίγα στη Τούμπα. Δεν πειράζει, η δουλειά του έχει και κακές στιγμές, τι να κάνεις. Τώρα πάμε για ακόμη μεγαλύτερο θαύμα στη Λισαβόνα. Άντε να σκοράρεις πρώτος, άντε να βγάλεις κι άλλες φάσεις. Αυτή τη φορά δεν μπορείς να το πας τακτικά το έργο.
Αν κάτι αρνητικό είδα στην Μπενφίκα, ήταν η αντίδρασή της στη πίεση. Αιφνιδιάστηκε όταν ο ΠΑΟΚ βγήκε κάπως μαζικά προς το τέλος αν και αυτό νομίζω πως στο Ντα Λουζ θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Ατομικά, δεν μπορώ παρά να βγάλω το καπέλο στον Κατσουράνη που σε μία περίοδο που τόσα ακούγονται και βρέθηκε εκτός ομάδας κάπως μυστήρια, μπήκε και ήταν αλάνθαστος. Εκπληκτικός Ινσαουράλδε, σωστές τοποθετήσεις, πολύ δυνατός, ξέρει τη θέση, νομίζω πως το καλοκαιράκι ο ΠΑΟΚ θα τον κρατήσει.
Επίσης, η τριάδα Κάτσε, Μαντούρο, Λάζαρ, με τον Νάτχο μπροστά τους και δύο φορ, νομίζω πως είναι η κατάλληλη για να πάρουμε μεγάλα παιχνίδια εντός Ελλάδος. Ανασταλτικά και οι τρεις σοβαροί, ο Ισραηλινός θα έχει χώρο να κινηθεί όπως και έξυπνα κάνει και θα υπάρχει ο τρόπος και να ταϊστούν οι μπροστινοί.
Συνεχίζουμε, το Γιουρόπα Λιγκ δεν θα το παίρναμε έτσι κι αλλιώς, όμως είναι κρίμα που ο διαιτητής έκρινε το παιχνίδι. Τέλος, η Τούμπα ήταν εκπληκτική, ήταν έδρα, είχε θετική ενέργεια, πίεσε τον αντίπαλο, έκανε αυτό που όφειλε να κάνει η φυσική έδρα του ΠΑΟΚ. Δε μου αρέσει να ευλογώ τα γένια της, όμως μου είχε λείψει αυτή η εικόνα.
ΥΓ Θα ξεκινήσει η κουβέντα πως ο προπονητής πρέπει να βάζει τους καλούς σε αυτά τα παιχνίδια. Και εγώ αυτής της λογικής είμαι. Αλλά νομίζω πως σήμερα τον Στέφενς δεν τον πούλησαν οι επιλογές του τόσο, όσο ο βοηθός. Και στο φινάλε, κυρίως ο Στοχ, αλλά και ο Λούκας τον τελευταίο μήνα, έδωσαν πολλά δικαιώματα.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: