Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Τι είπαν Μαρινάκης-Πλατινί!

Σε εξαιρετικό κλίμα έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής η συνάντηση του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Μισέλ Πλατινί. Τι συζήτησαν οι δύο άνδρες.
Παρουσία και του Κριστιάν Καρεμπέ ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και ο ισχυρός άντρας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου μίλησαν για πολλά θέματα. Στο τραπέζι έγινε κουβέντα για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά και δομικά ζητήματα του ποδοσφαίρου. Στην ατζέντα ήταν ανάμεσα στα άλλα η ανάπτυξη υποδομών ομάδων και τα δικαιώματα ποδοσφαιριστών και ειδικότερα το ζήτημα, που έχει προκύψει για τα δικαιώματα υπερ τρίτων.
Μνεία έγινε και στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών και το... status που υπάρχει. Επίσης έγινε συζήτηση για όλα όσα συμβαίνουν στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική σκηνή. Ο Μισέλ Πλατινί από μέρους του εκφράστηκε με πολύ καλά λόγια για την πορεία και την πρόοδο του Ολυμπιακού. Συνεχάρη τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την πορεία της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ και την εν γένει εικόνα της ομάδας τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη.
Πρόκειται για μία παρουσία που σύμφωνα και με τον πρόεδρο της UEFA έχει φέρει τον Ολυμπιακό στην ευρωπαϊκή ελίτ. Ο Μισέλ Πλατινί από μέρους του στάθηκε και στο γεγονός πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί και στα ποδοσφαιρικά και στα κοινωνικά ζητήματα, προκειμένου να τον ακολουθήσουν και άλλοι ελληνικοί σύλλογοι.
Εξάλλου με έναν τέτοιο τρόπο θα βοηθηθεί συνολικά και πιο πολύ το ελληνικό ποδόσφαιρο, κάτι το οποίο καταλαβαίνουν πολύ καλά στο Λιμάνι. Οι δύο άνδρες μίλησαν και για την σημαντική συνεργασία του Ολυμπιακού με την Unicef ενώ αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε και η τιμωρία του Ολυμπιακού για το ματς με την Γιουνάιτεντ.
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού -που ήταν εκείνος που παρέθεσε το γεύμα- τόνισε στον ομόλογό του πως ο Ολυμπιακός έχει ως προτεραιότητά του την καταπολέμηση προβλημάτων όπως η βία και ο ρατσισμός στα γήπεδα. Στην συζήτηση μετείχε ενεργά και ο Κριστιάν Καρεμπέ εκφράζοντας και αυτός τις απόψεις του ενώ είναι σίγουρο πως οι δύο πλευρές θα τα ξαναπούν στο μέλλον.
Το παρών στην συνάντηση έδωσαν και συνεργάτες του Μισέλ Πλατινί. Θυμίζουμε πως ο πρόεδρος της UEFA είχε νωρίτερα συνάντηση και με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Η αντιπροσωπεία της UEFA θα αναχωρήσει από την Ελλάδα το βράδυ της Παρασκευής.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: