Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Πεδουλάκης: «Απαιτούμε σεβασμό»

Αιχμές για έλλειψη σεβασμού προς τον Παναθηναϊκό, χωρίς να κατονομάσει, άφησε ο Αργύρης Πεδουλάκης μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού.

Πεδουλάκης: «Απαιτούμε σεβασμό»
Αφήνοντας στην άκρη την ικανοποίησή του για τη νίκη επί του Ολυμπιακού, ο Αργύρης Πεδουλάκης έκανε λόγο για έλλειψη σεβασμού στον Παναθηναϊκό.

«Ήταν ένα δύσκολο και σκληρό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός φαινόταν πιο φρέσκος κι αυτό φαινόταν και αποτυπώθηκε στα ριμπάουντ. Εμείς με αφετηρία την ομαδική μας άμυνα μείναμε στο παιχνίδι και στο τέλος το πήραμε έξυπνα. Κάποια πράγματα όταν τα αναλύεις με στωικότητα κάποιοι το εκλαμβάνουν σαν αδυναμία. Έχουμε παίξει ντέρμπι με διαφορετικές συνθήκες και διαφορετικούς τρόπους. Δεν βαπτίζουμε την άμυνά μας mind games, αλλά θέλουμε να διαβάζουμε το παιχνίδι. Ούτε διαιτητές, ούτε τίποτα. Καταρρίφθηκαν όλα αυτά. Δεν έχουμε ασχοληθεί ποτέ. Όλες μου οι δηλώσεις ήταν προς αυτή την κατεύθυνση, δείχνουμε σεβασμό και απαιτούμε ανάλογο σεβασμό. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος και πέρσι, το παραδέχτηκαν και παίκτες του Ολυμπιακού», τόνισε.

Αναφορικά με την επιθετική παρουσία της ομάδας του είπε: «Κι εμείς δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την επιθετική εικόνα μας. Αυτό που έκανε ο Παναθηναϊκός είναι σαν αυτό που έπαθε η Μαν. Γιουνάιτεντ. Έμεινε ένας αθλητής. Η Γιουνάιτεντ έκανε επτά χρόνια να πάρει τίτλο. Εμείς δεν έχουμε κρύψει τίποτα από τον κόσμο μας. Εμείς θέλαμε να έχουμε Έλληνες παίκτες, ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά σε αυτό το κομμάτι. Όταν έχεις καλούς Έλληνες παίκτες, μπορεί να συμπληρώσεις με καλούς ξένους. Είχαμε αντικειμενικά προβλήματα, δεν είμαστε ευχαριστημένοι, αλλά είμαστε εδώ».

Για την κατάσταση του Ρόκο Ούκιτς, είπε: «Ο Ρόκο έχει διετές συμβόλαιο. Κι έτσι που ήρθε δεν θέλαμε να του κόψουμε το συμβόλαιο. Ζει έναν Γολγοθά. Προσπαθεί να είναι κοντά μας, να βοηθήσει και παίζει περισσότερο πνευματικά παρά σωματικά. Εμείς έχουμε από τις καλύτερες άμυνες στην Ευρώπη, αλλά δεν μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε σε αιφνιδιασμούς. Γι’ αυτό φέρνουμε παίκτη, για να πάει ο καθένας στη θέση του. Ο Παππάς και ο Κάρι είναι ‘2’. Ο Ρόκο δεν μπορεί να κάνει συγκεκριμένες κινήσεις, να τρέξει, να φρενάρει, να πηδήξει. Στο ματς με τον Πανιώνιο προτεραιότητά μας είναι η ξεκούραση. Ο Ρόκο έχει αλλάξει, τον έχουμε χάσει όχι μόνο επιθετικά, αλλά και αμυντικά».

Σχετικά με τον περιορισμό του Σπανούλη και της επίθεσης του Ολυμπιακού, είπε: «Έχουμε καταφέρει με την ομαδική μας άμυνα και με πολλές εργατοώρες να περιορίσουμε την επίθεση του Ολυμπιακού και τον Σπανούλη. Αν ήταν τόσο απλό, θα το έκανε όλη η Ευρώπη. Μόνο εμείς μπορούμε να πούμε τι είναι αυτό. Όταν προσπαθούμε να υποτιμήσουμε τη δουλειά της ομάδας μας μέσα στο γήπεδο, θα απαντήσω».

Τέλος, για τον κόσμο είπε: «Ευχαριστούμε τον κόσμο για την ατμόσφαιρα και τη συμπαράσταση. Η βία δεν είναι θέμα του αθλητικού κινήματος».


Μανωλόπουλος: «Πολλή soft… άμυνα»
Η άμυνα και πάλι ήταν το σημαντικό στοιχείο στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού το οποίο και του έδωσε τη νίκη επί του Ολυμπιακού.
Η άμυνα και πάλι ήταν το σημαντικό στοιχείο στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού το οποίο και του έδωσε τη νίκη επί του Ολυμπιακού.

Αυτό τόνισε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος μετά το τέλος του αγώνα επισημαίνοντας όμως ότι ακόμη και αυτή στο πρώτο ημίχρονο ήταν …soft!

«Δεν είχαμε ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Δεν ήμασταν καλοί στην άμυνα και δεν μπορούσαμε να ξεφύγουμε λόγω της άμυνας που παίζαμε η οποία ήταν πολλή soft…», τόνισε ο βοηθός του Αργύρη Πεδουλάκη.

«Ο Γκιστ έμεινε δέκα ημέρες εκτός και έπαιξε με δυο μισές προπονήσεις», ήταν το σχόλιο του για τον άμερικανό άσο του τριφυλλιού και κατέληξε πλέκοντας το εγκώμιο του Ούκιτς…

«Ο Ούκιτς έκανε καταπληκτικό παιχνίδι, το καλύτερο φέτος και έδειξε ότι έχει μεγάλα ψυχικά αποθέματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: