Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

«Πιο κοντά από ποτέ ο ΠΑΟΚ»

sakis-tsiolis-aek-protasi-thomas-mavros
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πετυχημένος προπονητής, Σάκης Τσιώλης και αναφέρθηκε στο μεγάλο σημερινό(16/4) παιχνίδι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Ολυμπιακό. Τόνισε ότι ο «δικέφαλος» είναι πιο κοντά από ποτέ για να πάρει την πρόκριση και να πάει στον μεγάλο τελικό, ενώ αναφέρθηκε και στην σπουδαιότητα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Μίλησε για τους διαιτητές της αναμέτρηση όπου όπως είπε, δεν περιμένει κραυγαλέα πράγματα.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Σάκης Τσιώλης στον Arena FM 89,4 :
«Ο ΠΑΟΚ είναι πιο κοντά από ποτέ να κάνει μια μεγάλη νίκη και να πάρει μια μεγάλη πρόκριση. Θεωρώ ότι είναι στο χέρι του ΠΑΟΚ να κάνει το παιχνίδι του, και έχει μια χρυσή ευκαιρία να επιστρέψει σε τελικό μετά από πολλά χρόνια. Ο Ολυμπιακός κυρίως μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό άρχισε μια άσχημη περίοδος, ήρθε και ο αποκλεισμός από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός είναι σε πτωτική πορεία. Όλα συγκλίνουν ότι ο ΠΑΟΚ είναι πιο κοντά από ποτέ για να πάρει την πρόκριση και να πάει στον μεγάλο τελικό».
Για τι θα παίξει ρόλο στο συγκεκριμένο παιχνίδι: «Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κοιτάξει να είναι καλά δεμένος, να προσέξει τις αντεπιθέσεις του Ολυμπιακού αλλά και να μην δεχτεί γκολ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Το γκολ θα έρθει για τον ΠΑΟΚ, η μεσοεπιθετική του γραμμή είναι πολύ δυνατή και εγώ έχω σε πολύ μεγάλη εκτίμηση τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Θεωρώ ότι σε τέτοια παιχνίδια είναι πολύτιμος, είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής, δεν είναι μόνο τα γκολ που βάζει αλλά όλη η αγωνιστική συμπεριφορά που έχει. Ο ΠΑΟΚ έχει την δυνατότητα και μπορεί να κάνει και το ένα αλλά και το δεύτερο γκολ που χρειάζεται. Η άμυνα αλλά και ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού ,περνούν μια περίοδο κάμψης. Από εκεί και πέρα θέλει μεγάλη συγκέντρωση στην ανασταλτική λειτουργία».
Για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη: «Αν ήμουν εγώ θα τον ξεκινούσα στην βασική ενδεκάδα. Μακάρι να μπορούσα να τον είχα σαν ποδοσφαιριστή, αλλά δεν ευτύχησα, το πάθος του , η μαχητικότητα του, το πείσμα του για να σκοράρει, παρασέρνει και τους συμπαίκτες του αλλά και τον κόσμο. Δεν μπορείς ποτέ με τον Σαλπιγγίδη να είσαι σίγουρος, δεν μπορείς να τον έχεις αντίπαλο, είναι πολύ γρήγορος , με αντίληψη χώρου ο οποίος έχει χαρίσει πολλές προκρίσεις και στην Εθνική ομάδα».
Για τον Νάτχο: «Έχει βοηθήσει πολύ στο δημιουργικό παιχνίδι και ίσως είναι ότι καλύτερο έχει ο ΠΑΟΚ σε αυτή την θέση. Είναι ο παίκτης που συγκεντρώνει πάνω του το οργανωμένο επιθετικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ και είναι αυτός που θα αξιοποιήσει τους Στοχ, Λούκας και Αθανασιάδη».
Για την διαιτησία και αν μπορεί να επηρεάσει: «Μπορεί να παίξει ρόλο αν δοθούν οι ευκαιρίες. Με την κρισιμότητα που έχει το παιχνίδι αλλά και την τηλεθέαση που θα έχει νομίζω ότι δεν θα γίνει κάτι. Ο ΠΑΟΚ άλλωστε δεν είναι ομάδα που μπορείς να την κοντράρεις εύκολα και κυρίως μέσα στην Τούμπα και δύσκολα μπορείς  να κάνεις πράγματα εις βάρος του. Κάποια σφυρίγματα ίσως πάρει ο Ολυμπιακός για να ξεκουράσει την ομάδα αλλά δεν βλέπω να γίνονται κραυγαλέα πράγματα».
Για τον Άρη: «Είναι ευκαιρία να ανασκουμπωθούν και να βάλουν τις βάζεις έτσι όπως πρέπει . Να ξηλωθούν τα πάντα και όλο το σάπιο πράγμα που υπάρχει εκεί μέσα και να ξεκινήσουν από την αρχή. Ο Άρης δεν είναι ομάδα που θα χαθεί, έχει την κόσμο, την δυναμική και την ιστορία και θα επιστρέψει. Απλά πρέπει να επιστρέψει δυνατός και πρωταγωνιστής, έτσι όπως του αρμόζει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Σίγουρα είναι δύσκολη κατάσταση, δύσκολο να το δεχτείς, αλλά τουλάχιστον να επουλώσει τις πληγές του κα να επιστρέψει πιο δυνατός γιατί το Ελληνικό ποδόσφαιρο τον έχει ανάγκη».
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: