Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

«Δεν είναι δραματική η απόσταση Ρεάλ-Ολυμπιακού»

Η διαφορά μεταξύ Ρεάλ και Ολυμπιακού δεν είναι όση φάνηκε στο χθεσινό πρώτο ματς για τα play offs, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Μάνος Μανουσέλης. Τι συνιστά για τη συνέχεια στους αιώνιους.

«Δεν είναι δραματική η απόσταση Ρεάλ-Ολυμπιακού»
Μη αντιπροσωπευτική της πραγματικής διαφοράς των δύο ομάδων είναι η εικόνα του πρώτου αγώνα της σειράς των play offs μεταξύ Ρεάλ και Ολυμπιακού, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Μάνος Μανουσέλης. Ο προπονητής της Εθνικής Παίδων θεωρεί πως πρόβλημα των Πειραιωτών ήταν η επίθεση κι όχι τόσο η άμυνα, ενώ μίλησε για το τι πρέπει να κάνουν οι «αιώνιοι» στη συνέχεια.

Αναλυτικά, ο Μάνος Μανουσέλης μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας για

-τη χθεσινή ήττα του Ολυμπιακού στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης:

«Η διαφορά σε σχέση με το Λονδίνο είναι ότι πρόκειται για σειρά αγώνων που κρίνεται στις τρεις νίκες. Χρειάζεται υπομονή. Όσο και αν δεν την ξέρουμε αυτή τη λέξη στην Ελλάδα».

-το αν μπορούν τη νίκη στο δεύτερο ματς οι Πειραιώτες:

«Δεν νομίζω ότι είναι δραματική η απόσταση που χωρίζει τις δύο ομάδες».

-την εικόνα της ισπανικής ομάδας:

«Είναι δύσκολο να την κρατήσεις χαμηλά στο σκορ. Δεν μπορείς να κερδίσεις τη Ρεάλ με χαμηλούς πόντους. Θα πρέπει να ιδρώσουν και να πονέσουν για να τους κερδίσεις. Χρειάζεται να είσαι σκληρός και δυνατός και να μπαίνεις όσο πιο δυνατά γίνεται στις μάχες».

-το τι πρέπει να κάνουν οι πρωταθλητές Ευρώπης:

«Ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να παίξει την άμυνα που πρέπει, αν δεν είναι καλός στην επίθεση. Το πρόβλημα του Ολυμπιακού ξεκινάει από την επίθεση και μεταφέρεται στην άμυνα. Αν παρατηρήσουμε τον τρόπο που επιτίθεται η Ρεάλ. Πιο πολύ πονάει ο Ολυμπιακός από τους αιφνιδιασμούς και τα ριμπάουντ που χάνει. Ακούω ότι υπάρχει κριτική για τον Μπαρτζώκα, όμως πρέπει οι αθλητές να μπουν στο πνεύμα του αγώνα».

-τη χρησιμοποίηση του Περπέρογλου πάνω στο Ρούντι Φερνάντεθ:

«Δεν μπορούμε να συζητάμε ότι ο Ολυμπιακός έχει αμυντικό πρόβλημα και να ρωτάμε γιατί έπαιξε ο Περπέρογλου. Δεν είναι σκόρερ, απλά είναι σημείο αναφοράς. Πρέπει να πάει στο λόου πόστ και να επιτεθεί από εκεί στον αντίπαλο».

-το σημερινό ματς του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας:

«Η ΤΣΣΚΑ έχει τα φόντα να φτάσει μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης. Είναι πολύ δύσκολη και σκληρή ομάδα. Έχει την τεχνογνωσία που απαιτείται για να είναι κάθε χρόνο στο Final Four και υπάρχει μεγάλη ισορροπία στον πάγκο, αλλά και προπονητής ο Μεσίνα, την αξία του οποίου δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς».

-τον προπονητή των Ρώσων, Έτορε Μεσίνα:

«Έχω την εντύπωση ότι ο Μεσίνα είναι ένας προπονητής που διαβάζει τις εξελίξεις στο μπάσκετ και είναι ο καλύτερος στην παρουσία ιδεών και στο να βάζει προβληματισμούς στον αντίπαλο και να φέρνει πιο κοντά τη λογική του ΝΒΑ με το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Μάλιστα, είναι αρκετά πιθανό να επιστρέψει στο ΝΒΑ. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις ένα τόσο ανοιχτό μυαλό στον πάγκο σου και προσαρμόζεται απίστευτα με το υλικό που έχει στη διάθεσή του».

-τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να παίξει ο Παναθηναϊκός:

«Πρέπει να είναι καλός σε αυτά που κάνει καλά. Να είναι καλός στην άμυνα, να ξεκινήσει καλά σε αυτό τον τομέα και στη συνέχεια να σκοράρει από μακριά, αφού τα πράγματα στη ρακέτα είναι αρκετά δύσκολα. Χρειάζεται να παίξει άμυνα και να μην κάνει ό,τι έκανε ο Ολυμπιακός, αφού εκεί έχασε στο ματς με τη Ρεάλ. Ο Παναθηναϊκός έχει τον αστερισμό του ευρωπαϊκού μπάσκετ στη συνείδησή του και για αυτό τον κάνει ξεχωριστό. Αυτό που χρειάζεται από τον Διαμαντίδη είναι την ενέργειά του και όχι τα μεγάλα σουτ. Αν τον διαχειριστεί ο Αλβέρτης με τρόπο που θα τον κάνει να είναι δυνατά τα πόδια του στο παρκέ, θα καταφέρει ο Παναθηναϊκός να πάρει το πάνω χέρι στην αναμέτρηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: