Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

«Πειρατική»… διαφήμιση!

Σε ένα ματς «διαφήμιση» του βόλεϊ, ο Φοίνικας Σύρου επικράτησε 3-2 σετ του Ολυμπιακού στο τάι μπρέικ και μείωσε σε 2-1 τη μεταξύ τους ημιτελική σειρά των πλέι οφ της Α1 των ανδρών.

«Πειρατική»… διαφήμιση
Ο Φοίνικας νίκησε 3-2 σετ τον Ολυμπιακό στο «Δημήτρης Βικέλας» της Σύρου, στον τρίτο μεταξύ τους ημιτελικό των πλέι οφ της Α1 βόλεϊ των ανδρών και μείωσε σε 2-1 τη σειρά, οπότε οι δυο ομάδες θα τα ξαναπούν σε τέταρτο ματς την Τετάρτη, όπου αν νικήσει ο Ολυμπιακός προκρίνεται, ενώ, αν νικήσουν οι «πειρατές», θα έχουμε και πέμπτο ματς την Τετάρτη του Πάσχα.

Ο αγώνας ήταν «αποθέωση» του καλού βόλεϊ μέσα σε καταπληκτική ατμόσφαιρα 1.200 φίλων των Κυκλαδιτών. Χαρακτηρίστηκε από τις πολλές εναλλαγές στο σκορ, με αποκορύφωμα το προβάδισμα του Ολυμπιακού με 14-12 στο πέμπτο σετ, αλλά και τα δύο μπλοκ των Συριανών (Τακουρίδη και Ντιάτσκοφ) σε ισάριθμες επιθέσεις του Γιορντάνοφ, που έφεραν την ισοφάριση. Ο αγώνας κρίθηκε με επίθεση πρώτου χρόνου του Τακουρίδη και άουτ επίθεση του Καλντέιρα.

Ανακουφισμένος από την εξέλιξη του παιχνιδιού o Δημήτρης Ανδρεόπουλος, μίλησε για το ευτυχισμένο τέλος και το αυριανό παιχνίδι. «Ζήσαμε επιτέλους κι εμείς ένα happy and σε ένα μεγάλο ντέρμπι. Το αξίζαμε. Το θέλαμε και το πήραμε. Δείχνουμε τη θέλησή μας να πάμε στον τελικό. Πήραμε μια πολύ μεγάλη χαρά και δώσαμε την ευκαιρία στους Συριανούς να αισθανθούν υπερήφανοι για την ομάδα τους.

Σε αυτή τη σειρά των τελικών, κάναμε ένα τραγικό παιχνίδι στον πρώτο ημιτελικό και αυτό μας κόστισε. Δεν θέλουμε να σταματήσουμε εδώ. Θέλουμε την υπέρβαση. Το πιστεύουμε και μπορούμε. Έχουμε τις δυνάμεις για να δώσουμε και ένα ακόμα καλό αγώνα που θα μας φέρει την ισοφάριση, ώστε να πάμε στου Ρέντη για πέμπτο αγώνα. Η νίκη αυτή θα μας τονώσει το ηθικό».

Ο Θάνος Τερζής είπε: «Δείξαμε ψυχικά αποθέματα και καταφέραμε να πάρουμε μια μεγάλη νίκη σε ένα αγώνα που παίζαμε "με την πλάτη στον τοίχο", ενώ ο Ολυμπιακός έπαιζε πιο ελεύθερα. Θέλαμε να αποδείξουμε ότι αξίζουμε περισσότερα. Θέλαμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας και το καταφέραμε. Αύριο μας περιμένει ένα ακόμα δύσκολο ματς και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε να ισοφαρίσουμε σε 2-2 τις νίκες».

Για μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Ολυμπιακού να τελειώσει από σήμερα την υπόθεση πρόκριση στον τελικό, μίλησε ο Δημήτρης Καζάζης, ενώ δε δίστασε να "αποθεώσει" τις ομάδες για την ποιότητα της αναμέτρησης που προσέφεραν στο κοινό.«Ήταν ένα τρομερό και οριακό παιχνίδι. Είχε πολλές εναλλαγές συναισθημάτων. Ήταν μία "διαφήμιση" για το βόλεϊ. Ο Φοίνικας έκανε την υπέρβαση στο 14-12 του πέμπτου σετ. Εμείς δεν μπορέσαμε να τελειώσουμε τον αγώνα. Είχαμε μεγάλη ευκαιρία να πάρουμε την πρόκριση. Δεν είναι εύκολη η σειρά.

Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Μετά από τέτοιο ματς, είναι δύσκολο να συγκεντρωθούμε, αλλά πρέπει να το κάνουμε. Αυτό που μετράει είναι ένα παιχνίδι που θα μείνει στην ιστορία. Ήταν συγκλονιστικό».

Ο Θάνος Μαρούλης συμπλήρωσε πως: «Ηρωες είναι όλοι οι παίκτες. Δεν ξέρω πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα στο πόδι μου. Συγχαρητήρια στη Σύρο. Αγωνιστικά, δεν μπορώ να πω που κρίθηκε ο αγώνας, γιατί ήταν ένα ματς με πολλές εναλλαγές και κρίθηκε σε μικρές λεπτομέρειες. Θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει τον αγώνα νωρίτερα και, ειδικά, στο τέταρτο σετ που περιμέναμε τη Σύρο να νικήσει. Δεν το βάζουμε κάτω. Έχουμε αποδείξει πως είμαστε για τα δύσκολα».


Τα σετ: 20-25, 25-18, 21-25, 25-21, 24-22

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Δημήτρης Ανδρεόπουλος): Τερζής 5 (2/2 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Τσας 24 (20/34 επ, 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Ντιάτσκοφ 20 (14/31 επ, 2 άσσοι, 4 μπλοκ, 68% υπ - 32% άριστες), Γιάνουσεκ 1 (1/4 επ, 73% υπ - 45% άριστες), Τακουρίδης 13 (10/17 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Πελεκούδας 10 (10/17 επ, 1 άσσος) / Παπαδημητρίου (λ, 82% υπ - 36% άριστες), Τσέργας, Λάππας 8 (8/17 επ, 64% υπ - 25% άριστες), Σφενδυλάκης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Καζάζης): Χριστοφιδέλης 19 (17/31 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 74% υπ - 47% άριστες), Μαρούλης 4 (1/3 επ, 3 μπλοκ), Γιούρισιτς 12 (9/13 επ, 3 μπλοκ), Καλντέιρα 13 (10/26 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ, 53% υπ - 30% άριστες), Κιόσης 6 (3/9 επ, 3 μπλοκ), Γιορντάνοφ 27 (22/48 επ, 4 άσσοι, 1 μπλοκ) / Στεφάνου (λ, 77% υπ - 46% άριστες), Κοκκινάκης 1 (1/1 επ, 100% υπ - 63% άριστες), Σωτηρίου, Κουρνέτας
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: