Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Όποιος φοβάται... πέφτει και κοιμάται!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει απ' τη Μαδρίτη το 1-0 της Ρεάλ, για το οποίο ευθύνονται τα πολλά λάθη και ο φόβος αρκετών παικτών του Ολυμπιακού.
Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε ένα τυπικό φετινό παιχνίδι και ο Ολυμπιακός όμως έβαλε το χεράκι του για να της κάνει τη ζωή πιο εύκολη. Οι περισσότεροι «ερυθρόλευκοι» ήταν φοβισμένοι κάτι που εύκολα διάβαζαν στα μάτια τους οι αντίπαλοι και φυσικά το εκμεταλλεύτηκαν. Δε γίνεται να μπαίνεις χλωμός σε έναν προημιτελικό Ευρωλίγκας. Δε γίνεται να σε δέρνουν και να μην αντιδράς.
Ο Λοτζέσκι γύριζε την πλάτη του στο καλάθι αντί να απειλεί και έψαχνε την πάσα, ο Αμερικανός με βελγικό διαβατήριο είναι εξαφανισμένος εδώ και 2 μήνες. Δε φταίει αυτός, αλλά δεν αντέχω άλλο να τον βλέπω να φοβάται και τον ίσκιο του στα κρίσιμα ματς.
Οι Μαδριλένοι  «μύρισαν» τον φόβο και φυσικά το εκμεταλλεύτηκαν είτε σκοράροντας με ευκολία είτε δημιουργώντας τσαμπουκάδες στο παρκέ (θα επανέλθω παρακάτω σε αυτό).
ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΑ ΜΙΛΩΝΤΑΣ…
1. Το ranking του πρώτου δεκαλέπτου ήταν 40-5. Θέλετε κάτι άλλο;
2. Οι παίκτες έκαναν ακριβώς αυτό που τους είχε πει ο Μπαρτζώκας να αποφύγουν… Τα λάθη. Οι «ερυθρόλευκοι» χάρισαν πολλές φορές την μπάλα στους γηπεδούχους με αποτέλεσμα να δεχτούν πολλά εύκολα καλάθια. Πάρα πολλά.
3. Δε γίνεται στο 19’ να είσαι 40-40, να έχεις επιστρέψει από το 27-12, να έχεις προβληματίσει όσο δεν πάει τον αντίπαλο και να πηγαίνεις στα αποδυτήρια με -7 (48-41). Ένα βιαστικό σουτ του Σλούκα και μία κακή άμυνα του Σίμονς που έφερε τρίποντο του Ροντρίγκεζ ήταν αρκετά.
4. Η Ρεάλ είναι η ομάδα με την μεγαλύτερη ενέργεια, έχει την ικανότητα να σκοράρει δέκα πόντους σε ένα λεπτό. Απίστευτο!
5. Οι περιφερειακοί του Ολυμπιακού δεν έχουν τα «πόδια» για να σταματήσουν τους αντιπάλους τους. Μακάρι να κάνω λάθος.
6. Με 8 λεπτά σωστού μπάσκετ δεν νικάς στην Μαδρίτη. Χρειάζεται αγωνιστική συνέπεια και συνέχεια για περισσότερα από 30 λεπτά.
ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ
1. Στον Ολυμπιακό οφείλουν να ξεχάσουν το αποτέλεσμα του πρώτου παιχνιδιού και να συγκεντρωθούν καλύτερα στο ματς της Πέμπτης. Να καθίσουν και να αναλύσουν τα λάθη τους ώστε να τα μειώσουν (δε γίνεται να μην κάνουν καθόλου).
2. Ο Ρούντι Φερνάντεζ είναι παικταράς, αλλά είναι ο πιο μισητός παίκτης του κόσμου! Ο τύπος γκρινιάζει στους διαιτητές από το τζάμπολ μέχρι και τη λήξη του ματς. Συμπεριφέρεται τραγικά και προκλητικά. Κρίμα.
3. Την Πέμπτη είναι ένα εντελώς διαφορετικό ματς. Δεν ξέρω αν και το αποτέλεσμα θα είναι διαφορετικό, αλλά ο Ολυμπιακός πιστεύω πως θα αντιδράσει καλύτερα και θα ξεκινήσει πιο συγκεντρωμένος.
4. Μου άρεσε πολύ η παρουσία του Σέντρικ Σίμονς και του Γιώργου Πρίντεζη (όσο είχε ανάσες). Για τον Σπανούλη δεν αναφέρω κάτι διότι και πάλι πήγε να «σκοτώσει» την Ρεάλ στην επίθεση. Σε κάθε εύστοχο τρίποντο έπρεπε να βλέπατε την αντίδραση του κόσμου στο γήπεδο.
5. Η συμπεριφορά των παικτών της Ρεάλ και οι ψευτομαγκιές μόνο καλό μπορεί να κάνουν στους παίκτες στα επόμενα παιχνίδια.
ΥΓ: Είναι εξαιρετικά δύσκολο να νικήσει ο Ολυμπιακός την Ρεάλ στα τρία από τα τέσσερα επόμενα παιχνίδια, αλλά για ένα πράγμα είμαι σίγουρος… θα δώσουν και την ψυχή τους και ό,τι βγει.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: