Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Βήμα εξυγίανσης και νίκη Αλαφούζου!!

Ο Νίκος Αθανασίου εξηγεί τι σημαίνει η άδεια για το μέλλον του Παναθηναϊκού και γράφει για το κερδισμένο στοίχημα του Γιάννη Αλαφούζου και των συνεργατών του.
Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην Ευρώπη-αν δεν γίνει κάποια τεράστια έκπληξη σε Κύπελλο και πλέι-οφ και η άδεια από την ΕΠΟ δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως το πλάνο του Γιάννη Αλαφούζου λειτουργεί, ο σύλλογος έχει μπει σε πορεία εξυγίανσης και... επιστρέφει στα δεδομένα που αρμόζουν στην ιστορία του. Παρά τις δυσκολίες των τελευταίων τριών ετών, παρά τα τεράστια χρέη, παρά τα μόλις 9.270 μέλη στην «Παναθηναϊκή Συμμαχία», το «τριφύλλι» βρίσκει τον δρόμο του και σε εξωαγωνιστικό επίπεδο. Προφανώς και η σημερινή εξέλιξη δεν είναι για πανηγυρισμούς, ωστόσο, αποτελεί μία νίκη της «πράσινης» διοίκησης και μια δικαίωση των κόπων και του... τρεξίματος, ειδικά των τελευταίων μηνών.
Η άδεια δεν ήρθε... ξεκούραστα. Σε καμία περίπτωση. Ούτε ήταν δεδομένη. Δόθηκε μια τεράστια «μάχη» και κερδήθηκε. Επί της ουσίας, ο Παναθηναϊκός ήταν ενήμερος εδώ και ένα μήνα για το γεγονός πως ο φάκελος του είναι πλήρης. Κράτησε χαμηλούς τόνους, ως όφειλε. Ειδικά όταν έχεις να κάνεις με το συγκεκριμένο σύστημα που «κυβερνά» το ελληνικό ποδόσφαιρο, πρέπει πάντα να είσαι επιφυλακτικός.
Εκτός από τον Γιάννη Αλαφούζο και τα χρήματα που βάζει από την πρώτη στιγμή από την τσέπη του και έχουν ξεπεράσει τα δέκα εκατομμύρια ευρώ, τεράστια συμβολή στην επιτυχία είχε ο γενικός διευθυντής, Αγησίλαος Τουμαζάτος, ο οποίος «νοικοκύρεψε» σε πολύ μεγάλο βαθμό τα οικονομικά της ΠΑΕ. Από κοντά και η νομική σύμβουλος, Αθηνά Μπαλωμένου με τους διακανονισμούς και την ρύθμιση των οφειλών μαζί με τον δικηγόρο, Άλκη Παπαντωνίου, όσο και η υπεύθυνη λογιστηρίου, Έλλη Τζαχρήστου.
Η εξασφάλιση της άδειας σε συνδυασμό με την ομάδα που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός, την ανακαίνιση της Λεωφόρου και το ιδιόκτητο προπονητικό στο Κορωπί, κάνει ακόμη και τους πιο δύσπιστους με τον Γιάννη Αλαφούζο, να μην έχουν λόγο να παραμένουν αμέτοχοι και να στηρίξουν την προσπάθεια μέσω της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας».
ΤΑ ΚΕΡΔΗ
ΠΡΕΣΤΙΖ
Επειδή μιλάμε για τον Παναθηναϊκό και επειδή πάνω ακόμη και από το χρήμα, είναι το πρεστίζ του συλλόγου, η άδεια και η συμμετοχή στην Ευρώπη αποτελεί αυτοσκοπό για τον σύλλογο, όπως και η κατάκτηση του πρωταθλήματος υπό φυσιολογικές συνθήκες. Θα ήταν τεράστια αποτυχία, λοιπόν, για την διοίκηση Αλαφούζου αν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το «τριφύλλι» δεν αγωνιζόταν εκεί που ανήκει. Ολόκληρη η προσπάθεια εντός και εκτός γηπέδων θα πήγαινε στον κάλαθο των αχρήστων και ο σύλλογος θα πήγαινε πολλά χρόνια πίσω!
ΕΣΟΔΑ ΟΥΕΦΑ
Η συμμετοχή του και μόνο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είτε είναι Τσάμπιονς είτε Γιουρόπα Λιγκ δίνει στον Παναθηναϊκό μία τεράστια ευκαιρία να βάλει στα ταμεία του ένα πολύ σημαντικό ποσό, μια τεράστια... ανάσα. Το λιγότερο 5 εκατομμύρια ευρώ! Αυτό θα γίνει με δύο τρόπους. Είτε μπαίνοντας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ από τα προκριματικά της εν λόγω διοργάνωσης, είτε περνώντας από τον τρίτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ στα πλέι-οφ. Κάτι που αυτομάτως τον... στέλνει στους ομίλους του Γιουρόπα και φυσικά του δίνει την δυνατότητα να διεκδικήσει το... θαύμα και να ξεχρεώσει. Αν και οι αντίπαλοι πριν τους «χρυσοφόρους» ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης είναι πανίσχυροι!
ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ» ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
Η εξαιρετική ομάδα που «χτίζει» ο Αναστασίου με τον Νταμπίζα, κερδίζει ολοένα και περισσότερους φίλους του Παναθηναϊκού που βλέπουν ότι υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο που αποδίδει. Αν ο σύλλογος δεν έπαιρνε άδεια θα ήταν... καταστροφή και για το ποδοσφαιρικό τμήμα που δεν θα μπορούσε να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο.
Η άδεια, όμως, πέρασε σε «πράσινα» χέρια και ο κόσμος έχει κάθε λόγο και καμία δικαιολογία, ώστε να βρίσκεται στο πλευρό της ομάδας. Αυτό, προφανώς και μπορεί να «μεταφραστεί» με κατακόρυφη αύξηση των μελών της «Συμμαχίας». Είναι αδιανόητο ο Παναθηναϊκός να έχει μόνο 9.270 μέλη. Σημαντική αύξηση αναμένεται να υπάρξει και στα εισιτήρια διαρκείας. Άρα, μιλάμε, για έσοδα πολύ σημαντικά για κάθε σύλλογο!
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: