Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Δεν μπόρεσε, αλλά μπορεί!

Ο Ολυμπιακός έχασε την πρώτη ευκαιρία να «σπάσει» την έδρα της Ρεάλ, αλλά θα έχει μία δεύτερη την Μ.Πέμπτη. Αρκεί να διορθώσει πολλά πράγματα.Πού πόνεσαν και πού πρέπει να χτυπήσουν οι «ερυθρόλευκοι».

Δεν μπόρεσε, αλλά μπορεί
Χάθηκε μια μάχη. Όχι όμως ο πόλεμος. Ο Ολυμπιακός πέταξε στα σκουπίδια την πρώτη του ευκαιρία να «σπάσει» την έδρα της Ρεάλ και να αποκτήσει προβάδισμα πρόκρισης, αλλά και ψυχολογικό πλεονέκτημα απέναντι σε μια ομάδα που έβλεπε μέχρι χθες φαντάσματα από το χαμένο τελικό του Λονδίνου. Θα έχει όμως τουλάχιστον άλλη μία και πρέπει να την εκμεταλλευτεί. Μπορεί, αρκεί όμως να διορθώσει πολλά πράγματα στο παιχνίδι του, καθώς ένα δεκάλεπτο πραγματικά καλής απόδοσης δεν αρκεί για να αλώσει τη Μαδρίτη.

Τα κακώς κείμενα

-Απώλεια ελέγχου του ρυθμού: Εξ αρχής ο Ολυμπιακός γνώριζε πως δεν θα έπρεπε να επιτρέψει στη Ρεάλ να τρέξει στο ρυθμό που της αρέσει. Όμως ξεκινώντας με επτά λάθη στην πρώτη περίοδο, έδωσε γρήγορα «αέρα» στον αντίπαλο και δεν μπορούσε να τον συγκρατήσει παρά μόνο κατά διαστήματα.

-Έλλειψη συγκέντρωσης: Οι «ερυθρόλευκοι» με εξαίρεση το δεύτερο δεκάλεπτο και κάποια σποραδικά διαστήματα δεν ήταν συγκεντρωμένοι. Έχασαν το… μυαλό τους από την πιεστική άμυνα της Ρεάλ και την ψυχραιμία τους μετά από κάποια μεγάλα σουτ των παικτών της «βασίλισσας» αντιδρώντας όχι οργανωμένα, αλλά σπασμωδικά.

-Υστέρηση αρκετών παικτών: Λίγοι παίκτες του Ολυμπιακού στάθηκαν στο ύψος τους στο πρώτο παιχνίδι. Σλούκας και Μάντζαρης δεν μπόρεσαν να προσφέρουν επαρκή βοήθεια στον Σπανούλη στην περιφέρεια, η προσφορά από τη θέση «3» ήταν ανεπαρκής από τον ανέτοιμο Περπέρογλου, τον «άγουρο» Παπαπέτρου και τον φοβισμένο Λοτζέσκι, τα «τεσσάρια» αντιμετώπισαν πρόβλημα στο αμυντικό κομμάτι, ενώ Ντάνστον και Σερμαντίνι δεν αξιοποιήθηκαν όσο μπορούσαν κι έπρεπε επιθετικά.

-Χαλαρή άμυνα: Οι περισσότεροι παίκτες του Ολυμπιακού υστέρησαν σχεδόν σε όλες τις μάχες ένας εναντίον ενός κι επέδειξαν χαλαρότητα στην άμυνα, που εκτέθηκε από τα ατού της Ρεάλ. Ενδεικτικό είναι πως οι αντίπαλοι εκτέλεσαν μόλις 16 βολές. Ακόμη και το αντιαθλητικό φάουλ του Πέτγουεϊ ίσως χρειαζόταν λίγο νωρίτερα. Οι πρωταθλητές Ευρώπης πρέπει να σκληρύνουν.

Τα θετικά στοιχεία

-Ο καλός Σπανούλης: Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο, που ήταν ασφυκτικά εγκλωβισμένος και δεδομένης της πίεσης που δέχτηκε από μία άμυνα προσαρμοσμένη πάνω του και της έλλειψης συμπαράστασης στο κομμάτι της δημιουργίας, ο αρχηγός του Ολυμπιακού τα πήγε καλά. Με τέτοιον Σπανούλη και περισσότερα στηρίγματα τη Μεγάλη Πέμπτη, οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν.

-Η έκπληξη του Σίμονς: Από τον Ντάνστον περίμενε πολλά ο Ολυμπιακός, αλλά ο… ξεχασμένος Σίμονς έκανε τη διαφορά. Ήταν αυτός που έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης στο δεύτερο δεκάλεπτο βοηθώντας σε άμυνα κι επίθεση, ενώ ήταν θετικός και όσες φορές κλήθηκε να προσφέρει στη συνέχεια.

-Ο έτοιμος Πρίντεζης: Παρά την απουσία του για ένα μήνα από τα γήπεδα, ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού ήταν καλός. Κι έχοντας ένα παιχνίδι στα πόδια του, μπορεί να γίνει καθοριστικός στη συνέχεια της σειράς.

Ο Ολυμπιακός μπορεί και πρέπει να βγει «σοφότερος» από το παιχνίδι της Μεγάλης Τρίτης. Να σκύψει πάνω από τα προβλήματα και τις αδυναμίες που εντοπίστηκαν κι έχοντας διαβάσει καλύτερα το παιχνίδι της Ρεάλ να εμφανιστεί βελτιωμένος και να διεκδικήσει την ισοφάριση. Όσο βαρύ κι αν φαντάζει το -17, το παιχνίδι της Μεγάλης Πέμπτης ξεκινά από το μηδέν και ο καλός Ολυμπιακός, αν παίξει σαν πρωταθλητής Ευρώπης, μπορεί να τα καταφέρει. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: