Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Στο Λίβερπουλ δεν ξεχνούν...!!

Τα φώτα άναψαν στο Άνφιλντ. Όχι για να δώσουν λάμψη στο «τρελό» μονοπάτι που βαδίζει φέτος αγωνιστικά η Λίβερπουλ, αλλά για να φωτίσουν τη θλιβερή επέτειο των 25 χρόνων απ’ την τραγωδία του Χίλσμπορο.

Στο Λίβερπουλ δεν ξεχνούν...
Πέρασαν 25 χρόνια. Τίποτα όμως δεν κατάφερε να κατευνάσει τον πόνο, να ξεθωριάσει τις μνήμες και να σταματήσει την ανατριχίλα που επαναφέρουν οι εικόνες απ’ την τραγωδία του Χίλσμπορο.

Το μνημόσυνο των 25 χρόνων του τραγικού δυστυχήματος που έχει «στοιχειώσει» την ιστορία της ομάδας του λιμανιού ξεκίνησε με 96 χτυπήματα της καμπάνας του καθεδρικού ναού του Λίβερπουλ. Όσες ακριβώς ήταν οι ψυχές που «έφυγαν» φωνάζοντας για την αγαπημένη τους ομάδα.

Και 25.000 κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα. Γέμισε το Άνφιλντ για να υπενθυμίσει πως δεν τραγουδάει τυχαία στην αγαπημένη του ομάδα πως δεν θα την αφήσει ποτέ μόνη.

inner

inner

inner

inner

Σε μια θλιβερή επέτειο αποδείχτηκε πως κανείς δεν ξέχασε. Με το «αίτημα» για δικαιοσύνη -που ποτέ δεν αποδόθηκε σε όσους είχαν την ευθύνη για τη «μαύρη» μέρα του Λίβερπουλ- να είναι ξανά σε πρώτο πλάνο.

inner

inner

inner

inner

«Χωρίς αμφιβολία, η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης είναι όταν φτάνω στο γήπεδο και βλέπω το μνημείο με τα 96 ονόματα των ατόμων που χάθηκαν εκείνη τη μέρα. Πραγματική πηγή έμπνευσης», ήταν κάποια απ’ τα λόγια του Μπρένταν Ρότζερς, που οδηγεί την Λίβερπουλ στην κατάκτηση του τίτλου της Πρέμιερ Λιγκ 24 χρόνια μετά την τελευταία φορά.

inner

Στην ομιλία του ο Κέβιν Μπόλτον προκάλεσε έντονη συγκίνηση. «Έχουν περάσει τόσα χρόνια, σχεδόν μια ζωή. Σας ευχαριστούμε που δεν τα παρατάτε», ανέφερε λίγο πριν διαβαστούν τα ονόματα των 96 θυμάτων της τραγωδίας, με κάθε ένα απ’ αυτά να… ανάβει ένα φωτάκι στο μνημείο που είχε στηθεί στο πλάι του γηπέδου γι’ αυτό το σκοπό.

inner

inner

inner

Συγκίνηση προκάλεσαν και τα λόγια του Ρομπέρτο Μαρτίνεζ, προπονητή της «γειτόνισσας» Έβερτον: «Δεν μπορέσαμε να πιστέψουμε τον πόνο και τον τρόμο που προκλήθηκε. Πως γίνεται κάποιος να πεθάνει παρακολουθώντας το παιχνίδι που αγαπάει? Δεν είναι σωστό, δεν είναι δίκαιο. Και ότι συνέβη μετά δεν ήταν σωστό. Το να παλεύεις για τα ονόματα των ανθρώπων που έχεις χάσει είναι φρικτό. Ο τρόπος που παλεύετε για δικαιοσύνη είναι αξιοθαύμαστος».

inner

inner

inner

Τα δάκρυα δεν χωρούν έχθρες και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ -που απ’ το Φεβρουάριο του 1958 γνωρίζει καλά από τραγωδίες- βρέθηκε στο πλευρό της «αιωνίου» αντιπάλου στέλνοντας το δικό της μήνυμα. «Σήμερα στεκόμαστε στο πλάι της Λίβερπουλ και θυμόμαστε τους 96 φιλάθλους που έχασαν τη ζωή τους στο Χίλσμπορο στις 15 Απριλίου 1989».

inner

inner

inner


Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: