Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

To ΄ξερες; Ο πρώτος πίνακας σε γήπεδο ήταν στο... !

Τι λέτε τώρα! Πού και πότε χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ηλεκτρονικός πίνακας σε γήπεδο; Η απάντηση, με φωτογραφία-ντοκουμέντο, στη "Σκυλίσια Μέρα", του sportdog! Αλήθεια, αυτό το ξέρατε; Πότε, δηλαδή, μπήκε ο πρώτος ηλεκτρονικός πίνακας που να δείχνει το σκορ κι άλλα στοιχεία, όπως ο χρόνος που απομένει, σε ένα γήπεδο;
Μπορεί σήμερα να φαίνεται αυτονόητη η ύπαρξη τέτοιας τεχνολογίας σε όλα τα στάδια, ωστόσο παλιότερα δεν ήταν έτσι τα πράγματα.
Και δεν αναφερόμαστε, βέβαια, στην ύπαρξη …γιγαντοοθονών στα γήπεδα, αλλά για το πιο απλό πλέον. Κάτι που να δείχνει με ηλεκτρονικό τρόπο πόσο είναι το ματς, πόσος χρόνος μένει ως τη λήξη κ.λπ.
Σαν σήμερα, λοιπόν, το 1959 τέθηκε για πρώτη φορά σε λειτουργία ηλεκτρονικός πίνακας σε ένα στάδιο. Και συγκεκριμένα στο γήπεδο των Νιού Γιόρκ Γιάνκις στο αμερικανικό μπέιζμπολ.
Μπορείτε να δείτε και τη σχετική φωτογραφία από εκείνη την ημέρα. Για τα δεδομένα της εποχής, μάλιστα, θεωρήθηκε κάτι σαν επίτευγμα. Ήταν εξελιγμένος, πρωτοποριακός και, βέβαια, ακριβός.

Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: