Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Πότε ξαναείδαμε τέτοια Kυπελλάρα;

«Ντου από Παντού» λίγες ώρες πριν τους συναρπαστικούς ημιτελικούς ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού - ΟΦΗ. Το πλεονέκτημα, το μειονέκτημα και οι πιθανότητες. Αλήθεια, ρε παιδιά. Πότε ξαναείδαμε τέτοια κυπελλάρα; Να είναι, δηλαδή, στους ημιτελικούς μαζί Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, με τον ΟΦΗ, μάλιστα, να είναι ο τέταρτος της παρέας, έχοντας πάρει αυτός το προβάδισμα!
Προσωπικά, έχω χρόνια να θυμηθώ δυο ημιτελικούς που να είναι σκέτη φωτιά. Και να περιμένει όλη η Ελλάδα να απολαύσει αυτές τις ματσάρες.
Απογειώθηκε!
Το ότι, λοιπόν, είναι στα ημιτελικά δυο τέτοια ζευγάρια και ότι μπορεί στον τελικό να δούμε ακόμα και ντέρμπι αιωνίων δεν είναι συνηθισμένο στον θεσμό του ελληνικού κυπέλλου. Και γι’ αυτό η διοργάνωση φέτος έχει απογειωθεί από πλευράς ενδιαφέροντος.
Πολύ εύθραυστα
Και πάμε στα ματς. Το πλεονέκτημα το έχουν έτσι κι αλλιώς οι ομάδες που κερδίσανε στην έδρα τους στα πρώτα παιχνίδια. Έτσι πάει. Όποιος νικάει, έχει πάντα ένα προβάδισμα. Έστω και πολύ μικρό, αφού μιλάμε για εύθραυστα σκορ. Με νίκη 1-0, άλλωστε, ο ΠΑΟΚ περνάει και ο Παναθηναϊκός πάει παράταση.
Από εκεί και πέρα, όμως, όταν μια ομάδα έχει υπέρ της δυο αποτελέσματα, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Ολυμπιακός και ο ΟΦΗ, τότε όπως και να το κάνουμε ξεκινάει με ένα ισχνό αβαντάζ.
Μοιρασμένες
Όσον αφορά τις πιθανότητες, μάλλον μοιρασμένες είναι. Και ειδικά στο ζευγάρι της Τούμπας. Τι πρόβλεψη να κάνεις, δηλαδή; Ανοιχτό σε όλα τα αποτελέσματα είναι το ματς.
Στο Παναθηναϊκός – ΟΦΗ πολλά θα εξαρτηθούν από το πόσο γρήγορα θα σκοράρει ο γηπεδούχος. Αν βάλει ένα γκολ από την αρχή, θα έχει το πάνω χέρι. Αν, όμως, αγχωθεί και το παιχνίδι κυλάει στο 0-0, τότε ο ΟΦΗ κάθε λεπτό που περνάει θα παίρνει πάνω του. Και θα κοιτάει, μάλιστα, μήπως κάνει ζημιά στην αντεπίθεση.
Οι 4 πιθανοί τελικοί
Είναι λογικό, λοιπόν, να υπάρχει ανυπομονησία κι αγωνία από τους οπαδούς των τεσσάρων ομάδων για τους δυο ημιτελικούς. Και κατά τη γνώμη μου έτσι όπως ήρθαν τα αποτελέσματα στα πρώτα ματς, καθένα από τα τέσσερα πιθανά ζευγάρια του τελικού έχει τις ίδιες πιθανότητες.
Όσο εύκολο είναι να δούμε έναν τελικό Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, άλλο τόσο είναι και να δούμε και ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, ΟΦΗ – Ολυμπιακός ή ΠΑΟΚ – ΟΦΗ.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: