Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Αγαπητέ κ. Βεζυρτζή, αυτά είναι πιο σημαντικά προβλήματα!!


Αγαπητέ κ. Βεζυρτζή, αυτά είναι πιο σημαντικά προβλήματα

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr και στέλνει μήνυμα στον σεβαστό Νίκο Βεζυρτζή για τον ΠΑΟΚ που δεν αξίζει να συμμετέχει σε σκηνικό αποκλεισμού από το κύπελλο.

Σας το είπα από μέρες: Δεν είναι ο Γκαλίτσιος το θέμα μας. Είναι άλλα τα προβλήματα του ΠΑΟΚ.

Βλέποντας να παίζει κάτι σαν ποδόσφαιρο, αναρωτιόμουνα πως μια ομάδα που δεν έχει αρχή και τέλος, δεν φαίνεται να στέκεται καλά στα πόδια της, δεν υπάρχει ουδεμία σταθερότητα ή ακόμη και σοβαρότητα σε επιλογές, διαχείριση υλικού και άλλα πολλά, που κατά κόρον λείπουν, είχε οκτώ μέρες αργία τα Χριστούγεννα. 

Με την ικανοποίηση της εμφάνισης κόντρα στον Πλατανιά ή με το χαμόγελο μιας ισοπαλίας στη Λειβαδιά τους έστειλε αυτός ο αθεόφοβος να κάνουν οκτώ μέρες διακοπές. Μέχρι το Ντουμπάι έφτασε η χάρη τους. Και καλά να κάνουν τα παιδιά, να ζήσουν τη ζωάρα τους. Αυτός ο Τούντορ, επειδή όλοι είναι ενθουσιασμένοι με τη δουλειά που γίνεται και κυρίως με την εικόνα της ομάδας έκρινε ότι θα πρέπει να ξεκουραστούν όλοι τους και να επιστρέψουν μετά από τόσο μεγάλης διάρκειας αργία;

Αν ο Γκαλίτσιος ήθελε κανά δυό μήνες για να επανέλθει μετά από οκτώ μήνες αποχή, οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ δεν ήθελαν και δύο μέρες να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους; Προφανώς, είναι η απάντηση. Οπότε, ένα δεκαήμερο μέσα στο νερό χαμένο. Ε, να τα αποτελέσματα από ομάδα με σύνθεση που κανείς δεν μπορεί να… πιθανολογήσει καν ότι θα αποδώσει και θα παίξει ποδόσφαιρο έστω και για να επικρατήσει της Καλλονής.

Την αλήθεια σας λέω: Την Καλλομνή, ο Ηρακλής την έκανε φουρφούρι με τρεις τελικές. Ένα σουτ είχε με τον Μανούσο, στο Καυτανζόγλειο και αυτό ήταν το καλύτερο που έκανε. Ούτε που ενοχλήθηκε ο εξαιρετικός Χουάντερσον, που λέγανε ότι δεν σκέφτονται καν να πάρουν στην Τούμπα το περασμένο καλοκαίρι.

Να πω και κάτι άλλο:

Φεύγει ο Όλσεν γιατί είναι ανθρώπινο να πάει να δει τη νεογέννητη κόρη του. Πράττει σωστά όποιος του δίνει άδεια;

Μην τρελαθούμε κιόλας. Σε ενδιαφέρει το κύπελλο και στέλνεις τον μοναδικό σου τερματοφύλακα στη Σουηδία; Και δεν είναι βέβαιο ότι θα γυρίσει για να παίξει με τον ΠΑΣ (Κυριακή, 15:00).

Δεν μπορούσε να φύγει μετά το παιχνίδι στη Μυτιλήνη; Να φύγει και να επιστρέψει εγκαίρως αν υποθέσουμε ότι είναι ανθρώπινο να αφήσεις τον άνθρωπο να πάει να δει το παιδί του και τη γυναίκα του.

Και μην τρελαθούμε κιόλας… Το πότε θα γεννήσει μια έγκυος, είναι γνωστό από καιρό. Δεν είναι όπως στον κινηματογράφο, «τρέχα έσπασαν τα νερά». Τώρα οι γιατροί παίρνουν τα μέτρα τους και γνωρίζουν πότε και πως ακριβώς θα γεννήσει.

Ας τα αφήσω στην άκρη αυτά τα θέματα διότι είναι ευαίσθητα και θα παραδεχθώ ότι κάνω λάθος στην περίπτωση του Όλσεν.

Να είστε σίγουροι πάντως ότι θα τα έλεγα κι αν είχε κερδίσει ο ΠΑΟΚ με τον Μελίσσα. Που το παιδί δεν παίζει και με το δέχθηκε το πρώτο γκολ άρχισε να αγχώνεται περισσότερο.

Επαναλαμβάνω, λοιπόν, ότι κάνω λάθος και δεν λαμβάνω υπόψη το θέμα Όλσεν. Είναι όμως ομάδα ο ΠΑΟΚ, που ακόμη και με τον τρίτο τερματοφύλακά του, να χάσει από την Καλλονή με 2-0, σε αγώνα κυπέλλου, που υποτίθεται ότι είναι ένας από τους στόχους που κυνηγάς;

Κύριε Νίκο Βεζυρτζή,

Δεν γνωρίζω τι δεν πήγε τελικά καλά στο θέμα του Γκαλίτσιου, αλλά, μου φαίνεται ότι αυτό αποτελεί πταίσμα μπροστά σε ένα σωρό άλλα θέματα, που δεν μπορώ να είμαι σίγουρος αν τελικά τα προλαβαίνετε.

Διαφημίζουν ότι προλάβατε το κάζο με τον Γκαλίτσιο και λένε ότι γλιτώσατε τον Ιβάν από πεντακόσια χιλιάρικα. Φροντίστε να μη χαθούν μαζί και οι στόχοι (αν όχι τίτλος, όπως το κύπελλο) μαζί με πολλά περισσότερα χρήματα.

Κι αν προλάβατε να μην έρθει ο Γκαλίτσιος, που ενδεχομένως να μην έλυνε προβλήματα και σίγουρα δεν θα δημιουργούσε παραπάνω από όσα υπάρχουν, να προλάβετε εγκαίρως να γίνουν μεταγραφές και όχι μόνο ποδοσφαιριστών. Και νοοτροπίας.

Κι αυτά τα καταθέτω με τεράστιο σεβασμό σε ένα πρόσωπο που θαυμάσαμε σε άλλους στίβους και σε άλλες εποχές και τώρα δοκιμάζετε στα πιο δύσκολα.

Επίσης, να σας πω το εξής, περί κουτσομπολιών:

Μια ομάδα που είναι ισχυρή παντού, μια ομάδα που αποδεικνύει πόσο δυνατή είναι σε όλα της και πρώτα από όλα στη βιτρίνα της, στο αγωνιστικό τμήμα και εντός γηπέδου, γιατί να την αγγίξουν τα κουτσομπολιά;

Έλεγαν ότι τα… «κουτσομπολιά βολεύουν μόνο όσους θέλουν να μας κάνουν να φύγουμε από τον δρόμο μας». Τα κουτσομπολιά οδηγούν τον ΠΑΟΚ εκτός Ευρώπης, εκτός πρωταθλήματος και ίσως εκτός κυπέλλου;

Θέλω να κλείσω, εκτιμώντας ότι ο ΠΑΟΚ θα περάσει την Καλλονή και θα προκριθεί στους «οκτώ» του κυπέλλου. Ευτυχώς, στο 89΄σημείωσε σχεδόν τη μισή πρόκριση. Γιατί μπορεί κι αν σοβαρευτεί τα πράγματα θα γίνουν εύκολα στη ρεβάνς της Τούμπας. Πιστεύω ότι η ανατροπή είναι απολύτως μέσα στις δυνατότητές του.

Δεν αξίζει όμως το κόπο να νιώθει κανείς μειονεκτικά έναντι ενός αντιπάλου σαν την αξιόμαχη μεν Καλλονή, υποδεέστερη δε και σε τεράστια απόσταση από τον μεγαλύτερου μεγέθους ΠΑΟΚ.

Τι να λέμε τώρα…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: