Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Μια λαμπάδα... κάθε μέρα!!


Μια λαμπάδα... κάθε μέρα

Με αφορμή το ενδιαφέρον της Μαρσέιγ για την απόκτηση του Χοσέ Χολέμπας, ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος θυμάται τον άνθρωπο που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την πορεία της καριέρας του διεθνούς μπακ.

Μεσημεράκι της 10ης Ιουλίου του 2010 στο αεροδρόμιο του Μονάχου. Ο Ολυμπιακός έχει ολοκληρώσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του (έγινε στο Μπαντ Βερισχόφεν) και επιστρέφει στα πάτρια εδάφη.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Οι εκπρόσωποι του Τύπου πίνουμε ένα καφεδάκι πριν επιβιβαστούμε στο αεροσκάφος, μαζί με την αποστολή των πρωταθλητών, κι εκείνη την ώρα γίνεται γνωστό πως οι “ερυθρόλευκοι” ολοκλήρωσαν τη μεταγραφή του Χοσέ Χολέμπας.

Η ιστορία μας ήρθε και πάλι στο μυαλό, διαβάζοντας πως ο Μίτσελ θέλει να πάρει στη Μαρσέιγ τον ομογενή αριστερό μπακ και αν σκεφτεί κάποιος πως έγινε η μεταγραφή του Χολέμπας στον Ολυμπιακό, μπορεί να μιλήσει κάλλιστα για ένα ποδοσφαιρικό “παραμύθι”.

Ο Έβαλντ Λίνεν προπονητής τότε των Πειραιωτών (ένα στόρι που δεν κράτησε και πολύ) είχε παίκτη τον Χολέμπας την προηγούμενη σεζόν στη Μόναχο 1860. Αυτός τον είχε καθιερώσει ως αριστερό μπακ και αυτός επέμεινε για τη συγκεκριμένη μεταγραφή.

"Ποιος είναι πάλι αυτός"; αναρωτήθηκαμε όλοι οι ρεπόρτερ που ήμασταν στο Μόναχο. Είναι γεγονός πως ελάχιστοι πίστευαν ότι ο Χολέμπας θα έμενε παραπάνω από ένα εξάμηνο στον Ολυμπιακό, αλλά ο ομογενής μπακ τους διέψευσε όλους.

Έπαιξε σε Μουντιάλ με την Εθνική ομάδα, Τσάμπιονς Λιγκ με τους Πειραιώτες, πήρε μεταγραφή στη Ρόμα, αγωνίστηκε στην πρέμιερ Λιγκ και τώρα είναι έτοιμος να γνωρίσει και το γαλλικό πρωτάθλημα.

Όταν ρωτούσαμε τον Λίνεν στο αεροδρόμιο του Μονάχου για το αν πιστεύει ότι ο Χολέμπας θα παίξει στον Ολυμπιακό, ο Γερμανός απλά χαμογελούσε με νόημα. Κάτι ήξερε παραπάνω από μας.

Το σίγουρο πάντως είναι πως γι' αυτή την καριέρα σαν παραμύθι ο διεθνής αμυντικός θα πρέπει ν' ανάβει στον Λίνεν μια λαμπάδα κάθε μέρα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: