Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Τεσσάρα- ξυπνητήρι!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει μέσω του blog του στο gazzetta.gr, για την άσχημη εμφάνιση και την βαριά ήττα στο φιλικό από την Λέχια, που πρέπει να λειτουργήσει σαν ξυπνητήρι ενόψει της συνέχειας.
Αυτό δεν λέγεται απλά ανώμαλη προσγείωση, αυτό λέγεται ελεύθερη πτώση. Αναφέρομαι στην εικόνα του Παναθηναϊκού στο φιλικό με την Λέχια Γκντανσκ από το 63 και μετά. Εγώ είμαι ο πρώτος που λέω, ότι δεν στέκομαι στο αποτέλεσμα στα φιλικά, αλλά σε κάποια συμπεράσματα για πρόσωπα και τακτικές.
Υπάρχουν, όμως και όρια. Δεν επιτρέπεται σαν Παναθηναϊκός μέσα σε 12 λεπτά να δέχεσαι τέσσερα γκολ με κάτω τα χέρια. Θα πει κανείς ότι η ομάδα έπαιζε με 10 παίκτες από την αποβολή του Καρέλη. Κάποιος άλλος θα πει, ότι η Λέχια είναι έτοιμη, αφού σε
μία εβδομάδα αρχίζει το πρωτάθλημα στην Πολωνία, ενώ ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά φέτος έπαιξε με μία ενδεκάδα τουλάχιστον για 60 λεπτά και δεν είναι ακόμα έτοιμος για παραπάνω χρόνο.
Έχει 18 ημέρες ακόμα πριν το πρώτο παιχνίδι, έχει δρόμο μπροστά του. Σωστά είναι όλα αυτά αλλά συγγνώμη για μένα δεν δικαιολογούν την εικόνα του τελευταίου ημιώρου. Και το λέω αυτό, διότι τότε ο Αναστασίου αποφάσισε να φρεσκάρει την ομάδα. Και όσοι μπήκαν φάνηκαν πιο... κουρασμένοι από αυτούς που βγήκαν. Έδειξαν μία απαράδεκτη αντίδραση, μάρκαραν με... τα μάτια και άφηναν τους αντιπάλους να περνάνε ανενόχλητοι και να σκοράρουν κατά βούληση. Έτσι θέση στην ενδεκάδα δεν διεκδικείς…
Μέχρι το 63 και παρά την 15λεπτη διακοπή που έκοψε τον ρυθμό ο Παναθηναϊκός είχε και καλή αμυντική λειτουργία και είχε κάνει δύο-τρεις καλές ευκαιρίες στην επίθεση με Μπέργκ και Πέτριτς, που μόλις είναι στο 100% ετοιμότητας αυτά δεν θα τα χάνουν. Εξαίρεση το πέναλτι που κέρδισε η Λέχια και το έχασε στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου. Αλλά με την μη αντίδραση της ομάδας μόλις έμεινε με 10 παίκτες… τρόμαξα. Και τρόμαξα , διότι θυμήθηκα κάποιες ανάλογες αντιδράσεις της ομάδας μόλις δεχόταν ένα γκολ στον πρώτο γύρο του περασμένου πρωταθλήματος.
Εύχομαι και ελπίζω αυτή η τεσσάρα να λειτουργήσει σαν ξυπνητήρι για όλους στην ομάδα. Απλά να θυμίσω, ότι ο αντίπαλος που θα αντιμετωπίσουν οι «πράσινοι» στον πρώτο προκριματικό θα είναι τρεις φορές καλύτερος από την Λέχια. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται απογοήτευση και γκρίνια για την τεσσάρα στο φιλικό. Τόσο οι παίκτες, όσο και ο Αναστασίου είναι υποχρεωμένοι,όμως. να πάρουν το μήνυμα του τελευταίου ημιώρου, όταν ο Παναθηναϊκός θύμισε… Βραζιλία και έφαγε τέσσερα γκολ σε 12 λεπτά.
ΥΓ1: Ο Ταμπάκης δέχθηκε και τα τέσσερα γκολ και στα τρία έχει ευθύνη. Αλλά τι να πεις για το παλικαράκι αυτό; Τρία χρόνια δεν έχει πάρει ένα παιχνίδι. Τι απαιτήσεις μπορείς να έχεις; Φέτος πρέπει οπωσδήποτε να πάει να παίξει σε μία ομάδα, διότι μετά πέταξε το... πουλάκι. Πάντως μου έχουν πει, ότι του λείπει αυτοπεποίθηση και ο τσαμπουκάς και αυτό το είδα. Φοβισμένος μπήκε στο παιχνίδι, αν και ήταν ένα φιλικό.
ΥΓ2: Υπερβολική η κόκκινη του Καρέλη, όταν στο πρώτο ημίχρονο σε σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Μπέργκ δεν έδειξε ούτε κίτρινη. Ο διαιτητής ήθελε να σπρώξει την Λέχια, φανερό ήταν και με τις κάρτες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί δικαιολογία για την εικόνα του τελευταίου ημιώρου. Και για μένα το μεγαλύτερο λάθος του διαιτητή ήταν το γεγονός, ότι διέκοψε για 15 λεπτά το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο και έσπασε τον ρυθμό των ομάδων και κυρίως του Παναθηναϊκού, που είχε την κατοχή και έψαχνε το γκολ. Και αυτό το έκανε, διότι είχαν πέσει καπνογόνα…
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: