Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Λιάπης: «Δεν φοβόμαστε καμία ομάδα»

Μπορεί η Εθνική ομάδα να μην τα έχει πάει τόσο καλά στο Ευρωμπάσκετ Νέων, ωστόσο ο Μιχάλης Λιάπης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης.

Λιάπης: «Δεν φοβόμαστε καμία ομάδα»
Με λίγη παραπάνω προσοχή και περισσότερη συγκέντρωση, η Εθνική ομάδα μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα της στο Ευρωμπάσκετ Νέων, σύμφωνα με τον Μιχάλη Λιάπη. Μάλιστα, ο διεθνής γκαρντ τόνισε πως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Κώστα Μίσσα δεν έχει να φοβηθεί καμία ομάδα στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης.

«Στη δεύτερη φάση βρίσκονται καλές ομάδες. Καλύτερες... Έχουν όλες καλούς και ποιοτικούς παίκτες και θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να καταφέρουμε να προχωρήσουμε. Θα πω όμως ότι μπορούμε να νικήσουμε. Δεν φοβόμαστε καμία ομάδα. Δεν θα έπρεπε. Απλά, θα ξαναπώ, θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Ίσως εκεί βρίσκεται και το μεγαλύτερό μας πρόβλημα μέχρι τώρα», δήλωσε αρχικά ο Μιχάλης Λιάπης στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ.

Η Εθνική ομάδα έχει ρεπό το σαββατοκύριακο και αυτό δίνει ένα περιθώριο ανασυγκρότησης στους παίκτες του Κώστα Μίσσα: «Έχουμε δύο μέρες να προετοιμαστούμε, να δούμε τι κάναμε λάθος στην πρώτη φάση. Και στους δύο αγώνες που χάσαμε και στους δύο που νικήσαμε, είχαμε τη δυνατότητα να πάρουμε διαφορές 10 πόντων και να φτάσουμε σε σχετικά εύκολες νίκες. Αντίθετα, οι αγώνες πήγαν στον πόντο. Είναι κάτι που δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ξαναγίνει. Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί. Πιστεύω πως μπορούμε να βελτιώσουμε το κομμάτι της επικοινωνίας στην άμυνα, αλλά και να γίνουμε καλύτεροι στον τομέα των ριμπάουντ. Υπάρχουν φορές που μπορεί να παίξουμε καλή άμυνα, να πιέσουμε, αλλά χάνουμε το ριμπάουντ, δίνοντας δεύτερες επιθέσεις στους αντιπάλους μας. Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι στο κομμάτι αυτό».

Ο νεαρός γκαρντ παραδέχεται πως υπάρχει μια μικρή πίεση, ίσως γιατί η διοργάνωση φιλοξενείται στην Ελλάδα, για να προσθέσει: «Είναι κάτι το οποίο αφήνουμε εκτός των γραμμών του γηπέδου, όταν μπαίνουμε για έναν αγώνα. Δεν μπορεί να μας ακολουθεί. Θα θέλαμε πάντως να νιώσουμε ακόμη περισσότερο ότι παίζουμε στην Ελλάδα. Θα θέλαμε να δούμε περισσότερο κόσμο να μας στηρίζει στο γήπεδο. Είναι κάτι που πάντα βοηθάει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: