Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Που θα κριθεί ο τελικός!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος επισημαίνει στο blog του στο gazzetta την παράμετρο-κλειδί του αποψινού μεγάλου τελικού!
Ποιο μπορεί να είναι το στοιχείο-κλειδί ενόψει του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου; Νομίζω ότι αυτός που θα ανοίξει το σκορ, σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή, θα έχει και τον πρώτο λόγο.
Κοίταξα από περιέργεια τα νοκ άουτ παιχνίδια στα τέσσερα τελευταία Μουντιάλ, στις φάσεις-φωτιά: προημιτελικά, ημιτελικά και τελικούς. Σε ένα σύνολο 27 αγώνων, στους 19 οι ομάδες που προηγήθηκαν κέρδισαν! Σε άλλα τρία παιχνίδια τουλάχιστον δεν έχασαν-πήγαν τα ματς στην παράταση η, στα πέναλτι (άλλα τρία ματς έληξαν 0-0 και πήγαν σε παράταση και πέναλτι)
Η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα; Προημιτελικός 2010 Ολλανδία-Βραζιλία 2-1 από 0-1 και προημιτελικός 2002 Βραζιλία-Αγγλία 2-1 από 0-1.
Κατά τα άλλα, από πλευράς εικόνας των δύο ομάδων του αποψινού τελικού, η Γερμανία θεωρητικά έχει τον πρώτο λόγο, από την στιγμή που έχει κάνει παιχνίδια όπως το 7-1 επί της διοργανώτριας Βραζιλίας και το 4-0 επί της Πορτογαλίας. Και δυσκολεύθηκε πιο πολύ τελικά με αντιπάλους από την…Αφρική (2-2 με Γκάνα και 2-1 στην παράταση επί της Αλγερίας)-την Αμερική και τη Γαλλία τις κέρδισε στο «κανονικό» 90λεπτο.
Από την άλλη, η Αργεντινή όλα τα παιχνίδια της τα πήγε στο όριο: κέρδισε στο γκολ όχι μόνο τα νοκ άουτ (1-0 Ελβετία, αλλά και Βέλγιο), αλλά και τη Νιγηρία, τη Βοσνία με το Ιράν (3-2, 2-1 κι 1-0 αντίστοιχα). Και στο πιο κρίσιμο ματς, στα ημιτελικά, απέκλεισε την Ολλανδία στα πέναλτι.
Η ποδοσφαιρική λογική λέει πως δεν μπορεί μία ομάδα να πάρει ένα Παγκόσμιο κύπελλο παίρνοντας όλα (!) τα παιχνίδια της οριακά. Όμως, η Αργεντινή θα παίζει ας πούμε σαν στο σπίτι της, δεν έχει φάει γκολ σε κανένα ματς νοκ άουτ, έχει τον Μέσι και μην ξεχνάμε τι λέει η ιστορία…
Καμία ομάδα της Ευρώπης δεν έχει πάρει Παγκόσμιο κύπελλο σε έδαφος αμερικάνικο. Μόνο που, πάντοτε ιστορικά, αν μία ομάδα μπορεί να το σπάει αυτό, είναι η Γερμανία…
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: