Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Η χρονιά καθιέρωσης του Κουλούρη!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει από την Ολλανδία για το φιλικό του ΠΑΟΚ με τη Σταντάρ Λιέγης και για τα παιδιά που γίνονται άντρες.  
Ήταν ένα πρώτο τεστ που θα μπορούσαν να βγούνε κάποια συμπεράσματα, όμως είναι τόσο πρώιμο το στάδιο της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ σε συνδυασμό με το ότι το ρόστερ αναμένεται να διαφοροποιηθεί κοντά στο 35%, που δεν έχεις και πολλά περιθώρια για αναλύσεις.
Πρώτα απ όλα, μία ήττα είναι πάντα ήττα. Δεν πρέπει να μαθαίνει μία ομάδα σε αυτή ακόμη κι αν είναι φιλικά. Όμως με τους παίκτες που κατέβηκε ο ΠΑΟΚ σήμερα σε αυτό το φιλικό, είναι λογικό και οι απαιτήσεις μας να έχουν προσαρμοστεί σε αυτό το δεδομένο.
 
Σε μία περίληψη των όσων είδαμε, είναι σαφές πως ο Αναστασιάδης το σκέφτεται έντονα για την τριάδα στην άμυνα και στη διάρκεια θα φανεί αν λόγω ρόστερ τον βολεύει το 3-4-3 που έπαιξε σήμερα ή το 3-5-2 που μπορούν να εντάξουν τον Κουλούρη με τον Κλάους στο αρχικό σχήμα. Κακά τα ψέματα, σε έναν ΠΑΟΚ που δεν μπορεί να έχει πολύ υψηλούς στόχους ακόμη, η χρονιά θα πρέπει να είναι στοχευμένη όσον αφορά στην καθιέρωση του Κουλούρη.

Με τριάδα πίσω έχεις δύο διαθέσιμα στόπερ παραπάνω, τους Σκόνδρα και Τζαβέλλα, ενώ για φουλ μπακ από δεξιά είσαι καλυμμένος με τους Κίτσιου – Κωνσταντινίδη και αριστερά με τους Ρατς, Σπυρόπουλο και ίσως Ποζατζίδη αν παραμείνει στο ρόστερ.

Το ρόστερ βέβαια παρουσιάζει τεράστια κενά σε επίπεδο χαρακτηριστικών μεσοεπιθετικά και εκεί θα πρέπει να πέσει το βάρος. Ο Αναστασιάδης μπορεί να λέει αυτούς έχω, αυτούς δουλεύω, όμως οι ελλείψεις σε ποιότητα κυρίως και εμπειρία στη συνέχεια μεσοεπιθετικά αποτελεί πρόβλημα που φάνηκε και σήμερα. Και η Σταντάρ Λιέγης ουσιαστικά κατέβασε μία ομάδα σαν αυτή του ΠΑΟΚ, με πέντε – έξι βασικούς και μετά παιδιά από τις ακαδημίες της.

Πλην του Κουλούρη και του Κωνσταντινίδη που μου έδειξαν πως σιγά – σιγά γίνονται άντρες, εντυπωσιάστηκα από την αλλαγή του Μελισσά. Όταν τον είχα δει στη πρώτη προετοιμασία ήταν ένα παιδί απολύτως ψαρωμένο και σήμερα είδα κάτω από τα δοκάρια έναν άντρα.

Ότι και να λέμε πάντως είναι πολύ πρώιμο. Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή η περίοδος είναι ουσιαστικά αυτή που θα κριθεί πόσα από τα 15 παιδιά των ακαδημιών θα αντέξουν σε επίπεδο πρώτης ομάδας.

Από εκεί και πέρα, αφού μπήκε στο μενού το ενδεχόμενο τριάδας στην άμυνα, μάλλον θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις επιλογές μας μιας και υπάρχει ο κίνδυνος να αποκτήσουμε παίκτη που θα έχει περιορισμένο ρόλο.

Σε γενικές γραμμές πάντως τα παιδιά που αγωνίστηκαν έδειξαν διάθεση και πάθος, οι έμπειροι ήταν σοβαροί και δεν αδιαφόρησαν και πάμε για το επόμενο. Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του άλλα οκτώ φιλικά αν υπογραφεί και αυτό της Νάπολι στο Σάο Πάολο στις αρχές Αυγούστου.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: