Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Μένει μία κίνηση, αλλά δεν είναι εύκολη!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες αναφέρει τα χαρακτηριστικά που θέλει ο Ολυμπιακός στον Αμερικανό γκαρντ που ψάχνει και εκφράζει μία απορία η οποία σχετίζεται με τον Εϊσι Λο.
Το φετινό ρόστερ του Ολυμπιακού είναι διαμορφωμένο με εξαίρεση 1-2 κομματιών αφού λείπει ο Αμερικανός που θα συμπληρώσει την περιφέρεια (οι Ντιλέινι και Μπράουν τη χάλασαν τη δουλειά) και κάποιος Έλληνας ο οποίος θα αποκτηθεί για βοηθητικό ρόλο και κυρίως με φόντο το μέλλον.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλει να αυξήσει την ποιότητα των γκαρντ του χωρίς όμως να διαταράξει τις ισορροπίες. Αυτή τη στιγμή οι Μάντζαρης, Λαφαγέτ, Σπανούλης και Σλούκας είναι πολύτιμοι και ο ξένος που θα έρθει θα πρέπει απλά να τους συμπληρώσει.
Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» ψάχνει παίκτη με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ή τουλάχιστον να πληροί τις περισσότερες των προϋποθέσεων. Ποιες είναι αυτές;
Να έχει ικανότητα στο να δημιουργήσει παίζοντας ένας εναντίον ενός, να έχει αξιόλογο ποσοστό έξω από τη γραμμή των τριών πόντων (τέτοιο είναι οτιδήποτε πάνω από το 35%), να βάζει τον εαυτό του κάτω από την ομάδα και να παίζει ικανοποιητική άμυνα και στις τρεις θέσεις της περιφέρειας. Καταλαβαίνετε και μόνοι σας πόσο δύσκολο είναι να βρεθεί ένας τέτοιος παίκτης, καταλαβαίνετε γιατί ο Ντιλέινι θα ταίριαζε... γάντι και καταλαβαίνετε γιατί δε θα βρεθεί πολύ σύντομα κάποια λύση. Πόσο σημαντικό θα ήταν για την ομάδα να είναι υγιής ο Εϊσι Λο, κρίμα.
Μιας και αναφέρθηκα στον Αμερικανό θυμήθηκα την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε πριν λίγες μέρες στο Eurohoops και τον συνάδελφο Νίκο Βαρλά. Δεν τίθεται θέμα για το πόσο βοήθησε ο Λο τον Ολυμπιακό αυτά τα 2,5 χρόνια, αλλά και η ομάδα τον αντάμειψε. Στη μισή σεζόν που ξεκίνησε πήρε 125.000 δολάρια και πέρυσι πήρε 800.000! Το μόνο που δε μου άρεσε στα όσα είπε ο Εϊσι, ήταν η εμμονή του στα χρήματα. Δικαίωμα του, απλά μου φαίνεται περίεργο διότι πήρε το 95% του φετινού του συμβολαίου παρά το γεγονός ότι υπήρχε όρος διακοπής συμβολαίου σε ενδεχόμενο τραυματισμό στο ίδιο σημείο, όρο που ο Ολυμπιακός δε χρησιμοποίησε προφανώς σεβόμενος την προσφρορά του Αμερικανού (και καλά έκανε). Όλα αυτά μάλιστα τη στιγμή που η ομάδα αντί να του πει «κάθισε εδώ να χειρουργηθείς», όχι μόνο του έδωσε άδεια να κάνει την επέμβασή στον δικό του ιατρό, αλλά έκανε και αποθεραπεία στις ΗΠΑ. Δε νομίζω να βρίσκει Αμερικανός τέτοια περιθώρια από τη διοίκησή του σε τόσο υψηλό επίπεδο στην Ευρωλίγκα. Ο Λο αγαπά τον Ολυμπιακό επαναλαμβάνω, ωστόσο θα ήθελα να τον δω σε μία καρέκλα του πάγκου στους τελικούς ώστε να συμπαρασταθεί στους συμπαίκτες του, απλά θα έμενε στην Αθήνα 10 μέρες περισσότερες.
Παρασύρθηκα όμως με τον Εϊσι, οπότε κλείνω τη δική του παρένθεση και επιστρέφω στα του ρόστερ...
Δεν υπάρχουν πολλές ομάδες στην Ευρωλίγκα που αυτή τη στιγμή να της λείπει μόνο ένας βασικός παίκτης. Αυτό φυσικά δεν πρέπει να «ηρεμήσει» τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει και καλό είναι να τελειώνουν για να πάω κι εγώ τις διακοπές μου χωρίς laptop. Κρίμα είναι να το κουβαλάω μαζί;
ΥΓ: Με τον Μπο Μακάλεμπ γιατί δεν ασχολείται κανείς;
ΥΓ 2: Έχω σημαδέψει έναν καλό παίκτη στο Λας Βέγκας (υπάρχουν δεκάδες φυσικά) που νομίζω πως ταιριάζει αρκετά στον Ολυμπιακό. Ντιόντε Κρίστμας λέγεται και είχε απασχολήσει τους Πειραιώτες στο παρελθόν. Απλά δε γνωρίζω το καθεστώς συνεργασίας του με τους Σανς.
ΥΓ 3: Επαναλαμβάνω... η επόμενη ανακοίνωση του Ολυμπιακού δε θα είναι για μεταγραφή.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: