Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Διαμαντάκος ή Ιωαννίδης;

Ο Κ. Νικολακόπουλος προσπαθεί μέσα από το blog του στο gazzetta να απαντήσει στο ερώτημα που αφορά τους δύο μικρούς σέντερ φορ του Ολυμπιακού.
Αρκετοί φίλοι του Ολυμπιακού με ρωτάνε γιατί δεν προωθείται φέτος ο Ιωαννίδης, που τα πήγε καλά στη Γερμανία (Χάνσα Ρόστοκ) και προτιμάνε οι ερυθρόλευκοι να τον δώσουν δανεικό στην Ολλανδία (ΠΕΚ Τσβόλε).
Η απάντηση είναι απλή: σειρά να προωθηθεί έχει ο Διαμαντάκος, ο άλλος νεαρός σέντερ φορ που προέρχεται από την Ακαδημία του Ολυμπιακού. Έτσι, πήγε αυτός με την πρώτη ομάδα στην Αυστρία για προετοιμασία με τον Μίτσελ.
Γιατί Διαμαντάκος κι όχι Ιωαννίδης;
Πρώτον, γιατί ο Διαμαντάκος είναι ένα χρόνο μεγαλύτερος (21 έναντι 20) και σε αυτές τις μικρές ηλικίες μετράει κι ο ένας χρόνος.
Δεύτερον, γιατί ο Διαμαντάκος πήγε δύο χρόνια δανεικός, τον ένα σε Πανιώνιο κι Άρη και τον άλλο στον Εργοτέλη.
Τρίτον, γιατί ο Διαμαντάκος έχει ήδη κάνει μία προετοιμασία, πέρσι, με την πρώτη ομάδα, με τον Μίτσελ και άρα μπορεί να προσαρμοστεί πιο εύκολα στα δεδομένα του Ισπανού.
Τέταρτον, γιατί ο Μίτσελ ήθελε από το Γενάρη κιόλας πίσω τον Διαμαντάκο, αλλά ήταν ετήσιος ο δανεισμός του κι έτσι δεν τον πήρε ο Ολυμπιακός από την Κρήτη.
Πέμπτον, γιατί ο Διαμαντάκος είναι ο μοναδικός αριστεροπόδαρος κυνηγός, που έχει αυτή την στιγμή στο ρόστερ της η ομάδα.
Έκτον, γιατί ο Διαμαντάκος έκανε μία πραγματικά αξιοπρόσεκτη σεζόν στο περασμένο πρωτάθλημα, με 9 γκολ στο πρωτάθλημα κι ένα στο κύπελλο (στη Λεωφόρο) με τον Εργοτέλη κι άλλα 3 με την εθνική Ελπίδων. Για όποιον δεν το ξέρει, δεν υπήρχε άλλος παίκτης σε τέτοια ηλικία στην ελληνική Λίγκα με τόσα γκολ. Αν τον έκανε μεταγραφή ο Ολυμπιακός θα ασχολούμασταν πολύ περισσότερο μαζί του.
Έβδομον, γιατί ο Διαμαντάκος έχει παραστάσεις κι από τις εθνικές ομάδες: Βασικός στις Ελπίδες, βασικός πέρσι τέτοιο καιρό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών, βασικός πριν δύο χρόνια τέτοιο καιρό στο ΓΙΟΥΡΟ κάτω των 19 ετών.
Κατά την γνώμη μου ορθά δίνεται η ευκιαρία στον Διαμαντάκο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να πάρει σειρά κι ο επίσης ταλαντούχος Ιωαννίδης, που μπορεί να αποδειχθεί και καλύτερος.
Όμως, δύο παιδιά 20-21 ετών, μαζί σε ένα ρόστερ με δύο ξένους σέντερ φορ (ο ένας που θα αποκτηθεί κι ο Πουλίδο), τον Παπάζογλου, αλλά και τον Σαβιόλα, που υπολογίζεται και σαν μεσοεπιθετικός και σαν φορ, δεν χωρούσαν.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: