Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Κατέρρευσε…!!

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος μέχρι το 64' του φιλικού με τη Λέχια Γκντανσκ, αλλά μετά την αποβολή του Καρέλη άρχισε ο κατήφορος και το βαρύ 4-0 στο τελευταίο φιλικό των «πράσινων» στην Πολωνία.

Κατέρρευσε…
Ένα πολύ καλό μάθημα πήρε ο Παναθηναϊκός, στο δεύτερο και τελευταίο φιλικό του επί πολωνικού εδάφους. Οι «πράσινοι» θύμιζαν… ερασιτεχνική ομάδα, μετά την αποβολή του Καρέλη (64’) και δεχόμενοι τέσσερα γκολ από τη Λέχια Γκντανσκ, ηττήθηκαν με το βαρύ 4-0.

Το ματς

Βλέποντας κάποιος το τελικό αποτέλεσμα, δίχως να έχει εικόνα του ματς, συμπεραίνει ότι ο Παναθηναϊκός ήταν σε άλλο γήπεδο. Η αλήθεια, όμως, είναι διαφορετική. Οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι από τη Λέχια Γκντανσκ, στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού. Η αποβολή του Καρέλη, όμως, στο 64’΄, αποσυντόνισε πλήρως την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, η οποία δέχθηκε τέσσερα γκολ μέσα σε διάστημα 12 λεπτών, για να ηττηθεί με το «βαρύ» 4-0 από την πολωνική ομάδα.

Ο κόουτς του «τριφυλλιού» κατέβασε την ομάδα του ξανά με 4-4-2, σε ρόμβο. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Κοτσόλης, κεντρικοί αμυντικοί ήταν οι Μέντες, Κουτρουμπής, δεξί μπακ ο Σπυρόπουλος και αριστερό ο Νάνο. Ως «κόφτης» ξεκίνησε ο Δώνης, έχοντας δίπλα του, τους Ζέκα και Ατζαγκούν και μπροστά του τον Πέτριτς. Το επιθετικό δίδυμο αποτελούσαν οι Μπεργκ και Κλωναρίδης.

Οι «πράσινοι» είχαν από την αρχή καλή κυκλοφορία και πρέσινγκ στους αντιπάλους, με αποτέλεσμα, να ελέγχουν τον ρυθμό, αλλά να μη φτάνουν εύκολα σε ευκαιρίες, με εξαίρεση την κεφαλιά του Πέτριτς, έπειτα από σέντρα του Νάνο, που πέρασε λίγο έξω. Η 15λεπτη διακοπή, λόγω καπνογόνων, αποσυντόνισε την ελληνική ομάδα, η οποία κάπως πήγε να βρει τα πατήματά της, έπειτα από ένα 10λεπτο. Κάπου εκεί, ήρθε το πέναλτι για τη Λέχια, με τον Βράνιες, όμως, που ανέλαβε την εκτέλεση να στέλνει την μπάλα άουτ. Το 0-0 ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη και με τον Γιάννη Αναστασίου να προχωρά σε αλλαγές, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να ελέγχει και να χάνει σπουδαία ευκαιρία με το «καλημέρα», όταν έπειτα από σέντρα του Καρέλη, το κοντινό πλασέ του Μπεργκ πέρασε έξω. Με πίεση στους χαφ και τους αμυντικούς των Πολωνών, οι «πράσινοι» ανέβαζαν τις γραμμές τους και όλα έδειχναν ότι το γκολ δεν θα αργούσε να έρθει.

Όλα, όμως, άλλαξαν από το 64΄ και μετά, όταν ο Καρέλης αποβλήθηκε για σκληρό μαρκάρισμα. Από εκεί και πέρα, οι παίκτες του «τριφυλλιού» αποσυντονίστηκαν και ο τρόπος που αμύνθηκαν απέναντι στην πιο επιθετική πολωνική ομάδα, θύμιζε… παιδική χαρά.

Μέσα σε 12 λεπτά, η Λέχια Γκντανσκ έκανε ό, τι ήθελε στην άμυνα του Παναθηναϊκού και σημείωσε τέσσερα γκολ (68' Παβλόφσκι, 72' Γιανίτσκι, 75' Βράνιες, 80' Μακουζέφκσι). Επί της ουσίας, από τη στιγμή που οι «πράσινοι» έμειναν με 10 παίκτες… παρέδωσαν τα όπλα, γεγονός που προβληματίζει τον Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος είδε μια πολύ κακή αντίδραση της ομάδας του.

Η αποστολή της ομάδας επιστρέφει αύριο στη βάση της. Επόμενο φιλικό, στις 19/7 με τον Παναιγιάλειο, στο Αίγιο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης (64' Ταμπάκης), Σπυρόπουλος (46' Τριανταφυλλόπουλος), Νάνο, Κουτρουμπής (65' Μπούρμπος), Μέντες (78' Ρισβάνης), Δώνης (46' Λαγός), Ζέκα, Ατζαγκούν (64' Χουχούμης), Πέτριτς (64' Ντίνας), Μπεργκ (78' Μαλντίν), Κλωναρίδης (46' Καρέλης).

ΛΕΧΙΑ ΓΚΝΤΑΝΣΚ: Τρέλα, Πιετρόφσκι, Γκανίτσκι, Βαλέντε, Λέκοβιττς, Μακουσέφσκι, Πόριτσουκ, Βράνιες, Παβλόφσκι (81' Αλέξιτς), Ντιζέφσκι, Σαντάεφ (70' Μπούκσα). Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: