Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Εκτός Εθνικής ο Σπανούλης!!

Είναι πλέον οριστικό! Ο Βασίλης Σπανούλης θα απουσιάσει από το Μουντομπάσκετ της Ισπανίας, καθώς παρά τη δική του θέληση να είναι παρών στο μεγάλο ραντεβού, οι εισηγήσεις των γιατρών καθιστούν απαγορευτική την περαιτέρω καταπόνηση του γονάτου του!
Η ΕΟΚ αναμένεται να ανακοινώσει -εκτός απροόπτου- αύριο τις προεπιλογές του Φώτη Κατσικάρη για την προετοιμασία του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας, αλλά ο Βασίλης Σπανούλης δεν θα είναι ανάμεσα στους «εκλεκτούς» του νέου Ομοσπονδιακού τεχνικού. Το αριστερό του γόνατο, στο οποίο αντιμετώπισε προβλήματα σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, θα στερήσει από την Εθνική τον «φυσικό ηγέτη» της και από τον ίδιο τον Kill Bill την ευκαιρία για μια μεγάλη διάκριση με την Επίσημη Αγαπημένη, την οποία το ελληνικό μπάσκετ αγνοεί από το 2009 και το χάλκινο μετάλλιο στο Eurobasket της Πολωνίας.
Η πραγματικότητα είναι ότι η απόφαση του Σπανούλη να απουσιάσει από το Μουντομπάσκετ δεν έχει καμία σχέση με τη στάση της διοίκησης του Ολυμπιακού απέναντι στην Ομοσπονδία για το ζήτημα της ασφάλισης των διεθνών. Ο V-Span, που μετά το τέλος του Προολυμπιακού της Βενεζουέλας, δήλωνε «θα παίζω στην Εθνική ως τα 40 μου, αρκεί να με κρατούν τα πόδια μου» αναγκάζεται με βαριά καρδιά να απαρνηθεί για το φετινό καλοκαίρι την Επίσημη Αγαπημένη, καθώς η κατάσταση στο γόνατό του δεν έχει βελτιωθεί, παρά την ξεκούραση από το τέλος των τελικών και μετά κι έτσι θα πάει κόντρα στην... ίδια του τη φύση.
Βλέπετε, ενώ οι περισσότεροι γιατροί τον συμβούλευαν να ξεχάσει για φέτος το καλοκαίρι το εθνικό μας συγκρότημα και να προσπαθήσει να ξεκουραστεί και να αποθεραπευτεί πλήρως, ο ίδιος ως την τελευταία στιγμή επέμενε ότι θα κάνει το παν για να προλάβει την 1η της Εθνικής στις 21 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ. Ήταν τέτοια η θέλησή του να είναι στο ραντεβού με τους συμπαίκτες του, ώστε «τρέναρε» μέχρι την τελευταία στιγμή την απόφασή του, προσπαθώντας να αποσπάσει το "ok" από τον Δημήτρη Σκορδή, τον φυσικοθεραπευτή του και τον άνθρωπο που ο Σπανούλης -δικαίως- εμπιστεύεται όσο κανέναν άλλον αναφορικά με την κατάσταση του σώματός του. Όταν πια ο κ. Σκορδής του είπε «Βασίλη, κάνε ό,τι νομίζεις, αλλά στη θέση σου, δεν θα πήγαινα, γιατί ο κίνδυνος αν πάει κάτι στραβά θα είναι πολύ μεγαλύτερος απ' όσο υπολογίζεις», ο Σπανούλης επικοινώνησε για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα με τον Κατσικάρη και του ανακοίνωσε τα άσχημα μαντάτα.
Πλέον ο Φώτης Κατσικάρης καλείται να στελεχώσει την Εθνική χωρίς τον Σπανούλη και ελπίζει ότι θα έχει τον Καλάθη στη διάθεσή του, που μαζί με τον Ζήση, τον Μάντζαρη και τον Σλούκα θα αναλάβουν το κουμάντο της Ελλάδας στην περιφέρεια. Είναι δεδομένο ότι η απώλεια του Σπανούλη είναι σημαντική, αλλά η Εθνική δεν έχει περιθώρια για 5ο συνεχόμενο αποτυχημένο καλοκαίρι. Ευτυχώς, στον πάγκο της έχει έναν τεχνικό σαν τον Φώτη Κατσικάρη και στο παρκέ παίκτες σαν τον Ζήση, τον Καλάθη (με ερωτηματικό...) τον Παπανικολάου, τον Πρίντεζη, τον Φώτση, τον Μπουρούση (λογικά και τους Κουφό, Σχορτσανίτη), αλλά και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που είναι ικανοί να την βοηθήσουν να επιστρέψει εκεί που ανήκει. Στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ!
Yγ: Ο Σπανούλης είναι αυτό που λέμε... μπασκετόγκαυλος (sic). Ζει και αναπνέει για το μπάσκετ, σε βαθμό «παράνοιας»! Είναι δεδομένο, ότι μια τέτοια απόφαση, που τον φέρνει εκτός ομάδας σε ένα τόσο μεγάλο ραντεβού, ήταν μία από τις πιο δύσκολες της καριέρας του! Η Εθνική πάντως θα προχωρήσει και χωρίς τον Σπανούλη. Το οφείλει στη φανέλα της!
Επειδή είναι ο Σπανούλης πάντως -άλλος στη θέση του, μετά από ένα τόσο σοβαρό διάστρεμμα πέρσι στο Eurobasket θα είχε γυρίσει απευθείας στην Ελλάδα- θα κρατήσω και μια πισινή! Έτσι για τη... μία στις 100!
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: