Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Νέα ξεφτίλα για Βραζιλία!

Νέα αρνητικά ρεκόρ κατέγραψε η «σελεσάο» με τα τρία γκολ που δέχθηκε στον μικρό τελικό από την Ολλανδία. Μιλάμε για μαύρο χάλι...

Νέα ξεφτίλα για Βραζιλία
Βαρύ ακούγεται, αλλά οι αριθμοί λένε αλήθεια. Η Βραζιλία έγινε η διοργανώτρια με τη χειρότερη άμυνα στην ιστορία των Μουντιάλ. Εφτασε τα 14 γκολ παθητικό ξεπερνώντας την Ελβετία που είχε δεχθεί 11 το 1954.

Αυτό το παθητικό είναι και το χειρότερο της «σελεσάο» στην ιστορία της στη διοργάνωση.

Αυτόματα βγήκε και χειρότερη άμυνα της φετινής διοργάνωσης πίσω από Καμερούν και Αυστραλία (από 9).

Μάλιστα, δυο γκολ στα πρώτα 17 λεπτά είχε να δεχθεί η Βραζιλία σε Μουντιάλ από το 1954 και την Ουγγαρία του Πούσκας.

Το 0-1 από την Ολλανδία ήταν το 100ο που δέχεται η Βραζιλία σε Μουντιάλ.

Ο Ζούλιο Σέζαρ έγινε παράλληλα ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας με τα περισσότερα γκολ εις βάρος του (18 έναντι 15 του Ταφαρέλ).

Το πρώτο ήρθε από το δεύτερο πιο γρήγορο πέναλτι στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Το γρηγορότερο είναι (πάλι) από την Ολλανδία που το κέρδισε στα 55 δευτερόλεπτα του τελικού του 1974. Τώρα το πήρε στα 85 δεύτερα.

Στα 87 δευτερόλεπτα το είχε μετατρέψει σε γκολ ο Νέεσκενς, στα 152 τώρα ο Βαν Πέρσι. Και τα δυο είναι τα πιο γρήγορα γκολ της Ολλανδίας σε Μουντιάλ.

Η Ολλανδία πάντως έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία που χρησιμοποιεί 23 παίκτες σε ένα Μουντιάλ.

Δυο σερί εντός έδρας ήττες η Βραζιλία είχε να γνωρίσει από το 1940! Στις 25 Φεβρουαρίου είχε χάσει από την Ουρουγουάη και στις 27 Μαρτίου από την Αργεντινή. Πριν από 74 χρόνια… Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: