Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Προκαλεί τη μοίρα της η Αργεντινή!!

Αν μη τι άλλο, φαίνεται πως στην Αργεντινή δεν καταλαβαίνουν από προκαταλήψεις και δεισιδαιμονίες αφού λίγες ώρες πριν τον τελικό με τη Γερμανία προκαλεί με τις επιλογές της την ίδια της τη μοίρα!

Προκαλεί τη μοίρα της η Αργεντινή!
Σιγά-σιγά όλα παίρνουν τη θέση που τους αξίζει στον ποδοσφαιρικό γαλαξία των τελευταίων ημερών στο κέντρο του οποίου βρίσκεται ο αποψινός τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τα τηλέφωνα έχουν πέσει, τα παρεάκια έχουν κανονιστεί, τα εφόδια έχουν μπει στην κατάψυξη, οι παραγγελίες θα πέσουν τις αμέσως επόμενες ώρες… Τι μας έμεινε; Μα φυσικά, τα γούρια! Όλοι, λίγο-πολύ, έχουμε τέτοια. Για ορισμένους είναι μια συγκεκριμένη θέση στον καναπέ, για άλλους ένα αντικείμενο-φετίχ που βλέπει μαζί τους μπάλα. Για κάποιους είναι απλά μια τυχερή φανέλα (παντελόνι, σώβρακο ή σουτιέν, για να συμπεριλάβουμε και το γυναικείο πληθυσμό).

Τιμώντας, λοιπόν, τον μικρό Γιάννη Ιωαννίδη που κρύβουμε μέσα μας, ας αφήσουμε το ποδόσφαιρο στην άκρη και ας πιάσουμε αυτά που πραγματικά μετράνε στο άθλημα και μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε έναν αγώνα. Ας μιλήσουμε για τα «σημάδια» που αποκαλύπτουν τα μελλούμενα και τις συμπτώσεις που όταν επαναλαμβάνονται έχουν την τάση να στριμώχνουν στα σχοινιά τη λογική που παραδίδεται στις ορέξεις του υπερφυσικού και ανεξήγητου.

inner

Αυτές είναι οι εμφανίσεις με τις οποίες θα αγωνισθούν οι δύο ομάδες απόψε. Ωραιότατα! Τι παρατηρεί το έμπειρο μάτι του ανθρώπου που αποφεύγει τις μαύρες γάτες και δεν περνάει κάτω από ανοιχτές σκάλες; Μα φυσικά πως το ματς έχει ήδη κριθεί πριν καν αρχίσει.

Η Γερμανία -ως γηπεδούχος- θα φορά την κλασική της εμφάνιση, ενώ αντίθετα η Αργεντινή αφήνει εκείνη με τις κάθετες ρίγες για χάρη της δεύτερης, πιο σκούρας που διαθέτει.

Δύο φορές στο παρελθόν οι δυο τους είχαν συναντηθεί σε τελικό Μουντιάλ. Η πρώτη, το μακρινό 1986, όταν ο Μαραντόνα (και κάποιοι άλλοι μαζί του) οδήγησαν την «αλμπισελέστε» στο 3-2 επί της Γερμανίας. Ναι, καλά θυμάστε, η Αργεντινή τότε είχε αγωνιστεί με τις φανέλες που αργότερα έγιναν η νέα παγκόσμια μόδα στο ποδόσφαιρο, ενώ τα «πάντσερ» για ένα ματς έγιναν πράσινα και το πλήρωσαν με την απώλεια του τίτλου.



Τέσσερα χρόνια αργότερα οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Στον τελικό του 1990 ξανά ο Μαραντόνα (και κάποιοι άλλοι) ήταν συνεπής στο ραντεβού. Μόνο που εκείνη τη φορά, ίσως επειδή δεν φορούσε τη ριγέ εμφάνιση, ο σούπερ ήρωας της Αργεντινής δεν μπόρεσε να βγάλει στο γήπεδο της αλλόκοσμες δυνάμεις του και να την οδηγήσει σε ακόμη έναν τίτλο δίχως λογική. Πανηγύρισαν οι Γερμανοί, που (σωστά κατάλαβες) την κρίσιμη ώρα έκαναν τη σωστή στυλιστική επιλογή.



Στους δύο περασμένους τελικούς μεταξύ Γερμανίας και Αργεντινής, νίκησε η ομάδα που φορούσε την κλασική εμφάνισή της, όχι εκείνη που είχε την ατυχή έμπνευση να απαρνηθεί το… λουκ που την καθιέρωσε στις συνειδήσεις του κόσμου.

Μια παλιά κινέζικη παροιμία λέει πως αν κάτι έχει συμβεί μόνο μια φορά, ενδεχομένως να μην επαναληφθεί ποτέ. Αν όμως έχει γίνει ήδη δύο φορά, τότε θα υπάρξει σίγουρα και τρίτη. Ο αποψινός αγώνας θα είναι ένα πρώτης τάξεως τεστ που θα δοκιμάσει τη σοφία του λαού της αχανούς αυτής χώρας και το κατά πόσο τα γνωμικά του έχουν οποιαδήποτε θέση στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: