Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Μία σπουδαία μεταγραφή!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta τη μεγάλη επιστροφή-μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Και στο…ημίχρονο να τέλειωνε το φιλικό του Ολυμπιακού στην Αυστρία, η δική μου αίσθηση θα ήταν η ίδια: το γεγονός του πρώτου αγώνα προετοιμασίας των πρωταθλητών ήταν ένα-η επιστροφή του Σιόβα σε τόσο καλό επίπεδο, μετά από έξι μήνες αποχή λόγω του κατάγματος στο πόδι του.
Αυτή είναι μία πραγματικά καλή μεταγραφή! Εσωτερική, αλλά καλή. Το παιδί είχε να παίξει έστω σε φιλικό από τις αρχές Γενάρη, έξι ολόκληρους μήνες. Και πάντοτε σε τέτοιους τραυματισμούς, περιμένεις να δεις πως θα γυρίσει ο παίκτης. Είναι δε μεγάλη υπόθεση ότι είδαμε σήμερα τον Σιόβα να γυρίζει έτσι, τόσο δυνατός, τόσο έτοιμος για μπάλα σε υψηλό επίπεδο, τόσο αποφασιστικός.
Βεβαίως κι από ένα ημίχρονο ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις. Αλλά ο διεθνής κεντρικός αμυντικός μοιάζει να έχει γυρίσει έτσι όπως ήταν πριν τον τραυματισμό του! Και να δικαιώνει τον Ολυμπιακό, που έσπευσε πριν καν τον δει  σε ένα φιλικό, να του επεκτείνει πριν λίγες ημέρες το συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια, ως το 2018!
Ο Αμπιντάλ ασφαλώς είναι Αμπιντάλ, αλλά κι ο Σιόβας είναι Σιόβας! Νομίζω ότι ο Μίτσελ είναι τυχερός που έχει για τη θέση του αριστερού στόπερ αφενός μεν ένα τόσο έμπειρο παίκτη, αφετέρου δε ένα παίκτη με τη δυναμική του Σιόβα. Μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός λογικά θα δώσει μίνιμουμ 50 παιχνίδια τη νέα σεζόν. Άρα, είναι σπουδαία δουλειά να μπορεί να μοιράζει τους χρόνους σε τόσο καλούς παίκτες.
Κατά τα άλλα, ο Τσόρι αποδεικνύει με το καλημέρα ότι θα είναι πάλι ο ηγέτης του Ολυμπιακού, ο Σαβιόλα δείχνει ότι σε ρόλο μεσοκυνηγού μπορεί να δώσει λύσεις άμα αποκτήσει συγχρονισμούς με τους επιθετικούς, ο Εντινγκά έχει μπει στην προετοιμασία με καλή διάθεση, το ίδι κι ο Μπονγκ, ενώ για να είμαι ειλικρινής δεν πολυκαταλαβαίνω το νόημα των δοκιμών του Φουστέρ σαν οκτάρι.
Από εκεί και πέρα, σίγουρα πρέπει να προβληματίσει τον Μίτσελ στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας και την στελέχωσή της, η δημιουργία μόλις μίας καθαρής ευκαιρίας στο φιλικό, αν και ήταν προφανές ότι οι Ρώσοι έπαιζαν δέκα φορές περισσότερο για το αποτέλεσμα και σταματούσαν πολλές ερυθρόλευκες επιθέσεις με φάουλ-κάρτες.
Μία παράμετρος που σίγουρα έπαιξε το ρόλο της στην εξέλιξη κι έκβαση του αγώνα.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: