Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Ο Μέσι στο FourFourTwo!!

Λίγες ώρες πριν τον Τελικό της ζωής του ο Λίονελ Μέσι μιλά στο FourFourTwo και τον Αντριου Μάρεϊ σε μια μοναδική συνέντευξη. Ο ηγέτης της Αργεντινής λέει για Ντιέγκο, Κούπες και Σαμπέγια!
Είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο η μεγαλύτερη διοργάνωση του Πλανήτη;
Το Παγκόσμιο Κύπελλο ειναι το μεγαλύτερο τουρνουά, αλλά το Τσάμπιονς Λιγκ είναι επίσης μια σπουδαία διοργάνωση σε επίπεδο συλλόγων, που έχω την τύχη να παίξω και να κερδίσω.
- Ποια είναι η ατμόσφαιρα στην Αργεντινή στη διάρκεια του Μουντιάλ;
Οι Αργεντίνοι ζουν για αυτή την ατμόσφαιρα και ανυπομονούν. Εχουν πολλές προσδοκίες και η στήριξή τους μας βοήθησε να φτάσουμε στον τελικό. Υπάρχει μεγάλη προσμονή.
- Τι θυμάσαι μεγαλώνοντας από το Μουντιάλ;
Θυμάμαι το Μουντιάλ στη Γαλλία, όταν η Αργεντινή έχασε από την Ολλανδία στα προημιτελικά με το γκολ του Μπέργκαμ... Θυμάμαι επίσης το Μουντιάλ του 2002, όταν η Αργεντινή παρουσιάστηκε ως ένα από τα φαβορί αλλά ήταν άτυχη στη φάση των ομίλων. 
 -Ποια είναι η πρώτη σου μνήμη από Μουντιάλ;
Ημουν πολύ νέος το 1994, και δεν το θυμάμαι. Από το 1998 στη Γαλλία κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι το Παγκόσμιο Κυπέλλο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το γκολ του Ζανέτι κόντρα στην Αγγλία. Αυτό το ματς το θυμάμαι πολύ καλά. 
Javier Zanetti makes in 2-2 against England back in June 1998.
 - Εχεις κερδίσει τα πάντα με τη Μπαρτσελόνα. Τι θα  σήμαινε για σένα να κερδίσεις το Μουντιάλ;
Θα σήμαινε τα πάντα. Για κάθε παίκτη το να κερδίσει το Μουντιάλ είναι μοναδικό. Πήρα πολλά τρόπαια με τη Μπαρτσελόνα και όλα ήταν ιδιαίτερα. Αν τα καταφέρουμε θα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα μου. Αν θα μπορούσα να ανταλλάξω τη Χρυσή Μπάλα με ένα μετάλλιο νικητή; Ναι. Εχω πει πως οι μεμονωμένες επιτυχίες δεν σημαίνουν τόσα  πολλά για μένα όσο αυτά που κερδίζω με την ομάδα μου. 
- Ο Σέρχιο Αγουέρο είπε πως έχετε μια τηλεπαθητική σχέση στο γήπεδο. Μπορείς να περιγράψεις αυτή τη σχέση;
Γνωριζόμαστε τόσα χρόνια. Είμαστε ζευγάρι στην επίθεση από 14-15 ετών. Εχουμε απολαύσει μαζί πολλές επιτυχίες. Είμαστε πολύ καλοί φίλοι και αυτό μας βοηθά και μέσα στο γήπεδο. Είναι ένας παίκτης πολύ διαφορετικός από τους άλλους, αφού μπορεί να κάνει εξαιρετικά πράγματα.
 - Ο Κουν μας είπε ότι είστε συνεργάτες και στο «FIFA»...
Ναι, παίζουμε μαζί όταν είμαστε μακριά από την Αργεντινή. Δεν θα έλεγα πως είμαστε Βασιλιάδες της κονσόλας, αλλά κερδίζουμε τις περισσότερες φορές...
- Κέρδισες το Χρυσό Μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του 2008. Αυτή είναι η καλύτερή σου στιγμή με την Αργεντινή;
Εχω βιώσει πολλά πράγματα με την Αργεντινή, καλά και άσχημα. Το πιο όμορφο ήταν το Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων U20 το 2005 και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Είχαμε μια μεγάλη ομάδα το 2007 στο Copa America, αλλά δυστυχώς χάσαμε στον τελικό. Ναι, το Χρυσό μετάλλιο ήταν η καλύτερή στιγμή.
"...and it's in my favourite colour."
 - Μπορείς να μας περιγράψεις τον Σαμπέγια;
Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Ξέρει πολλά για το ποδόσφαιρο και έχεις ξεκάθαρες ιδέες για το πως θέλει να παίξει η ομάδα. Είμαστε μια ομάδα με εξαιρετικούς παίκτες και ξέρει πως να μας διαχειριστεί. Στα προκριματικά και στα φιλικά μας βοήθησε να γίνουμε ομάδα και να τα πάμε πολύ καλά. Έχουμε ενισχυθεί πολύ τα τελευταία δυο χρόνια. Έχει ένα εξαιρετικό ποδοσφαιρικό μυαλό και ξέρει πως να μας το μεταδώσει.
- Υπάρχουν πάντα οι συγκρίσεις με σένα και τον Μαραντόνα. Λένε πως η μεγάλη διαφορά είναι πως δεν έχεις κερδίσει ποτέ το Παγκόσμιο Κύπελλο. Μήπως αυτό είναι μια πηγή έμπνευσης για σένα.
Ποτέ δεν έχω σκεφτεί αυτές τις συγκρίσεις και δεν δίνω σημασία. Δεν είναι κακό να συγκρίνομαι με τον Ντιέγκο, αλλά δεν είναι κίνητρο για μένα ώστε να κερδίσω το Μουντιάλ. Θέλω να νικήσω γιατί θα είναι κάτι λαμπρό τόσο για την Αργεντινή όσο και για την ομάδα μας. Ελπίζω να το πετύχουμε. 
- Δεν είχες γεννηθεί όταν ο Ντιέγκο σήκωσε το τρόπαιο του 1986. Τι ξέρεις γι αυτό το τουρνουά, τον τελευταίο θρίαμβο της Αργεντινής;
Μεγάλωνα με αυτή την επιτυχία, όλοι άνθρωποι μιλούσαν για αυτό το τρόπαιο. Μου έδειχναν φωτογραφίες από το Μουντιάλ. Εχω μάθει πολλά γι' αυτή την επιτυχία. Θα ήταν υπέροχο για μένα, τους συμπαίκτες και τη χώρα να το επαναλάβουμε. Ελπίζω να τα καταφέρουμε.
 - Είναι το πεπρωμένο σου να κερδίσεις το Μουντιάλ;
Ελπίζω. Μόνο ο Θεός μπορεί να απαντήσει σε αυτό!

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: