Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Ντάξμπαχερ: "Μοιρασμένες οι πιθανότητες"


Ο Αυστριακός προπονητής της Αούστρια Βιέννης, Καρλ Νταξμπάχερ, τοποθετήθηκε το απόγευμα πριν την έναρξη προπόνησης της ομάδας του στην καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του "Κλεάνθης Βικελίδης" εν όψει του αυριανού πρώτου παιχνιδιού απέναντι στον Άρη για τα πλέι οφ του Europa League (17/08, 19:00)."Θεωρώ ότι οι πιθανότητες πρόκρισης είναι μοιρασμένες. 50-50. Εκτιμώ ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σε λίγο καλύτερο επίπεδο από το αυστριακό. Ωστόσο θεωρώ ότι ομάδες που είναι στην 4η-5η θέση είναι στο ίδιο επίπεδο με την Αούστρια και άποψή μου είναι ότι είναι πλεονέκτημα για μας ότι το πρώτο παιχνίδι γίνεται στην Θεσσαλονίκη", ξεκίνησε να λέει και συνέχισε."Έχω πάρει τις πληροφορίες μου για τον Άρη μέσα από και από τα δύο παιχνίδια με την Γιαγκελόνια. Ότι προπονητής της ομάδας είναι ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ και ότι συνήθως δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές βρίσκονται στην ενδεκάδα της κάτι που σημαίνει ότι έχει καλούς ξένους παίκτες", ήταν το αρχικό σχόλιο του Νταξμπάχερ.

Για το πώς αντιμετωπίζει τον παράγοντα ζέστη αλλά και ότι η νομάδα του έχει περισσότερα παιχνίδια στα πόδια της είπε: "Η ζέστη μπορεί να μας επηρεάσει όπως και τους ποδοσφαιριστές του Άρη. όσο για τα παιχνίδια που έχουμε θα είναι πλεονέκτημα για μας".

Για τον τραυματισμό του Τόμας Γιουν και πως είναι η κατάσταση στην ομάδα του σημείωσε: "Ισχύει ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές μου είναι ελαφρά τραυματίες. Σήμερα θα δούμε πως είναι και το αν θα παίξουνε αύριο ή όχι".

Για τους ποδοσφαιριστές του Άρη που ξεχωρίζει τόνισε: "Θεωρώ πολύ καλούς ποδοσφαιριστές του Άρη τον Κόκε, τον Ναφτί και τον Τόχα, τον Κάλβο που είχα ακούσει ότι είναι τραυματίας αλλά και τον Τσέζαρεκ που είχε παίξει συμπαίκτης με τον Γιουν στην Σλάβια Πράγας. Γενικότερα ο Άρης είναι μία καλή ομάδα".

Για την ατμόσφαιρα στο γήπεδο υποστήριξε: "Έχω ακούσει κάποια πράγματα. Οι ποδοσφαιριστές μου, μου λένε ότι τους αρέσει να παίζουν σε γεμάτο γήπεδο σε αντίθεση με τα παιχνίδια μας στον Α΄ γύρο όπου παίξαμε σε άδειο γήπεδο και δεν τους άρεσε".

Για τον στόχο της ομάδας είπε: "Θέλουμε ένα γκολ και θα το ψάξουμε. Θα είναι πολύ σημαντικό για μας και θα το κυνηγήσουμε. Και στον προηγούμενο γύρο που είχαμε αγωνιστεί στην Πολωνία είχαμε παίξει επιθετικά και είχαμε σκοράρει τρία γκολ".

Για το ότι ο μεγαλύτερος σε ηλικία αμυντικός του θα είναι στο αυριανό παιχνίδι 20 χρονών δήλωσε: "Ο πιο νεαρός αμυντικό μου παίζει εδώ και δύο χρόνια στο πρωτάθλημά μας και στην Εθνική ομάδα οπότε δεν πιστεύω ότι θα έχουμε πρόβλημα".

Κι όσο για το που πιστεύει ότι θα κριθεί το αυριανό παιχνίδι: "Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να κρατήσουμε την μπάλα στην κατοχή μας. Να διατηρήσουμε την ηρεμία μας ώστε να μην επηρεαστούμε από την πίεση του Άρη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: