Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Σάλπιγγίδης: "Έχω δεθεί με τον Παναθηναϊκό!"

Σας παραθέτουμε κάποια αποσπάσματα από συνέντευξη του Σαλπιγγίδη:
Για τη χρονιά που πέρασε, ο "Σάλπι" τόνισε:
"Ηταν μια χρονιά που άφησε γλυκόπικρη γεύση. Στην Ευρώπη πήγαμε καλά προχωρήσαμε στους 16, και εκεί τελείωσε αυτό το ταξίδι. Η πικρία που μας έμεινε είναι ότι για μια ακόμη χρονιά δεν πήρα το πρωτάθλημα και συμβιβαστήκαμε με τη δεύτερη θέση. Μερίδιο σε μια αποτυχία έχουν όλοι στην ομάδα. Οι πρωταγωνιστές είμαστε οι ποδοσφαιριστές και εμείς έχουμε το μεγαλύτερο. Αυτό που έφταιξε ήταν η έλλειψη σταθερότητας. Μπορεί να μην πήραμε τα ντέρμπι, αλλά αυτό που μας στοίχισε ήταν κάποιοι βαθμοί με ομάδες μικρές. Χάσαμε πολλούς βαθμούς εκεί".

Για το τι έφταιξε και ο Παναθηναϊκός δεν πήρε πάλι το πρωτάθλημα, σχολίασε: "Φέτος μείναμε αρκετά νωρίς πίσω. Πρέπει να πάρουμε το πρωτάθλημα. Οταν μιλάμε για μια ομάδα που κυνηγάει τον τίτλο και τα τελευταία 13 χρόνια έχει πάρει ένα, δεν είναι καλή συγκομιδή. Πολλοί παράγοντες έπαιξαν ρόλο για να μην πάρουμε το πρωτάθλημα. Δεν θέλω να τα πω όλα για να μη φανώ γκρινιάρης. Για εμάς δεν είχαμε σταθερότητα, αλλά για τα υπόλοιπα δεν θέλω να αναφερθώ. Δεν θα τα χρησιμοποιήσω σαν δικαιολογία. Εμείς αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας".

Για τα όσα ακούστηκαν περί "επιλογής παιχνιδιών από τους παίκτες" που γίνεται από πολλούς, είπε: "Είμαι κάθετος ενάντια σε αυτό. Δεν νομίζω ότι κάποιο παιδί σκέφτεται έτσι. Με τις μικρότερες ομάδες χάσαμε βαθμούς, όχι γιατί έπαιξαν καλύτερα, αλλά γιατί έπαιξαν πιο έξυπνα. Πρόσεξαν την άμυνά τους, οι χώροι ήταν λίγοι και σε κάποια κόντρα μπορεί να δεχθείς γκολ. Δεν έπαιξαν πολύ καλύτερα. Εχουμε πρόβλημα στις κλειστές άμυνες και όταν μας πιάνει η αντίπαλη ομάδα στον ύπνο δεχόμαστε γκολ. Η σταθερότητα έλειπε από εμάς. Το ότι επιλέγουμε παιχνίδια, εγώ σαν Δημήτρης είμαι αντίθετος και δεν συμφωνώ".

Για το αν θα μείνει στον ΠΑΟ και τις φήμες περί επιστροφής του στον ΠΑΟΚ, ανέφερε: "Εγώ είμαι το θύμα ενός παιχνιδιού. Πολύς κόσμος με ρωτάει στον δρόμο με ωραίο ή άσχημο τρόπο για το τι θα κάνω ή τι θέλει ο κάθε ένας να κάνω εγώ. Κάποιες φορές είναι ευχάριστο και κάποιες όχι. Αυτή τη στιγμή το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι έχω ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο. Από τη στιγμή που ο ΠΑΟ δεν με έχει φωνάξει και δεν έχω μιλήσει με άλλη ομάδα, δεν μπορώ να μπω στη διαδικασία τι θα κάνω του χρόνου"

Για το γεγονός ότι δεν διστάζει να δηλώνει τι ομάδα υποστήριζε από μικρός, δήλωσε: "Είναι θέματα που γνωρίζει όλος ο κόσμος. Για το τι ομάδα υποστήριζα από μικρός, αλλά και ότι έχω δεθεί τώρα με τον Παναθηναϊκό. Είμαι παίκτης του Παναθηναϊκού, είμαι καλά, και αν με φωνάξει ο Παναθηναϊκός να ανανεώσω με χαρά θα συζητήσω".

Για τον κόσμο του Παναθηναϊκού και τη στήριξη του, σχολίασε: "Σε σχέση με πέρυσι και πρόπερσι ο κόσμος στήριξε την ομάδα. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει πάρει τις χαρές που του αξίζει. Θέλουμε να του δώσουμε χαρές. Εξακολουθώ, όμως, να παραμένω στα λόγια. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τον ευχαριστήσουμε για την αγάπη του".

Για το αν η αλλαγή θέσεων μέσα στην ενδεκάδα επηρεάζει έναν ποδοσφαιριστή, είπε: "Πάντα ο προπονητής μας έβαζε ένα ψηλό μπροστά και ζητούσε από εμένα να κλείνω προς τα μέσα. Να παίζω σαν δεύτερος πλάγιος επιθετικός, αλλά να έχω και το μυαλό μου στη γραμμή για να μαρκάρω. Είναι διαφορετικά να παίζεις με δυο επιθετικούς και διαφορετικά με έναν. Στα περισσότερα ματς που έπαιζε δεξιά, σε σχέση με τον αριστερό συμπαίκτη, είχα περισσότερες επιθετικές ευθύνες. Αλλα είχα και την ευθύνη να μαρκάρω".

Για την κριτική που του γίνεται όταν χάνει ευκαιρίες και αν επηρεάζεται, τόνισε: "Εχω πλήρη επίγνωση του τι είμαι και τι μου λείπει. Απλά κάποια πράγματα περνούν από τα αυτιά μου και φεύγουν. Κάθε χρόνο προσπαθώ να βελτιώνομαι. Σαν επιθετικός θα βάλω γκολ, θα χάσω γκολ. Προσπαθώ να βελτιώνομαι. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Η αγωνιστικότητα και η επιμονή μου νομίζω ότι είναι τα καλύτερα μου στοιχεία. Τα υπόλοιπα βελτιώνονται. Στο τελείωμα παίζει σημαντικό ρόλο και η ψυχολογία".

Για το αν υπάρχει περισσότερη πίεση στα παιχνίδια του Champions League, δήλωσε: "Εγώ αυτά τα παιχνίδια δεν τα έβλεπα με τόση πίεση, όσο στο πρωτάθλημα. Εγώ προσωπικά έτσι το βλέπω".

Για το αν υπάρχει συμπαίκτης του για τον οποίο έχει τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, σχολίασε: "Ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς αξιόλογους ποδοσφαιριστές. Θα θεωρούσα άδικο να αναφέρω κάποιον. Ακόμη και να ένιωθα έτσι δεν θα το έλεγα. Εγώ αισθάνομαι με όλα τα παιδιά καλά. Ο Καραγκούνης είναι η ψυχή της ομάδας και όλοι το ξέρουν. Είναι ένα παιδί που αγαπάει το ποδόσφαιρο και τον Παναθηναϊκό και το δείχνει. Δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω. Αγαπάει αυτό που κάνει".

Για το αν θα πήγαινε ποτέ στον Ολυμπιακό, είπε χαρακτηριστικά: "Παίρνοντας μεταγραφή από τον ΠΑΟΚ στον Παναθηναϊκό, βίωσα κάτι άσχημο από λίγο κόσμο, δεν θα ήθελα να ξανανιώσω τα ίδια, παρά το ότι έφυγα με ψηλά το κεφάλι. Έχουν ειπωθεί πράγματα που δεν ισχύουν και δέχθηκα βολές. Είχαν κάποιοι όπλα όταν έφυγα και με πολέμησαν".

Για το αν έχει προτίμηση για την κλήρωση των προκριματικών του Champions League, τόνισε: "Θα υπάρχουν κάποιες προτιμήσεις, αλλά η φετινή παρουσία μας στην Ευρώπη, δείχνει ότι όποια ομάδα και να είναι έχουμε τη δυνατότητα να προκριθούμε στους ομίλους"

Για τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο "Σάλπι" σχολίασε: "Είναι ένας χαρακτήρας χαμηλών τόνων και μεγάλη προσωπικότητα ταυτόχρονα. Αυτά που μας λέει δεν περνούν απαρατήρητα. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που η παρουσία του είναι τόσο δυνατή, που δεν εξηγείται με λέξεις εύκολα".

Για τις αναταραχές στη διοίκηση και αν αυτό τους επηρέασε, σχολίασε: "Εμείς θέλουμε έναν Παναθηναϊκό ενωμένο. Από εκεί και πέρα, αυτά είναι θέματα που εμείς δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε. Αν μπαίνεις σε μια διαδικασία να σε επηρεάζουν όλοι οι εξωγενείς παράγοντες είναι ότι χειρότερο. Δεν γίνεται να μας επηρεάζουν όλα όσα γίνονται γύρω μας. Εμείς πρέπει να κοιτάμε τη δουλειά μας"

Για το ποιος είναι ο δυσκολότερος αμυντικός και ο καλύτερος προπονητής στον ΠΑΟ, εξαιρουμένου του Τεν Κάτε, είπε: "Ο Νασίφ Μόρις όταν έπαιζα στον ΠΑΟΚ, αλλά και ο Λουκάς Βύντρα, που έχει κάνει εξαιρετική χρονιά. Ο Νασίφ παίζει έξυπνα, είναι "καθαρός" αμυντικός και γρήγορος. Ηταν ο δυσκολότερος για μένα ως αντίπαλος. Για καλύτερο προπονητή, θα πω τον Μουνιόθ. Είναι προπονητής που έρχεται κοντά στους ποδοσφαιριστές. Εδειξε ότι προσαρμόστηκε εύκολα στην ελληνική νοοτροπία. Εκανε πολύ καλή προπόνηση. Τον κύριο Μπάκε δεν τον έζησα πολύ".

Για την Εθνική ομάδα, ο διεθνής φορ είπε: "Είμαστε σε καλό δρόμο. Είναι κρίσιμο το επόμενο παιχνίδι στην Ελβετία. Αν πάρουμε διπλό εκεί, μόνο μόνοι μας μπορούμε να βγάλουμε τα μάτια μας. Δεν είναι υπερδύναμη η Ελβετία και η Εθνική έχει δείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει".

Για την άποψή του για τους Νίνη και Πετρόπουλο, είπε: "Ο Νίνης έκανε το μεγάλο μπαμ με το που ήρθε. Εμεινε πίσω με τους κοιλιακούς, τον αδίκησε και λίγο ο Πεσέιρο. Είναι ένα ταλαντούχο παιδί. Νομίζω ότι έχει πολύ μέλλον στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Φέτος δέχθηκε πολλά βέλη. Πρέπει να φανεί σκληρός και να κοιτάξει μπροστά. Είναι πράγματα που του τα λέω. Θα τα καταφέρει. Εχει πείσμα, ποιότητα και χαρακτήρα. Είναι ένα παιδί που μπήκε στην ομάδα από 16,5. Ισως να έχει κάνει κάποια λάθη. Να του τα συγχωρήσουμε, αν και έχουν ειπωθεί πολλά άσχημα για τον Σωτήρη και πολλά δεν ισχύουν. Ο Πετρόπουλος είναι ένα παιδί που δίνει τη ζωή στα αποδυτήρια. Πρόκειται για έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή, ειδικά μέσα στην περιοχή".

Για το πως βλέπει για συμπαίκτη του τον Κατσουράνη, ανέφερε: "Πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής ο Κώστας. Συζητάει με τον Παναθηναϊκό, σκέφτεται να έρθει. Καλώς να έρθει. Σίγουρα τον θέλουμε γιατί είναι σημαντικός πολύ".

Για το γκολ που δεν θα ξεχάσει ποτέ, σημείωσε: "Χάρηκα πολύ το γκολ που έβαλα με την Εθνική τώρα. Είναι πιο φρέσκο. Βέβαια, έχω χαρεί και άλλα. Αυτό που χαρήκαμε περισσότερο στον Παναθηναϊκό, ήταν το γκολ του Παπαδόπουλου στο Καραϊσκάκη. Ήταν και το χρονικό σημείο τότε. Είχα χαρεί πολύ τη νίκη τότε, όπως και τη νίκη με την Ιντερ, στο Μεάτσα".

Για το ως αισθάνεται όταν έρχεται ένας άλλος επιθετικός στην ομάδα, σχολίασε: "Θέλω να υπάρχουν καλοί παίκτες στην ομάδα. Δεν το βλέπω ανταγωνιστικά, συναγωνιζόμαστε ο ένας τον άλλον και ο καλύτερος παίζει. Το θέμα είναι το καλό της ομάδας".


Δεν θέλω να φανώ εμπαθής, αλλά μάλλον μετά βίας λέει πια τη λέξη ΠΑΟΚ... άλλωστε πού να τολμήσει να επιστρέψει, αφού θα τον "κατασπαράξουν" οι ασπρόμαυροι φίλαθλοι! Θα πρέπει να άλλαξε πολλά χρώματα όταν τον ρωτούσαν για "φήμες" ή για τη φυγή του.

Επιμέλεια : Άννα Παπαδοπούλου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.