Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Ο Τζαβέλλας, ο ΠΑΟΚ, η Μινσκ και η κορυφή!

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για την εμφάνιση παικτών όπως ο Γιώργος Τζαβέλλας που αποδεικνύουν γιατί ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκας.

Ο Τζαβέλλας, ο ΠΑΟΚ, η Μινσκ και η κορυφή
Η στιγμή που ο Γιώργος Τζαβέλλας κάνει ένα σάλτο στον αέρα και με υπερέκταση του αριστερού του ποδιού προσπαθεί να φτάσει τη μπάλα, πριν τον προσπεράσει και φτάσει σε αντίπαλο, ο οποίος βρίσκεται σε επίκαιρη θέση, είναι όλος ο φετινός ΠΑΟΚ.

Είδα τον Τζαβέλλα κουλουριάζεται στο έδαφος, ενδεχομένως να νοιώθει τον πόνο της υπερέκτασης, να σηκώνεται μετά από ελάχιστα δευτερόλεπτα και να συνεχίζει στο ψοφόκρυο του Μπορίσοφ, στους -8, -10, όσο χαμηλά είχε φτάσει η θερμοκρασία.

Μου θύμισε γιατί ακριβώς είναι ο ΠΑΟΚ στην κορυφή της βαθμολογίας: Γιατί όλοι σχεδόν, από αυτό που μπορούν, προσφέρουν κάτι λίγο παραπάνω. Δεν είναι σούπερμαν, δεν είναι Μέσι και Ρονάλντο, δεν τους έκανε ο Αναστασιάδης παικταράδες πρώτης γραμμής.

Κερδίζουν μέχρι τώρα την πρωτοπορία τους στον ελληνικό χώρο και παραμένουν ζωντανοί στην Ευρώπη, επειδή τους έπεισε ότι υπάρχει λόγος να προσφέρουν την ψυχή τους, εκείνοι το αποδέχθηκαν και με χιόνια και κρύα και ταλαιπώριες, μας θυμίζουν ότι σέβονται τον ιδρώτα τους. Και μάλλον έχουν σκοπό να επιμείνουν, να μην υποχωρήσουν σε κανέναν από τους τρεις στόχους της περιόδου. Και στο Europa League, που, από όσο φαίνεται, τους κατατρώει με τραυματισμούς.

Για τον Τζαβέλλα έχω εκφραστεί παλιότερα. Όσο τον έβλεπα να είναι μονίμως ο πρωταγωνιστής στους τσαμπουκάδες, μου δημιούργησε (και μένα και τους περισσότερους) την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτόν.

Από τότε, μπορεί να μην έπαψε να κάνει μαγκιές (αν δεν τις κάνει τώρα στα ντουζένια του..) αλλά, πώς να μην με κέρδισε (και εμένα) με αυτό που βλέπω. Πώς να μη θέλω να του σφίξω το χέρι και να τον χτυπήσω στην πλάτη για να του δώσω κουράγιο για την επόμενη στιγμή που θα χρειαστεί να γίνει... karate kind, αφοσιωμένος στην ομάδα του, στο στόχο της, με σκοπό να ανταποκριθεί σε κάθε δύσκολη στιγμή. Και τέτοιες θα υπάρχουν ένα σωρό.

Ειδικά για όσους θα εξακολουθούν να αποδεικνύουν ότι υπάρχει λόγος για τον οποίο του εμπιστεύονται μια φανέλα στην ενδεκάδα και δεν είναι τίποτε τυχαίο. Δεν του χαρίζεται τίποτε απολύτως.

Για την επικράτηση του ΠΑΟΚ στη Λευκορωσία, ήταν προφανές ότι επρόκειτο για μια ομάδα που ανήκει σε κατώτερη κατηγορία και μάλλον δεν ήταν κάτι περισσότερο από σωστή διαχείριση μερικών επιθέσεων για να δοθεί αίσιο τέλος.

Ραντεβού Ευρώπης στο τελευταίο και πιο κρίσιμο αγώνα όπου χρειάζεται μόνον η νίκη με τους Γάλλους, στην Τούμπα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: