Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Αδίκησε τον εαυτό του…!!

O Ηρακλής Αντύπας γράφει στο blog του στο Gazzetta.gr για την εικόνα του Ολυμπιακού στην Μαδρίτη και το 4-0 από την Ατλέτικο.
Το ποδόσφαιρο πολλές φορές είναι απλό. Δεν χρειάζονται περισπούδαστες αναλύσεις. Δεν χρειάζεται να ψάξουμε αναλυτικά τις αιτίες μιας ομολογουμένως πολύ άσχημης βραδιάς. Ό Ολυμπιακός στην Μαδρίτη, αποδείχθηκε ότι δεν ήταν έτοιμος ψυχολογικά για να αντιμετωπίσει την περσινή πρωταθλήτρια Ισπανίας και την φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ. Γιατί πολλές φορές στο γενικό κλίμα ισοπέδωσης, ξεχνάμε βασικά πράγματα. Όπως το όνομα και τη δυναμική του αντιπάλου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός δεν αδίκησε τον εαυτό του με την εμφάνιση που πραγματοποίησε. Οι «ερυθρόλευκοι» τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει επίπεδο στην Ευρώπη και το βαρύ 4-0 στην Ισπανία, δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό, ούτε και να σβήσει τις προηγούμενες παρουσίες του στα παιχνίδια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Όταν γυρίζεις σκορ μέσα στην έδρα της Γιουβέντους, σίγουρα δεν είναι θέμα τύχης και αναφέρομαι στο πιο πρόσφατο εκτός έδρας ματς του Θρύλου. Ο Ολυμπιακός στη Μαδρίτη, χωρίς να ξέρουμε τον λόγο, δεν μπήκε συγκεντρωμένος. Δεν είναι ποτέ δυνατόν να κάνεις τα πρώτα δύο γκολ δώρο. Για τον Ρομπέρτο, δεν μπορεί να πει κανείς κακή κουβέντα, γιατί θα πέσει το ταβάνι να μας πλακώσει. Για τον Μποτία - που για πολλούς είναι το εύκολο θύμα - σίγουρα κάνει παιδικό λάθος, αλλά όπως και να το κάνουμε είναι άδικο να του πάρουμε το κεφάλι. Και σε ένα ματς που αν μη τι άλλο πάλεψε και ήταν από τους λίγους που μόχθησανΟ Ολυμπιακός πλήρωσε τα λάθη και την πολύ άσχημη βραδιά των αμυντικών χαφ που δεν έκαναν τίποτα. 
Δεν μπόρεσαν να καταστρέψουν το παιχνίδι του αντιπάλου και δεν μπόρεσαν να βγάλουν ούτε μια κόντρα για την ομάδα. Εν κατακλείδι, στον Πειραιά πρέπει να ξεχάσουν το συντομότερο δυνατόν το παιχνίδι στην Μαδρίτη. Να μάθουν από τα λάθη, να τα διορθώσουν και όπως έχω γράψει αρκετές φορές εδώ, αλλά και έχω πει στην βραδινή εκπομπή στον ΣΠΟΡ FM, το Γιουρόπα Λιγκ είναι πιο βατή διοργάνωση. Αρκεί η ομάδα να αντιμετωπίσει την διοργάνωση με σοβαρότητα. Γιατί δυνατότητες για να πάει καλά στο πρώην UEFA φυσικά και έχει, ενώ θα τις αυξήσει με την κατάλληλη ενίσχυση, καθώς και με την επιστροφή παικτών που αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμών, όπως ο Σιόβας…
*Πηγή:gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: