Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Φινάλε «θρίλερ»

Την έκτη και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa league θα κριθεί ποιες εκ των Τορίνο, Μπριζ και Ελσίνκι, θα είναι οι δυο ομάδες του δεύτερου γκρουπ που θα προκριθούν στους «32».

Φινάλε «θρίλερ»
Η Τορίνο και η Μπριζ ήρθαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στο «Ντέλε Αλπι», στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής και εξακολουθούν να έχουν προβάδισμα για την πρόκριση, όμως το 2-1 της Ελσίνκι στις καθυστερήσεις επί της Κοπεγχάγης την κρατά «ζωντανή» και αφήνει οριστικά εκτός συνέχειας τους Δανούς.

Τορίνο-Κλαμπ Μπριζ 0-0

Οι δυο ομάδες μπήκαν δυνατά από την αρχή της αναμέτρησης και προσπάθησαν να δημιουργήσουν κάποιες ευκαιρίες μπροστά στις δυο εστίες. Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο, η «γκρανάτα» πήρε την πρωτοβουλία και άρχισε να πιέζει την εστία των Βέλγων και να δημιουργεί ευκαιρίες μπροστά στον Ράιαν. Οι φιναλίστ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1978 έβγαιναν σε αντεπιθέσεις και δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες, χωρίς να αλλάξει τίποτα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Ιταλοί άρχισαν να πιέζουν μετά το 50’ την αντίπαλη εστία, χωρίς να καταφέρουν να σκοράρουν. Ο τεχνικός της Μπριζ προέβη σε αλλαγές για να κρατήσει το αποτέλεσμα, όμως η πίεση της «γκρανάτα» φαινόταν ως γινόταν πιο ανυπόφορη. Οι αλλαγές της ιταλικής ομάδας την έκαναν πιο απειλητική, όμως η μπάλα δεν μπήκε ποτέ στα βελγικά δίχτυα.

Ελσίνκι-Κοπεγχάγη 2-1

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν επιθετικά και δημιούργησαν ευκαιρίες μπροστά στις αντίπαλες εστίες, δείχνοντας αποφασισμένες για τους τρεις βαθμούς. Όμως, στο 29’ οι Φινλανδοί άνοιξαν το σκορ, όταν ο Βαϊρίνεν σούταρε, απέκρουσε ασθενώς ο Αντερσεν και ο Μπάα πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 1-0. Μετά το αρχικό σοκ, οι Δανοί βγήκαν μπροστά και έχασαν κάποιες ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Ντόμπλας, χωρίς να αλλάξει κάτι μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να πιέζουν από την αρχή και να χάνουν κάποιες ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν, όμως έπεσαν πάνω και στον Ντόμπλας, που έσωσε σε πολλές περιπτώσεις την εστία του. Οι δυο προπονητές προσπάθησαν να αλλάξουν την κατάσταση με τις αλλαγές που πραγματοποίησαν, όμως οι Δανοί είχαν εγκατασταθεί μόνιμα στην περιοχή των γηπεδούχων. Τελικά, οι προσπάθειες τους «καρποφόρησαν» στο 90’, όταν ο Νίλσον βρέθηκε μέσα στην περιοχή και ισοφάρισε. Όμως, στο 93’ ο Κάντζι έκανε το 2-1 μέσα από την περιοχή και έδωσε τη νίκη στην Ελσίνκι σε ένα από τα πιο απίστευτα φινάλε της φετινής σεζόν.



Αναλυτικά, τα αποτελέσματα:


Τορίνο-Κλαμπ Μπριζ 0-0

Ελσίνκι-Κοπεγχάγη 2-1
(29' Μπάα, 93' Κάντζι-93' Νίλσον)


Βαθμολογία:

Κλαμπ Μπριζ 9
Τορίνο 8
Ελσίνκι 6
Κοπεγχάγη 4


Τελευταία αγωνιστική (11/12):

Κλαμπ Μπριζ-Ελσίνκι (22:05)
Κοπεγχάγη-Τορίνο (22:05) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: