Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Όχι δάκρυα!!

Παραλίγο να... τρελάνει ξανά όλη την Ευρώπη! Ο Αστέρας Τρίπολης πάλεψε σαν «θηρίο» για νέα μεγάλη υπέρβαση, όμως δεν έκανε την ολική ανατροπή και το 2-2 με την Μπεσίκτας τον άφησε εκτός συνέχειας.

Όχι δάκρυα!
Με ψηλά το κεφάλι -και κάτι πολύ παραπάνω- έπεσε ο Αστέρας Τρίπολης!

Οι Αρκάδες ήταν έτοιμοι να τρελάνουν τους πάντες και τα πάντα -όταν βρέθηκαν να χάνουν με δύο γκολ- ωστόσο η ολική ανατροπή δεν ήρθε ποτέ απέναντι στην Μπεσίκτας και το 2-2 τους έκοψε τα όνειρα για συνέχεια στο ευρωπαϊκό ταξίδι, το οποίο ξεκίνησε νωρίς το καλοκαίρι.

Οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη, που ήθελαν μόνο νίκη για να μείνουν «ζωντανοί» στο κυνήγι της πρόκρισης την τελευταία αγωνιστική, βρέθηκαν να χάνουν (15’ Μπα, 60’ Τόρε) απ’ τους Τούρκους, έβγαλαν… ελληνική ψυχή, όμως τα δύο τέρματα από Μπαράλες και Πάρα δεν ήταν αρκετά για να πάνε στο Βελιγράδι και να τα παίξουν όλα για όλα.

Έτσι, οι φιλοξενούμενοι παρέα με την Τότεναμ (που νίκησε 1-0 την Παρτιζάν) πέρασαν και μαθηματικά στην επόμενη φάση.

Η βαθμολογία του τρίτου ομίλου (5 αγώνες):

Τότεναμ 11 (9-3)
Μπεσίκτας 9 (10-5)
Αστέρας Τρίπολης 5 (7-10)
Παρτιζάν 2 (1-9)

Η επόμενη (6η) αγωνιστική (11/12):

Παρτιζάν-Αστέρας Τρίπολης
Μπεσίκτας-Τότεναμ


Το ματς:

Ένα απ’ τα πολλά κλισέ, λέει πως «στα μεγάλα παιχνίδια χρειάζεσαι και τύχη». Ε, λοιπόν δεν χρειάστηκε παρά να περάσουν πέντε λεπτά για να το καταλάβει ο Αστέρας Τρίπολης (με το δοκάρι του Νίκο στο 5’)! Κι ενώ στέκονταν καλά στο ματς οι Αρκάδες, σιγά-σιγά η Μπεσίκτας άρχισε να παίρνει τα πάνω της. Να βγάζει την ανωτερότητά της, να στέλνει… μηνύματα. Σε ένα απ’ αυτά, η άμυνα των γηπεδούχων αντέδρασε πολύ άσχημα, ο «εκστασιασμένος» το τελευταίο διάστημα, Μπα, δε μπορούσε να μην «τιμωρήσει» και αφύλαχτος στο 15’ έγραψε το 0-1.

Η εικόνα της ελληνικής ομάδας είχε επηρεαστεί απ’ την εξέλιξη του ματς (χρειαζόταν μόνο νίκη). Δεν υπήρχε η απαιτούμενη ηρεμία (δεδομένου και του χρόνου που απέμενε), οι Αρκάδες βγήκαν πολύ μπροστά και θα μπορούσαν αυτή την προώθησή τους να την πληρώσουν στις «φαρμακερές» αντεπιθέσεις των αντιπάλων τους. Κι αν οι Μπα (κυρίως) και Σόσα ήταν πιο συγκεντρωμένοι στο τελικό σουτ, ίσως να υπήρχε μεγαλύτερο «δράμα». Προς το φινάλε του πρώτου μέρους, οι παίκτες του Βεργέτη ξαναπήραν τα πάνω τους, ανέβασαν εν μέρει στροφές μετά το ημίωρο, αλλά το 0-1 δεν άλλαξε (δίχως την μεγάλη φάση).

inner

Με το… καλημέρα, έριξε νέο επιθετικό (με την είσοδο του Μπαράλες) στο ματς ο Αστέρας. Δεν είχε άλλωστε να χάσει τίποτα (μα τίποτα). Και με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, φάνηκε να μπαίνει οριστική «ταφόπλακα» στα όνειρα του Αστέρα για συνέχεια στο… ευρωπαϊκό ταξίδι. Όταν ο Γκοϊάν ανέτρεψε τον Σαχάν κι ο Τόρε απ’ την άσπρη βούλα έκανε το 2-0 για τους Τούρκους. Πλέον χρειαζόταν ένα θαύμα. Να γίνει η ολική ανατροπή. Σάμπως, όμως, ο Αστέρας δεν μας έχει συνηθίσει φέτος σε τέτοιες «τρέλες»;

Παρά τις… καρέκλες που έριχνε, στο 72’ ο κόσμος «ζεστάθηκε» για τα καλά. Για τα πολύ καλά, όταν ο Μπαράλες μείωσε με κοντινή κεφαλιά (1-2) και έδωσε… αέρα ζωής. Και στο… καπάκι, ο Χάτσχινσον έδωσε ακόμα μεγαλύτερες ελπίδες για το «μπαμ» όταν για «χαζό» λόγο (διαμαρτυρία) άφησε τους φιλοξενούμενους με δέκα παίκτες. Το είχαν βάλει σκοπό της ζωής τους οι Αρκάδες να μην παραδοθούν με τίποτα. Να παλέψουν μέχρι τελικής πτώσεως. Και επιβεβαιώθηκε αυτό στο 82’ όταν -με δόση τύχης- ο Πάρα χρίστηκε σκόρερ (μετά από σουτ του Μπακασέτα) και πλέον η ελληνική ομάδα ήθελε ένα γκολ. Ένα γκολ που θα κρατούσε ζωντανό το όνειρο. Ένα γκολ που θα «τρέλαινε» κόσμο και… κοσμάκι! Ένα γκολ, όμως, που δυστυχώς δεν ήρθε ποτέ (παρά την μεγάλη φάση του Νίκο) και έτσι με το 2-2 ο Αστέρας θα παίξει για την «μαγκιά» του και μην έχοντας βαθμολογικό κίνητρο στο τελευταίο ματς των ομίλων.

inner

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Παντελιάδης, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Κουρμπέλης (62’ Ουσέρο), Μάσα, Νίκο (77’ Μπακασέτας), Γιαννιώτας (46’ Μπαράλες), Πάρα.

Μπεσίκτας (Μπίλιτς): Γκιονέν, Κουρτουλούς, Μότα, Γκιουλούμ, Φράνκο, Κάβλακ, Χάτσχινσον, Τερέ (86' Γιουσάλ), Σόσα, Σαχάν (64΄Κογιουνλού), Ντε Μπα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: