Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Ευεργετικό «ξεγύμνωμα» και Καββαδάς…!!

Πολλές φορές οι νίκες γίνονται «καμουφλάζ». Καλύπτουν με μαεστρικό τρόπο εμφανείς αδυναμίες, δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις και ενίοτε φέρνουν εφησυχασμό.

Ευεργετικό «ξεγύμνωμα» και Καββαδάς…
Γράφει ο Νίκος Βαγγέλης.
Πέρυσι ο Ολυμπιακός τελείωσε την φάση των ομίλων με 10-0, όμως στο ΤΟΠ-16 οι ήττες έγιναν μαζεμένες και έτσι έπεσε στα… νύχια της Ρεάλ Μαδρίτης με μειονέκτημα έδρας. Φέτος, το προειδοποιητικό «καμπανάκι» ήρθε πιο νωρίς.

Για να τα λέμε όλα, η Λαμποράλ Κούτσα ξεγύμνωσε τον ανήμπορο να αντιδράσει Ολυμπιακό. Τον ανάγκασε σε όλο το παιχνίδι να αποδεχτεί τον ρόλο του κομπάρσου, επιβάλλοντας τον ρυθμό της και αναγκάζοντάς τον να ακολουθεί. Τον πήγε, όμως, μερικά βήματα πίσω ή όχι; Γνώμη μας είναι πως αν οι Πειραιώτες πάρουν το μάθημά τους, οι συντριβή θα αποδειχθεί ευεργετική. Πολύ απλά γιατί καλύτερα που ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είδε τα «χοντρά» λάθη, παρά μετά, όπου καμία ήττα δεν συγχωρείται…
Κάποιοι λένε πως στα προηγούμενα παιχνίδια δεν φαίνονταν οι μεγάλες απουσίες που υπάρχουν… Μήπως δεν έχουν και τόσο δίκιο; Τι, δηλαδή; Μια νίκη θα μας κάνει τυφλούς; Είχε ο Ολυμπιακός στα προηγούμενα ματς το post-up του Γιώργου Πρίντεζη, το «φαρμακερό» σουτ του Ματ Λοτζέσκι ή την ενέργεια της «καλαθομηχανής» που ακούει στ” όνομα Ιωάννης Παπαπέτρου; ΟΧΙ! Αλλά τώρα τις ανακάλυψαν!
Ο Ντάρντεν ήταν ο μοναδικός καθαρόαιμος σμολ φόργουορντ και παρότι η απόδοσή του ήταν κακή, ο Σφαιρόπουλος τον κράτησε μέσα 31 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα. Περισσότερα από κάθε άλλον συμπαίκτη του! Μήπως ξαφνικά ο Μάντζαρης ή ο Λαφαγιέτ έγιναν ξαφνικά «τριάρια»; Για να συνέλθουμε λίγο. Τα περιφερειακά σχήματα του Σφαιρόπουλου βασίζονται ως επί το πλείστον σε αλχημείες. Παράλληλα, προσπαθεί να περάσει την φιλοσοφία του, όμως με τις συνθήκες που υπάρχουν τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.
Όσο για την ρακέτα; Ο Δημήτρης Αγραβάνης ήταν μαχητικός, αλλά λιγότερο συγκεντρωμένος από τις προηγούμενες φορές, ενώ ο Μπρεντ Πέτγουεϊ μετριότατος στην άμυνα και εντελώς ακίνδυνος επιθετικά. Ο Μπράιαντ Ντάνστον έκανε ένα καλό ξέσπασμα 5-6 λεπτών στο πρώτο ημίχρονο και στη συνέχεια εξαφανίστηκε, τη στιγμή που ο Οθέλο Χάντερ ήταν… αλλού και μοναδικό κέρδος, έστω και αν δεν εντυπωσίασε ήταν ο Βασιλης Καββαδάς.
Ο 23χρονος σέντερ βγήκε από την ναφθαλίνη και ανταποκρίθηκε άριστα στον ρόλο του. Πρώτα απ” όλα, «έσβησε» τον Μίρζα Μπέγκιτς που είχε κάνει πάρτι κοντά στο καλάθι με αντίπαλο τον Χάντερ και παράλληλα κατάφερε να βγάλει ενέργεια, πάθος και τσαγανό στο παιχνίδι του, βοηθώντας την υπόλοιπη ομάδα. Στα hedge-out του ήταν δυναμικός και αποφασιστικός, μάζεψε και 5 ριμπάουντ, όμως έχασε δύο εύκολα καλάθια, τα οποία θα… βάλει στη συνέχεια αν συνεχίσει να παίρνει ευκαιρίες, καθώς αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για την ομάδα του Πειραιά.
Η αλήθεια βρίσκεται πολλές φορές κάπου στη μέση. Ο Ολυμπιακός πλήρης δεν υπήρχε περίπτωση να έχει αυτή την εικόνα στην «Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα». Ούτε λέμε πως θα έκανε ό,τι ήθελε πάνω στο παρκέ, αλλά σίγουρα θα είχε περισσότερες λύσεις, πέραν της μόνιμης του εξαιρετικού Βασίλη Σπανούλη. Δεν βγαίνει η χρονιά με 8-9 παίκτες και με μερικούς βασικούς να βρίσκονται διαρκώς στον κόσμο τους… O Σφαιρόπουλος βλέπει, αξιολογεί και όταν έρθει η ώρα θα πάρει τις αποφάσεις που πρέπει.

Πηγή:superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: