Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Παπαπέτρου, ο Αντετοκούνμπο και οι… διάδοχοι!!

Η αποχώρηση του Στράτου Περπέρογλου για την Αναντολού Εφές άνοιξε σημαντικό «χώρο» στη θέση του βασικού σμολ φόργουορντ στον Ολυμπιακό και το αρχικό πλάνο έφερνε σε πρωταγωνιστικό ρόλο τον εξαιρετικά ταλαντούχο, Ιωάννη Παπαπέτρου, που μαζί με τον Τρεμέλ Ντάρντεν θα επωμίζονταν σχεδόν όλο το βάρος, με τον Ματ Λοτζέσκι να παίζει περισσότερο στο «2».

Ο Παπαπέτρου, ο Αντετοκούνμπο και οι… διάδοχοι!
Γράφει ο Νίκος Βαγγέλης

Έλα, όμως, που οι ανατροπές είναι μέσα στη ζωή…
Ο διεθνής φόργουορντ τραυματίστηκε σοβαρά και χάνει σημαντικό έδαφος, καθώς θα επιστρέψει στη δράση λίγο πριν «δύσει» το 2014. Η επιστροφή του οριοθετείται με την έλευση του Δεκέμβρη και σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε να προστεθεί και το σοκ με τον Ντάρντεν, ο οποίος τέθηκε νοκ άουτ για έναν μήνα με ρωγμώδες κάταγμα 4ου μετακαρπίου και κάταγμα 1ης φάλαγγας μέσου δακτύλου στο δεξί χέρι. Πώς ο Γιώργος Μπαρτζώκας να μην αποκτήσει «πονοκέφαλο» και μάλιστα διπλό…;
Το βασικό ερώτημα που τίθεται είναι γιατί δεν κάνει μεταγραφή, από τη στιγμή που έχει μείνει σχεδόν ακάλυπτος στα «τριάρια» και μοναδικός ετοιμοπόλεμος είναι ο Λοτζέσκι… Μα πού να βρει Έλληνα παίκτη σε αυτή τη θέση από τη στιγμή που δεν έχει το δικαίωμα να αποκτήσει Αμερικανό ή κοινοτικό;
Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είναι ο μοναδικός που ίσως να μπορούσε να φορέσει μια τόσο «βαριά» φανέλα, κι ας μην μοιάζει το στυλ παιχνιδιού του με τους Παπαπέτρου και Ντάρντεν. Αλλά κι αυτός δεν είναι διαθέσιμος, καθώς κυνηγάει με ιδιαίτερο ζήλο το… American Dream, μέσω των Νιου Γιορκ Νικς.
Η ουσία είναι μία. Αν ήταν τραυματίας μόνο ο Παπαπέτρου κάπως θα βρισκόταν η άκρη. Τώρα, όμως, δεν υπάρχει ουσιαστικά κανένας. Οπότε οι δρόμοι είναι δύο. Είτε αλλάζει προσωρινά τον Ντάρντεν, αποκτώντας ξένο με μηνιαίο συμβόλαιο (έχει διαψευστεί κατηγορηματικά από την ΚΑΕ), είτε μένει ως έχει και καλύπτει το κενό εκ των έσω.
Προαναφέραμε πως ο Λοτζέσκι θα ανέβει ξανά στο «3». Από εκεί και πέρα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα χρειαστεί να επιστρατεύσει σχήματα με τρία γκαρντ, έχοντας αρκετά ψηλά κορμιά στην περιφέρειά του, όπως ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο Δημήτρης Κατσίβελης και ο Ανδρέας Χριστοδούλου.
Υπό συνθήκες, εκεί μπορεί να παίξει και ο Πρίντεζης, κάτι που έχει κάνει κατά το παρελθόν και στην Εθνική, δημιουργώντας βέβαια έτσι ένα πιο «βαρύ» σχήμα, που θα εκμεταλλεύεται σε μεγάλο βαθμό το post-up παιχνίδι του 29χρονου παίκτη. Υπόθεση αυτή, αλλά διόλου απίθανο να λάβει σάρκα και οστά κατά διαστήματα, εφόσον βέβαια δεν γίνει μεταγραφή.
Ο Μπαρτζώκας πάντως δεν προτίθεται να «πουλήσει» τους δύο τραυματίες και μόλις επιστρέψουν θα μπουν κανονικά στην ομάδα. Εξάλλου, οι τίτλοι θα κριθούν μετά από την έλευση του 2015.
Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: