Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Γκάλης και... φουτμπαλέρα!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τον τεράστιο Νίκο Γκάλη, αλλά και τον “Γκάλη” της... φουτμπαλέρας!
Το...ΣΚ που ξεκίνησε εδώ και λίγες ώρες φιλοξενείται στην Μητρόπολη του Ελληνικού μπάσκετ, την Θεσσαλονίκη ένα τουρνουά που κάνει φέτος την εμφάνισή του, αλλά σε κάθε περίπτωση αναμένεται να εξελιχθεί σε θεσμό και μάλιστα με την σφραγίδα της FIBA.
ADVERTISEMENT
To Νick Galis Cup με την συμμετοχή του ΑΡΗ, του Παναθηναικού, της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και της Μπάνβιτ είναι γεγονός και θα συγκεντρώσει στην σάλα Νίκος Γκάλης, δίπλα στους 21 τίτλους του Αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ και ακόμα 116!!! Μεγαθήρια στην κυριολεξία του ευρωπαικού μπάσκετ με τον Παναθηναικό στην ουσία να έχει διαδεχθεί τον ΑΡΗ στην συλλογή τίτλων και την ρώσικη αρκούδα να λειτουργεί ως...μονοπώλιο στην Ρωσία, όπως δηλαδή και ο ΑΡΗΣ την δεκαετία του 80.
Όταν δηλαδή ο Γκάλης, ο Γιαννάκης, ο Φιλίππου και τα άλλα παιδιά έμπαιναν κάθε Πέμπτη βράδυ στα σπίτια όλων των Ελλήνων φιλάθλων ανεξάρτητα από οπαδικές προτιμήσεις. Ο ΑΡΗΣ εκείνης της εποχής είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ελληνική ομάδα που έτυχε καθολικής αποδοχής και αναγνώρισης από όλο το φίλαθλο κοινό της Ελλάδας με μοναδική ίσως εξαίρεση τους φίλους του συμπολίτη που για ευνόητους λόγους στήριζαν την ανάπτυξη των κινηματογράφων που βέβαια αναγκάστηκαν κάθε Πέμπτη να καθιερώσουν μειωμένο εισιτήριο.
Το κακό για αυτούς είναι ότι έπρεπε να την βγάζουν με πατατάκια και την όποια ταινία έδειχνε το “Αριστοτέλειον” ή η “Βακούρα” αφού δεν υπήρχαν οι σημερινοί πολυχώροι, ενώ εμείς έχουμε στην διάθεσή μας πέρα από τον καναπέ, την πίτσα, την μπύρα, αλλά και καμιά 300 άλλα ματς να σούμε στην συνδρομητική τηλεόραση.
Τότε έβλεπες ΜΟΝΟ ΑΡΗ! Ο...κύριος υπεύθυνος για αυτό ήταν ο μεγάλος, ο τεράστιος, ο ανυπέρβλητος Νίκος Γκάλης. Πέρσι αποκαταστάθηκε μία αδικία, αλλά όσοι προσπαθούν να διαβάλουν τις σχέσεις του με τον σύλλογο που μεγαλούργησε, έκαναν μία τρύπα στο νερό. “Εδώ είναι το σπίτι μου, εσείς είστε η οικογένειά μου”, είπε ο θεός του ελληνικού μπάσκετ.
Και σήμερα θα θυμηθούμε τα παλιά: “Και εσύ Γιαννάκη, πάρτους τα μυαλά και συ Γκάλη...”, “Με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, τον Φιλίππου και τα άλλα παιδιά”, αλλά πάνω από όλα το “ΑΡΗ ΘΥΜΙΣΟΥ πριν λίγα χρόνια μέσα στα ευρωπαικά σαλόνια...”
Το μπάσκετ τον έχει βρει τον δρόμο του και αυτό οφείλεται από την μία στους ανθρώπους που με συγκεκριμένο πλάνο και σχέδιο πέτυχαν αρχικά να το σώσουν από την διάλυση, να το βάλλουν στον ίσιο δρόμο, να πετύχουν την έναρξη της εξυγίανσης- και αυτό οφείλει όλος ο Αρειανός κόσμος να τους το πιστώσει και αναγνωρίσει- και πλέον φυσικά και να τους κρίνει αν θα πετύχουν και την αγωνιστική αναγέννηση του τμήματος.
Ότι δηλαδή δεν πέτυχε κανείς ως τώρα στο ποδόσφαιρο και θεωρώ ότι δυο είναι οι λόγοι. Καταρχήν η στοχευμένη-στημένη και προς εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων αντιπολίτευση που δεν υπήρξε στο μπάσκετ. Αντιπολίτευση όλων προς όποιον ήταν... κυβέρνηση. Με μίρλα, γκρίνια, λάσπη, παρεμβάσεις προς πάσα κατεύθυνση σε ένα ανελέητο παιχνίδι εξουσίας με στόχο την...εξουσία. Τελικά όλοι όσοι απαξίωναν, υποβάθμιζαν και καθημερινά πλήγωναν τον ΑΡΗ για να τον πάρουν στα χέρια τους, κατάφεραν να του πετύχουν τέτοια χτυπήματα που μας άφησε για την Γ εθνική.
Ακόμα και εκεί όμως τα...συμφέροντα είναι πολλά. Ο ΑΡΗΣ μέσα σε 5 μέρες... έφερε 150.000, σκεφτείτε σε ένα χρόνο, χωρίς χρέη και με τις προοπτικές της επόμενης σεζόν, αλλά πάνω από όλα της επιστροφής στην Λίγκα καθαρός.
Ευτυχώς η... τελευταία αναταραχή κράτησε μόλις μία μέρα γιατί οι Ισπανοί “επενδυτές” μια εβδομάδα μετά την περίφημη συνάντηση, ήρθαν Θεσσαλονίκη, αλλά εγγυητική δεν είχαν μαζί τους. Προσωπικά θεωρώ ότι θα ήταν καλό, αν κάποιος έχει...χρήμα και διάθεση πρώτα να παρουσιάζει το χρήμα, για να μας φτιάξει την διάθεση. Διαφορετικά ας αφήσουμε άπαντες τον άνθρωπο που πήρε τις τύχες της ομάδας από τον ΑΣ, να κάνει την προσπάθειά του για να ανέβει η ομάδα. Και ο Γαλανός θα κριθεί, αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει άπαντες να του δώσουμε το δικαίωμα να υλοποιήσει όσο έχει υποσχεθεί.
Από κει και πέρα για να...επιστρέψω στις διαφορετικές συνθήκες της...φουτμπαλέρας- όπως αποκαλεί ο προπονητής μου πριν από 23 χρόνια στο καμπ της Βοστώνης Γιωργής Μπουσβάρος- το ποδόσφαιρο θα πρέπει να βρεθεί ο... ποδοσφαιρικός Γκάλης. Μέχρι τώρα δεν υπήρχε για να μπει ένα στοπ σε όλους αυτούς τους...παρτάκηδες που νόμιζαν ότι ο ΑΡΗΣ ανήκει στον εαυτό τους.
Ένας άνθρωπος που άπαντες θα τον σέβονται, άπαντες θα σκέφτονται πριν να πουν το οτιδήποτε, άπαντες θα στέκονται προσοχή. Προσωπικά νομίζω ότι μόνο ο...ορίτζιναλ Γκάλης μπορεί να το κάνει αυτό, οπότε για να φύγει η...λέρα και να μείνει μόνο το φούτμπολ καταρχήν πρέπει ο σύλλογος να ανακτήσει την αξιοπιστία του (και αυτό καλείται να το πετύχει ο Γιώργος Γαλανός) και στην συνέχεια ο “Γκάλης” να είναι το πρόσωπο που όλοι περιμένουν για το ποδόσφαιρο. ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: