Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

«Πολύ δύσκολος αντίπαλος ο Ολυμπιακός»

Στις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει η Βέροια στην αναμέτρηση απέναντι στον Ολυμπιακό αναφέρθηκε ο Χουάν Κάρλος Γρανέρο. «Δίκαια νίκησαν την Ατλέτικο», είπε ο τεχνικός της ομάδας της Ημαθίας.

«Πολύ δύσκολος αντίπαλος ο Ολυμπιακός»
Ιδιαίτερα δύσκολη χαρακτήρισε την αποστολή της Βέροιας, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, απέναντι στον Ολυμπιακό ο Χουάν Κάρλος Γρανέρο. Ο τεχνικός της «βασίλισσας του Βορρά», μιλώντας στη Nova, χαρακτήρισε απόλυτα δίκαιη την επικράτηση των «ερυθρόλευκων» επί της Ατλέτικο Μαδρίτης ενώ παράλληλα έριξε τους τόνους έπειτα από το θετικό ξεκίνημα της ομάδας του στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη Nova:

Για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ατλέτικο:

«Μια νίκη την οποία πιστεύω τη δούλεψε πάρα ο Ολυμπιακός, την άξιζε ο Ολυμπιακός, ήταν πάρα πολύ καλά διαβασμένος συν το γεγονός ότι με ξάφνιασε ότι ο Ολυμπιακός βγήκε στο γήπεδο να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες ενός αγώνα με ακριβώς τα ίδια εφόδια, τα οποία παίζει τα παιχνίδια της η Ατλέτικο Μαδρίτης. Επομένως ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, ένα καλό παιχνίδι, άξιζε, δίκαιος νικητής σ' αυτό το παιχνίδι. Πιστεύω ότι τους απάντησε με τα ίδια όπλα».
Για το ποια ήταν τα όπλα του Ολυμπιακού:

«Η ομάδα του Τσόλο αυτή τη στιγμή έχει μια συγκεκριμένη ταυτότητα. Η Ατλέτικο είναι μια ομάδα, η οποία πλέον παίζει ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο, ένα σκληρό ποδόσφαιρο, σου κάνει δύσκολο το παιχνίδι, σου φέρνει συνεχώς εμπόδια κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, σε κάνει να μη νιώθεις άνετα μες στον αγωνιστικό χώρο, σε πιέζει, σε φθείρει, σε φέρνει στα δικά σου τα όρια διαρκώς μέχρι να σε εξαντλήσει. Επομένως αν δεν πας κι εσύ σε ένα τέτοιο είδος παιχνιδιού κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, είναι πάρα πολύ δύσκολο να τη νικήσεις».
Για το αν περίμενε ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει:

«Γιατί όχι; Το περίμενα. Όλοι γνωρίζουμε τον Ολυμπιακό, γνωρίζουμε την ποιότητα που έχει σαν ποδοσφαιριστές, γνωρίζουμε την ομάδα που έχει χτίσει, γνωρίζουμε ότι έχει ένα πάρα πολύ καλό προπονητικό επιτελείο, επομένως έπρεπε να διεκδικήσει κι αυτός με τις δικές του αξιώσεις το συγκεκριμένο παιχνίδι, όπως και το έκανε. Ο Ολυμπιακός ήξερε να αγωνιστεί πάρα πολύ σωστά, ο Ολυμπιακός ήξερε πότε πρέπει να κρατήσει την κατοχή της μπάλας, ήξερε πότε πρέπει να αμυνθεί, ήξερε πότε πρέπει να επιτεθεί, ήξερε πως μπορούσε να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες που μπορούσε να του φέρει η Ατλέτικο Μαδρίτης συν το γεγονός ότι χτύπησε την Ατλέτικο στο δυνατό της σημείο. Στα στημένα, εκεί χτύπησε κι άμα δούμε και το πρώτο γκολ που πέτυχε με το κόρνερ, ήταν ένα εκπληκτικό γκολ, πάρα πολύ δουλεμένο στην προπόνηση».

Για το αν είναι η πρώτη φορά που θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Μίτσελ:

«Όχι δεν τον έχω αντιμετωπίσει σαν προπονητής. Δε θυμάμαι τώρα αν σαν παίκτης, όταν ήμουν εγώ στη Βαλένθια κι αυτός στη Ρεάλ. Πιστεύω ότι έχουμε κάνει κάποια σαν αντίπαλοι, αλλά σαν προπονητές θα' ναι η πρώτη φορά».


Για το αν είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για τη Βέροια:

«Ναι, ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας. Ένα περίπλοκο παιχνίδι για μας, όπου εμείς πρέπει να κατέβουμε κατάλληλα προετοιμασμένοι, εμείς πρέπει να κάνουμε το δικό μας τέλειο παιχνίδι και από εκεί και πέρα κάποιοι αστάθμητοι παράγοντες που υπάρχουν πάντα στο ποδόσφαιρο να φέρουν και τον Ολυμπιακό στην κακή του βραδιά».

Για το αν η Βέροια πρέπει να προσέξει τις αρχές των δύο ημιχρόνων:

«Θα είναι ένα παιχνίδι, όπως είπα, για μας πολύ δύσκολο. Από εκεί και πέρα δε γνωρίζω κανέναν προπονητή στον κόσμο, έτσι κι εγώ, ο οποίος κατεβαίνει σ' ένα παιχνίδι για να χάσει ή να μην πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Εμείς κατεβαίνουμε, λοιπόν, για να κάνουμε με τις δικές μας αξιώσεις, είμαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι, θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο απ' αυτό το παιχνίδι, θα προσπαθήσουμε να στηριχτούμε σ' αυτά τα οποία έχουμε κάνει καλά στις τρεις πρώτες αγωνιστικές για να διεκδικήσουμε κι εμείς ό,τι μας αντιστοιχεί απ' το συγκεκριμένο παιχνίδι. Από εκεί και πέρα όσον αφορά αυτό το οποίο τοποθετήθηκες, πιστεύω ότι θα' ναι πολύ σημαντικό να μείνουμε συγκεντρωμένοι στις αρχές του πρώτου ημιχρόνου, στη μέση του πρώτου ημιχρόνου, στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, στις αρχές του δευτέρου και μέχρι το τέλος».

Για το ότι η Βέροια θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό ως πρωτοπόρος:

«Ναι, είναι κάτι το οποίο μας χαροποιεί ιδιαίτερα, αλλά μας χαροποιεί ιδιαίτερα πως ήρθαν αυτές οι νίκες, μας χαροποιεί ιδιαίτερα οι καθημερινές προπονήσεις που κάνουμε, μας χαροποιεί ιδιαίτερα ο τρόπος με τον οποίο σιγά-σιγά αρχίζουμε και βρισκόμαστε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και επομένως, όπως είπα πριν, κατεβαίνουμε για να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο, είμαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι, πατάμε καλά στα πόδια μας, παραμένουμε ταπεινοί, συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά και πηγαίνουμε εκεί ως πρωτοπόροι, αλλά αυτό που πηγαίνουμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε το δικό μας το καλό το πρόσωπο για να διασκεδάσουμε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι που περιμένουμε να γίνει. Αλλά, πάνω απ' όλα, ταπεινότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: