Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Para-normal activity!!

Στην καριέρα του προκάλεσε μόνο ένα επεισόδιο. Με κάποιο τρόπο, όμως, πάντα ήταν μάρτυρας επεισοδίων. Ο Φακούντο Πάρα έχει μερικές περίεργες ιστορίες να διηγηθεί…
«Μια χαρά παιδί είναι. Πλέον, έχει ωριμάσει». Ο Γιώργο Δώνης έχει πολλά να σκεφτεί αυτές τις μέρες. Η εμφάνιση του ΑΠΟΕΛ στην Βαρκελώνη σαφώς και ήταν ενθαρρυντική για το μέλλον, όμως η κυπριακή ομάδα κάνει πρωταθλητισμό και δεν έχει περιθώριο να μένει στο χθες. Ίσως μέσα στις τόσες σκέψεις του, να βρήκε λίγο χρόνο να παρακολουθήσει το ματς του Αστέρα στην Τουρκία. Είναι, άλλωστε, γνωστό το κόλλημα που έχει με το ποδόσφαιρο και μια ελληνική ομάδα, σε συνδυασμό με έναν πρώην παίκτη του αποτελούσαν ελκυστικό προϊόν. Ο νυν τεχνικός του ΑΠΟΕΛ ήταν από τους πρώτους που κλήθηκαν να μιλήσουν τον Αύγουστο για τον Φακούντο Πάρα. Ήταν δική του εισήγηση το καλοκαίρι του 2007 για τη Λάρισα, όταν ο Αργεντινός έπαιζε ακόμα στην Τσακαρίτα κι έψαχνε μια πρόκληση στα 22 του χρόνια!
ADVERTISEMENT
Η πρώτη εμπειρία δεν ήταν η καλύτερη για τον ίδιο, αλλά μάλλον και για τον προπονητή του, όταν έμαθε τα μαντάτα και ενδεχομένως αντίκρισε το θέαμα. «Παίζαμε με την Έβερτον στην Αγγλία. Ο προπονητής με έβαλε να μαρκάρω τον Πιενάρ, έναν ποδοσφαιριστή από τη Νότιο Αφρική, που σχεδόν πετάει όταν τρέχει. Λίγο μετά το ημίχρονο με έκανε αλλαγή. Τρελάθηκα! Έστειλα όλους τους Άγγλους να «πάνε να γαμ…» κι έσπασα ένα τζακούζι στα αποδυτήρια». Όχι και το καλύτερο παιδί μάλλον… «Ο προπονητής με απείλησε ότι θα με στείλει πίσω στην Αργεντινή. Δεν ήθελα να παίζω στο κέντρο κι ευτυχώς με τον καιρό πήρα τη δουλειά που ήθελα, μπροστά στην επίθεση». 
Ξύλο στα αποδυτήρια!
Οι ιστορίες για… αγρίους του Φακούντο Πάρα δεν τελειώνουν με ένα τζακούζι στα αποδυτήρια της Έβερτον. Έχει να διηγείται για τις απειλές των Κολομβιανών ότι θα του σπάσουν τα πόδια αν βάλει γκολ, αλλά και το επεισόδιο στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα της Ιντεπεντιέντε με την Ατλέτικο Πενιαρόλ. Η ομάδα της Αργεντινής είχε κερδίσει το ματς με 3-0, όμως μετά το τέλος ο Ντιέγκο Αλόνσο Ροντρίγκεζ, ένας επιθετικός γυρολόγος, που ήταν τότε στο τέλος της καριέρας του και ο Ντάριο Ροντρίγκεζ, ένας σκληρός αμυντικός που συνεχίζει να παίζει στην ίδια ομάδα παρότι έχει κλείσει τα 40 του χρόνια, έψαχναν στα αποδυτήρια τον Πάρα.
Ο Φακούντο έμοιαζε με το θύμα στην υπόθεση. Τουλάχιστον, στην αρχή! Δέχτηκε πρώτα μια γροθιά στο στομάχι και απάντησε με μπουνιά στο πρόσωπο! «Ήμουν στα αποδυτήρια και μου ζήτησαν να βγω έξω. Στην αρχή νόμιζα πως ήταν για να διευθετηθεί το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί στο γήπεδο. Μου είπαν να βάλω παπούτσια και να πάω να δώσουμε τα χέρια. Μόλις βγήκα έξω με άρπαξαν από το χέρι και τον ώμο και μου έριξαν γροθιά. Δεν ήμουν ποτέ ο τύπος που τσακώνεται. Απογοητεύτηκα γιατί ο Ντάριο είναι 36 χρονών και δεν έχει μάθει τίποτα. Εγώ στα 25 μου έχω καταλάβει ότι είναι απλά ποδόσφαιρο και δεν υπάρχει λόγος να τσακωνόμαστε».
Η εφημερίδα που έγραφε το ρεπορτάζ το 2011, σημείωνε πως οι έτεροι πρωταγωνιστές του συμβάντος δεν ήταν δυνατόν να βρεθούν για να γίνει κάποιο σχόλιο για το πώς είδαν το επεισόδιο από τη δική τους οπτική γωνία.
Στη δίνη του «πολέμου»…
Ο μεταφυσικός τρόπος με τον οποίο προκαλεί τα επεισόδια συνεχίστηκε μέχρι και πρόσφατα. Τον προηγούμενο Μάρτιο, η προσπάθεια της Ιντεπεντιέντε να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια έμοιαζε να αποτυγχάνει. Ο κόσμος που είχε ανεχτεί τον υποβιβασμό ένα χρόνο πριν για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου, έψαχνε κάποιον να ξεσπάσει. Ο Φακούντο Πάρα ήταν και πάλι σε λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. Η εντός έδρας ήττα από την Ουρικάν – σε ένα ματς που τα πανό ήταν κρεμασμένα ανάποδα - έφερε το ξέσπασμα και πλήθος κόσμου περίμενε έξω από τα αποδυτήρια. Ο Αργεντινός επιθετικός ήρθε στα χέρια με μερίδα του κόσμου…
«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη. Η αντίδρασή μου ήταν υπερβολική και δεν σκεφτόμουν καθαρά, όμως αυτοί δεν είναι πραγματικοί οπαδοί της Ιντεπεντιέντε. Κάνουν πολιτική και θέλουν να βυθίσουν περισσότερο το σύλλογο», δήλωνε με καθαρό μυαλό την επόμενη μέρα και περιέγραφε το λόγο που έγινε έξω φρενών. «Δέχτηκα ένα μήνυμα στο κινητό μου, που έλεγε ότι ο κόσμος επιτίθεται σε φίλους μου. Χτυπούσαν ασταμάτητα ένα παιδί 18 ετών μπροστά στα μάτια μου. Τον γρονθοκοπούσαν στα νεφρά και τον κλωτσούσαν στο στομάχι. Έχω ανεχτεί πολλά όλα αυτό το διάστημα. Με έχουν πει κλέφτη, απατεώνα, νεκρό και όσα δεν έχουν ακούσει 15 χρόνια στο ποδόσφαιρο, όμως όλα έχουν όριο. Όταν τα όρια ξεπερνιούνται και απέναντι σε ανθρώπους που δεν φταίνε σε τίποτα, δε γίνεται να το αγνοήσεις. Πρέπει να επέμβεις».
Τα επεισόδια  πήραν μεγάλες διαστάσεις στα μίντια. «Θα χτυπήσω όποιον με χτυπήσει», έλεγε εκείνη την ώρα οργισμένος και τις κάμερες να τραβούν το επεισόδιο. «Είναι ό,τι χειρότερο μου έχει συμβεί στην Ιντεπεντιέντε. Όμως δε θα φύγω εξαιτίας τους. Ήταν 30.000 κόσμου μέσα στο γήπεδο, δε θα με κρίνουν οι 30». Ήταν ένα διάστημα που οι ακρότητες προκαλούσαν το κοινό αίσθημα. Στο προπονητικό κέντρο κάηκαν ολοσχερώς τρεις χώροι που προορίζονταν για τα μπάρμπεκιου που κάνουν οι παίκτες, ενώ το χειρότερο και πλέον αποτροπιαστικό συμβάν ήταν δύο πεθαμένα σκυλιά, που τα είχαν κρεμάσει έξω από το κεντρικό γήπεδο. Ο Φακούντο Πάρα ήταν σοκαρισμένος.
«Δεν μπορούν να συμβαίνουν αυτά. Δέχομαι την κριτική, αλλά δε δέχομαι να περιμένω δύο ώρες μετά το τέλος του αγώνα κλεισμένος στα αποδυτήρια από φόβο μήπως με λιντσάρουν».  Στο φινάλε της σεζόν, η Ιντεπεντιέντε τα είχε καταφέρει. Οι κακές αναμνήσεις παικτών και κόσμου είχαν σβηστεί. «Είναι μεγάλη ανακούφιση για μας που καταφέραμε το στόχο μας σε μια τόσο δύσκολη σεζόν. Επιστρέψαμε την ομάδα εκεί που αξίζει. Και το κατορθώσαμε με τεράστια προσπάθεια και πολλές θυσίες».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: