Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Είναι πολλά τα λεφτά, Κέβιν...!!

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την... φυσιολογική ήττα του Παναθηναϊκού από την Ντιναμό των 124εκ. και τις απαντήσεις που καλείται να δώσει το «τριφύλλι».  
Μερικές φορές το ποδόσφαιρο είναι πιο απλό από ότι φαίνεται. Όταν στο χορτάρι της Λεωφόρου παρατάσσεται από την μία πλευρά ο Παναθηναϊκός των 6εκ. και από την άλλη η Ντιναμό Μόσχας των 124εκ., δεν χρειάζονται μεγάλες αναλύσεις επί του παιχνιδιού. Ούτε ανθρωποφαγία, ούτε η... καταστροφή!
ADVERTISEMENT
«Τα μπάτζετ δεν παίζουν μπάλα». Μισή αλήθεια. Από τα 6εκ. του Παναθηναϊκού μέχρι τα 40 του Ολυμπιακού για παράδειγμα, είναι μεγάλη απόσταση αλλά όχι χαωτική. Μπορεί να καλυφθεί μέσα στο γήπεδο, αποδείχθηκε και πέρυσι με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Από το μπάτζετ του «τριφυλλιού», όμως, μέχρι εκείνο των Ρώσων μιλάμε για... άβυσσο. 118 εκατομμύρια η διαφορά.
Για να το κάνουμε ακόμη πιο απλό, ο άνθρωπος που έκρινε χθες την αναμέτρηση σε πολύ μεγάλο βαθμό με μια κάθετη-κλάσης, ο Κουράνι, αμοίβεται με 6 εκατομμύρια ετησίως! Όσο ολόκληρος ο Παναθηναϊκός!
Καλά τα σύνολα, καλές και οι δουλεμένες ομάδες αλλά σε αυτό το επίπεδο παίζουν ρόλο οι λεπτομέρειες και οι Ρώσοι διαθέτουν ποδοσφαιριστές με τεράστια ατομική ποιότητα. Την κατέθεσαν στο γήπεδο και επέστρεψαν στην Μόσχα με το «διπλό».
 Ξεκίνημα με το αριστερό, λοιπόν, αλλά υπάρχουν ακόμη πέντε παιχνίδια για να γυρίσει η παρτίδα. Προφανώς και το παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής στο Εστορίλ είναι... τελικός και η νίκη μονόδρομος. Σε αντίθετη περίπτωση και με το... καλημέρα του ομίλου, ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί ποδοσφαιρικά «θαύματα» για να παραμείνει ζωντανός μέχρι το φινάλε και να προκριθεί.
Η ζωή του Παναθηναϊκού... συνεχίζεται. Δεδομένα η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου απέχει πολύ από το καταπληκτικό φινάλε της προηγούμενης περιόδου. Το ξεκίνημα στην σεζόν είναι προβληματικό. Είναι τεράστια η απουσία του Μπεργκ, δεν καλύφθηκε το κενό του Αμπέντ ενώ ανασταλτικά το «τριφύλλι» πληρώνει σχεδόν σε κάθε παιχνίδι ατομικά λάθη. Σε πέντε από τα οκτώ παιχνίδια έχει βρεθεί πίσω σκορ, όντας αναγκασμένος να κυνηγάει! Δεχόμενος γκολ από τραγικές αμυντικές αντιδράσεις.
Παρόλα αυτά είναι ακόμη αρχή για να προκαταβάλουμε το μέλλον του Παναθηναϊκού. Ο Αναστασίου, πάντως, δείχνει σίγουρος, πως τα καλύτερα έρχονται και ότι άμεσα η ομάδα του θα δείξει αυτό που πρέπει. Το δηλώνει σε κάθε ευκαιρία. Παρά τα λάθη που έγιναν στο καλοκαιρινό σχεδιασμό, αυτός κάτι παραπάνω θα ξέρει. Το απέδειξε και πέρυσι, όταν τέτοιον καιρό όλοι είχαν... τελειωμένο τον Παναθηναϊκό και στην συνέχεια υποκλίνονταν στην δουλειά του «Ολλανδού». Το αν θα έχουμε... dejavu θα το δείξει η πορεία...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: